PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611072}
8,0 16 tys. ocen
8,0 10 1 16164
Battlefield 3
powrót do forum gry Battlefield 3

Wiadomo że w sklepach jak Media Markt, Saturn czy Empik niektóre gry są dostępne w sprzedaży jeszcze przed oficjalną premierą. Jeśli ktoś znajdzie na półkach sklepowych BF3 to niech z łaski swojej poinformuje o tym innych.

Chodzą słuchy że już w środę może być na półkach sklepowych.

fenio_px

http://www.empik.com/szukaj/produkt?qtype=basicForm&q=battlefield+3&subQuery=&se archCategory=all&sort=&x=0&y=0

Zamówiłem już dawno Limited Edition, ale nie dostałem jeszcze SMS, że jest do odebrania...

ocenił(a) grę na 10
B_janek

Polska premiera jest 27.10.2011 o godzinie 13.01 :)

http://battlefieldzone.pl/serwis/news/Znamy_godzine_premiery_Battlefield_3_w_Pol sce

ocenił(a) grę na 10
fenio_px

I co z tego że kupisz wcześniej skoro polska premiera jest 27.10.2011 o godzinie 13.01, i dopiero o tej godzinie włączą battleloga więc wcześniej i tak nie zagrasz. :P Ja grę będę miał już jutro i co z tego skoro przez dwa dni będzie się kurzyła na półce...

salamandra95pl

Niekoniecznie, redakcje portali o grach i gazet dostają wersje sklepowe wcześniej i normalnie multiplayer działa.
Jak kupowałem pare lat temu PC'towe The Sims 3 (nie dla mnie :) w Media Markt gdzie pojawiło się około 4 dni przed premierą to od razu można było grę zarejestrować online, pobrać dodatki i patche z EA Store. Tak samo Battlefield: Bad Company 2 na PS3 kupowany w Media Markt dwa dni przed premierą, multiplayer działał od razu.

ocenił(a) grę na 10
fenio_px

Ja właśnie zainstalowałem na moim PC i jak włączam grę to na początku wyskakuje okienko "Sprawdzenie daty premiery" jaśli kliknę "Akceptuj" to wyskakuje taka informacja:

"Błąd sprawdzania daty premiery

Niniejsza aplikacja nie może zostać uruchomiona przed dniem oficjalnej premiery. Zaczekaj do dnia oficjalnej premiery i uruchom wtedy aplikację ponownie. Kliknij przycisk 'Wyjdź', aby zakończyć.

Data premiery Twojej gry to: 27 październik 2011, 01:00"

więc na PC przed premierą sobie nie pogramy :(

salamandra95pl

A ja właśnie instaluje BF3 w wersji na PS3 :) Kupione w Empiku za 220zł. Jak zainstaluje to dam znać czy działa multiplayer.

ocenił(a) grę na 10
fenio_px

No to czekam możliwe że tak jest tylko na PC przez tego całego Battleloga...

salamandra95pl

Działa multiplayer na PS3. Sporo serwerów, masa ludzi już gra.

ocenił(a) grę na 10
fenio_px

wiem czytałem na jednym z forów że na PS3 działa wszystko, podobno tylko na PC nie można odpalić...

ocenił(a) grę na 7
salamandra95pl

Czyli grę będzie można kupić w czwartek? np w empiku

ocenił(a) grę na 10
oke

Grę podobno można już kupić w sklepach, ale grać na PC będzie można dopiero 27.10 czyli w czwartek...

ocenił(a) grę na 7
salamandra95pl

No to idę jutro do sklepu.;)

ocenił(a) grę na 10
fenio_px

Już znalazłem jak zrobić żeby się dało grać przynajmniej w singla :)

Jeśli ktoś nie będzie wiedział to tu jest link:
http://forums.overclockers.co.uk/showpost.php?p=20387641&postcount=28851

Uprzedzam że jest to sposób nie do końca legalny, za wszelkie problemy nie ponoszę odpowiedzialności.

fenio_px

Poczekajcie do 27. W Tesco w dniu premiery gra za 97,90 będzie ;)

ocenił(a) grę na 10
fenio_px

ja zamawiałem z ultimy i własnie instaluje sie gra na moim xboxie^^:)z tego co wiem,to sturn sprzedaje od dzis
BF3 juz:)

zoidbergPL

To daj znać czy multiplayer działa.
Jeśli saturn już sprzedaje to lecę po swoją sztukę na PS3 :)

fenio_px

Ja dziś odebrałem moją Limited Edition:) Ale zagrać dopiero w piątek będę mógł, bo jak na razie czasu mi brak...

ocenił(a) grę na 9
B_janek

gierka świetna w multi. Singiel jest taki sobie, głównie pokazuje możliwości silnika graficznego.

ocenił(a) grę na 7
Belweder

Jak ktoś przejdzie misję "Polowanie", w której trzeba zabić jakichś uciekinierów, to niech mi k... z łaski swojej powie jak ich zabił i gdzie oni do ch... ciężkiego są. (chodzi o moment, w którym koleś potwierdza 2,3,4 sekundy do oddania strzału).

ocenił(a) grę na 9
meski

u mnie gra pokazywała 3 pomarańczowe znaczniki. Zabiłem tylko 2 i misja zaliczona

Belweder

Siema! Czy gra ma rzeczywiście takie wymagania jak jest napisane, bo nie wiem, czy dam radę odpalić na swoim comodore, a jak ma być 5 fps, to troszkę szkoda kasy...

ocenił(a) grę na 7
Belweder

Pokazuje się znacznik pomarańczowy w ruchu (w między czasie pojawił się inny - drugi i go wyeliminowałem), ale w ten ruchomy już tyle razy trafiłem i nic się nie dzieje - nawet próbowałem w te małe jeżdżące samochody trafiać, lipa jakaś i kiepska podróba misji z cod4 mw1.

ocenił(a) grę na 7
meski

Dobra, do zamknięcia. Bez żadnych pomarańczowych znaczników - tak przy okazji. Pomarańczowy znacznik poruszający się na ekranie wprowadza tylko w błąd. Jak się komuś uda bez pomocy za pierwszym razem to gratuluję.

ocenił(a) grę na 7
meski

...tak przy okazji wątek z przesłuchaniem tzn wstawki pomiędzy misjami jakby zerżnięte również z COD tyle że trochę dalej - Black Ops.

ocenił(a) grę na 10
fenio_px

grać mozna na konsolach w sieci,na PC trzeba poczekać do premiery:D

ocenił(a) grę na 8
fenio_px

Moj kumpel na X360 juz gra... ja jeszcze swojej kopii nie otrzymalem. (podkreslam ze ma oryginalne wydanie i grana xbl) (nie wiem moze mial preorder z zagranicy?:P)

fenio_px

Ja zamówiłem na ULTIMA.PL przedwczoraj i dziś rano już grałem.
Mówię o wersji PL na PS3

szymas93

A zauważyłeś lagi ? Bo mi wczoraj zdarzały się chwilowe lagi. Najbardziej było to widoczne podczas szybkiego przemieszczania się (przy lagu cofało) lub gdy grało się snajperem (przeskoki wroga jak by się teleportował).

fenio_px

Ale w singlu czy w MP? Bo w singlu nic nie zauważyłem a w MP jeszcze nie grałem

szymas93

No pytałem się o lagi więc oczywiście chodzi o multiplayer. Lagi w single player to by był dopiero ewenement ;)