Wiadomo że w sklepach jak Media Markt, Saturn czy Empik niektóre gry są dostępne w sprzedaży jeszcze przed oficjalną premierą. Jeśli ktoś znajdzie na półkach sklepowych BF3 to niech z łaski swojej poinformuje o tym innych.
Chodzą słuchy że już w środę może być na półkach sklepowych.
http://www.empik.com/szukaj/produkt?qtype=basicForm&q=battlefield+3&subQuery=&se archCategory=all&sort=&x=0&y=0
Zamówiłem już dawno Limited Edition, ale nie dostałem jeszcze SMS, że jest do odebrania...
Polska premiera jest 27.10.2011 o godzinie 13.01 :)
http://battlefieldzone.pl/serwis/news/Znamy_godzine_premiery_Battlefield_3_w_Pol sce
I co z tego że kupisz wcześniej skoro polska premiera jest 27.10.2011 o godzinie 13.01, i dopiero o tej godzinie włączą battleloga więc wcześniej i tak nie zagrasz. :P Ja grę będę miał już jutro i co z tego skoro przez dwa dni będzie się kurzyła na półce...
Niekoniecznie, redakcje portali o grach i gazet dostają wersje sklepowe wcześniej i normalnie multiplayer działa.
Jak kupowałem pare lat temu PC'towe The Sims 3 (nie dla mnie :) w Media Markt gdzie pojawiło się około 4 dni przed premierą to od razu można było grę zarejestrować online, pobrać dodatki i patche z EA Store. Tak samo Battlefield: Bad Company 2 na PS3 kupowany w Media Markt dwa dni przed premierą, multiplayer działał od razu.
Ja właśnie zainstalowałem na moim PC i jak włączam grę to na początku wyskakuje okienko "Sprawdzenie daty premiery" jaśli kliknę "Akceptuj" to wyskakuje taka informacja:
"Błąd sprawdzania daty premiery
Niniejsza aplikacja nie może zostać uruchomiona przed dniem oficjalnej premiery. Zaczekaj do dnia oficjalnej premiery i uruchom wtedy aplikację ponownie. Kliknij przycisk 'Wyjdź', aby zakończyć.
Data premiery Twojej gry to: 27 październik 2011, 01:00"
więc na PC przed premierą sobie nie pogramy :(
A ja właśnie instaluje BF3 w wersji na PS3 :) Kupione w Empiku za 220zł. Jak zainstaluje to dam znać czy działa multiplayer.
wiem czytałem na jednym z forów że na PS3 działa wszystko, podobno tylko na PC nie można odpalić...
Grę podobno można już kupić w sklepach, ale grać na PC będzie można dopiero 27.10 czyli w czwartek...
Już znalazłem jak zrobić żeby się dało grać przynajmniej w singla :)
Jeśli ktoś nie będzie wiedział to tu jest link:
http://forums.overclockers.co.uk/showpost.php?p=20387641&postcount=28851
Uprzedzam że jest to sposób nie do końca legalny, za wszelkie problemy nie ponoszę odpowiedzialności.
ja zamawiałem z ultimy i własnie instaluje sie gra na moim xboxie^^:)z tego co wiem,to sturn sprzedaje od dzis
BF3 juz:)
Ja dziś odebrałem moją Limited Edition:) Ale zagrać dopiero w piątek będę mógł, bo jak na razie czasu mi brak...
gierka świetna w multi. Singiel jest taki sobie, głównie pokazuje możliwości silnika graficznego.
Jak ktoś przejdzie misję "Polowanie", w której trzeba zabić jakichś uciekinierów, to niech mi k... z łaski swojej powie jak ich zabił i gdzie oni do ch... ciężkiego są. (chodzi o moment, w którym koleś potwierdza 2,3,4 sekundy do oddania strzału).
u mnie gra pokazywała 3 pomarańczowe znaczniki. Zabiłem tylko 2 i misja zaliczona
Siema! Czy gra ma rzeczywiście takie wymagania jak jest napisane, bo nie wiem, czy dam radę odpalić na swoim comodore, a jak ma być 5 fps, to troszkę szkoda kasy...
Pokazuje się znacznik pomarańczowy w ruchu (w między czasie pojawił się inny - drugi i go wyeliminowałem), ale w ten ruchomy już tyle razy trafiłem i nic się nie dzieje - nawet próbowałem w te małe jeżdżące samochody trafiać, lipa jakaś i kiepska podróba misji z cod4 mw1.
Dobra, do zamknięcia. Bez żadnych pomarańczowych znaczników - tak przy okazji. Pomarańczowy znacznik poruszający się na ekranie wprowadza tylko w błąd. Jak się komuś uda bez pomocy za pierwszym razem to gratuluję.
...tak przy okazji wątek z przesłuchaniem tzn wstawki pomiędzy misjami jakby zerżnięte również z COD tyle że trochę dalej - Black Ops.
Moj kumpel na X360 juz gra... ja jeszcze swojej kopii nie otrzymalem. (podkreslam ze ma oryginalne wydanie i grana xbl) (nie wiem moze mial preorder z zagranicy?:P)
A zauważyłeś lagi ? Bo mi wczoraj zdarzały się chwilowe lagi. Najbardziej było to widoczne podczas szybkiego przemieszczania się (przy lagu cofało) lub gdy grało się snajperem (przeskoki wroga jak by się teleportował).