PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606182}
8,3 17 tys. ocen
8,3 10 1 17224

Batman: Arkham Asylum
powrót do forum gry Batman: Arkham Asylum

Nigdy nie przypuszczałem, że gra o Batmanie może prezentować tak wysoki poziom. Produkcje oparte na kanwie filmowej czy komiksowej zazwyczaj nie grzeszą jakością. Tutaj jest zupełnie inaczej. Gra dostarcza mnóstwo frajdy a system walki to cud miód i orzeszki. Podoba mi się motyw jak skopiemy przeciwnika z bronią palną on sam albo jego kompani podnoszą z ziemii tą broń. Czy to nie „fajne”? ;) Miły akcent ze Scarecrowem. Ogromne pokłady grywalności. Na siłę można jedynie przyczepić się do jakości wizualnej przerywników filmowych oraz mało oryginalnej fabuły. Zakończenie ciut rozczarowujące. Murowana dziewiątka.

STAMiNA

Zgadzam się w 100%! A grałeś w Arkham City? Tam te minusy powinny zniknąć ;) .

Oczywiście, że grałem :>

STAMiNA

Oh tak, co jak co ale ta gra zasługuje na bardzo wysokie oceny. Kilka lat po premierze, a ona wciąż robi te same, świetne wrażenie. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że tak naprawdę po tej grze nikt nie spodziewał się czegoś wielkiego. Ah nie dziwiłbym się gdyby ludzie myśleli sobie ,,to jedynie zwykła na podstawie filmu = gniot", a tu takie zaskoczenie. Do Arkham Asylum wciąż wracam i wracać będę. Teraz powolutku zamierzam się na Arkham City bo i w tę część nie miałem okazji zagrać. Tak więc wszystko przede mną. Ocena 9/10 dla AA jak najbardziej zasłużona.