PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606182}
8,3 17 tys. ocen
8,3 10 1 17224

Batman: Arkham Asylum
powrót do forum gry Batman: Arkham Asylum

wczoraj

Patrząc na ocenę i na komentarze mam pytanie czy ta część jest faktycznie dużo gorsza od
poprzednich? Grałem w obie i 10/10:) patrząc na gameplay nie widzę w rozgrywce dużej różnicy... i
zastanawiam się jakie minusy są najgorsze? a i czy są jakieś plusy w porównaniu do poprzednich
części??

waqo1986

Nie jest dużo gorsza.
Dużo osób narzeka właśnie, że nie było nowości jeśli chodzi o rozgrywkę.
Ale jak dla mnie gra naprawdę dobrze wypadła pod względem fabularnym, bardzo dobrze przedstawiono historię Jokera i Batmana i komisarza Gordona(ogólnie wszystkich głównych postaci), historia nie jest przewidywalna może zaskoczyć.
Choć starcia z bossami, jeśli chodzi o rozgrywkę to są ściągnięte z poprzednich części, ale mi grało się przyjemnie.
Największe zalety:
+Fabuła (świetna)
+Muzyka (także świetna, klimatyczna względem czasu wydarzeń czyli Bożego narodzenia) SPOILER!!! muzyka przy walce z Bane'm pod wpływem TN1 jak z horroru, miodzio.
+Głosy (niektórzy narzekają na nowy głos Batmana ale mi on szczerze mówiąc bardziej przypadł do gustu)
+Joker,MAŁY SPOILER! który próbuje manipulować Batmanem, próbuje zrobić z niego mordercę (jest przedstawiony bardziej realnie, nie śmieje się cały czas i zdarzają się teksty, które potrafią rozśmieszyć.)
+Dużo akcji
Minusy:
-Rozgrywka wciąż świetna ale mało nowości, starcia z bossami są miejscami jak kopiuj wklej z poprzednich części.
-Grafika jak dla mnie spoko ale nie różni się zbytnio od B: AC

Nie żałuje, że zagrałem, jak dla mnie było warto.
Każdy ma swój gust, jeśli nie spróbujesz to tak naprawdę nie będziesz wiedział czy gra była OK.
Przykład: dużo osób zachwalało serial iCarly a dla mnie to dno totalne i kompletnie nie śmieszne choć opinie były całkowicie inne. Wniosek: to co komuś wydaje się dobre dla ciebie może być do du*py i na odwrót.
Jeśli ci się nie spodoba zawsze możesz potem sprzedać.
Siema