Na trailerach wygląda kozacko, ale...
MoH też miał być świetny, na trailerach wymiatał. A co otrzymalismy? 4 godzinną kampanię i nieporywające multi. Trzymam kciuki za BF3, ale i tak kupię MW3
Nie musi być długa, byle była tak widowiskowa jak ta z Black Opsa( chociaż ciężko będzie osiągnąć ten poziom).
chyba zapomniales, ze kampania to tylko dodatek do Battlefielda, wiec ja sie ciesze, ze wg jest...
Ja nigdy nie grałem w żadnego BFa, ale zdaję sobie sprawę że to gra głównie multiplayerowa.
Zresztą nie chodzi mi o jakośc kampanii, tylko o to, że MoH też się genialnie zapowiadał na trailerach i pierwszych gameplayach a wyszedł nienajlepiej ( choć nie grałem, ale taka jest opinia ogółu). Multi miał być świetny ale DICE sobie z nim nie poradziło. Nie mówię że był zły, ale po prostu był średni.
Cóż, mam nadzieję że BF3 będzie grą udaną. Jak zrobię upgrade kompa to sobie go skombinuję.
Mnie sie osobiście wydaje, że panowie z Digital Ilussions CE za bardzo skupiają się na technologii. Jak to się mówi, przerost formy nad treścią. Wszystkie wydane dotąd trailery i gameplaye oferują masę wybuchów i niszczących się obiektów, zamiast pokazać fragment spokojnej, zwykłej rozgrywki ( czołganie się w jakimś tunelu się nie liczy). Cóż, wiele osób kupi BF3 własnie dla Frostbite 2 a nie dla samej gry.
coz, ja tam widzialem spokojna rozgrywke. chyba nie widziales wszystkich trailerow. normalne przedzieranie sie przez miasto i strzelanie - to, jesli to wg mozna nazwac spokojna rozgrywka, jest chyba tym o czym mowisz, nie ? po za tym masz pelno filmow z multiplayera, czyli normalnej rozgrywki.
W filmach z multiplayera non stop coś się rozwala - pokaz technologii, wręcz za bardzo na nią nastawają. Trailery prezentują technologię a nie grywalność. Co jest grywalnego w przejsciu przez miasto i zabiciu kilku kolesi - to samo jest też w MW3. Dlatego w każdym trailerze/gameplayu jest pokazywany Frostbite 2, jakby to on miał być powodem do zakupu gry.
hmm gdyby MW3 nie bylo na przestarzalym silniku, graficznie odstajac od rywala na kilometr, to pewnie tez by sie pochwalili takimi efektami. Ty sie o grywalnosc nie martw. widac, ze nigdy nie grales w battlefielda.
No nie grałem.
Co do silnika MW3 to faktycznie szkoda, że Acti tak tnie koszty. Sam z chęcią zobaczyłbym kolejnego CoDa na nowym silniku graficznym, a nie na IW4.0 który jest wałkowany już od CoDa 4.
nom. ciekawe czemu tak tna koszty. seria call of duty wyciagnela od graczy najwiecej pieniedzy. to prawie podchodzi pod wymuszenie, bo jak mozna wydac zabugowana gre (black ops ) i jeszcze rzadac setek pieniedzy za kilka DLC. na dodatek sprzedawali je mimo tego, ze juz dostales je na plycie z gra. takie traktowanie klientow jest zalosne.
Czy BO był znowu aż taki zabugowany? Ja nie trafiłem na zbyt wiele bugów, albo przynajmniej ich nie zauważyłem( kilka było ale nic poważnego). Za to kilkakrotnie zacial mi sie skrypt.
Co do DLC to sie zgadzam. Powinni ich za to powiesic. te DLC powinny byc góra za 10 zł, a najlepiej jakby były za darmo. Również na mod toolsach sie zawiodłem. Nie można tworzyć nowych map, tylko tryby.
wiekoszosc bugow juz dawno naprawili, ale dalej jest sporo irytujacych bzdur. W trybie zombie nie raz zaklinowalem sie .... w scianie.
a co widowiskowego było w skryptach z Black opsa? Kampanie była beznadziejnie dupna i nudna nie realistyczne bronie z CoD mnie dobijają strzelanie w tej grze jest totalnie arcadowe, najciekawsze w CoD są scenki rozpoczynajace misje a potem to tylko łupanka i setki trupów można zasnąc nad tym szitem
BF forever!
MoH AA, MoH PA - to są twoim zdaniem gnioty? Allied Assault rozpoczął modę na drugowojenne FPSy, Pacific Assault przeniósł zmagania na wyspy Pacyfiku, obie niesamowicie grywalne.
@Radace Widowiskowa była rozwałka w tej grze, cały czas coś się działo. Ta gra jest stworzona żeby się przy niej rozerwać. Jak dla mnie jest to gra świetna. Nie wiem jak można się przy niej nudzić.
Które bronie były nierealistyczne? Może dodatki do nich były lekką przesadą, ale bronie same w sobie świetnie odwzorowane.
Łupanka - o to chodzi w Call of Duty.
ja wlasnie tej łupanki nie lubie jest strasznie sztuczne i te zaskryptowwane akcje... co do bronie chodzi mi o to że były zbyt arcadowe.
Poza tym nazwa Black ops kojazy mi sie z zadaniami specjalnymi po cichu i profesjonalnie, a tam mamy za każdym razej akcje w stylu Rambo.
MoH byl, jest i bedzie klasyka i zadna wspolczesna produkcja nie dorowna MoH pod wzgledem klimatu. Zapoznaj sie z historia zamiast pisac glupoty.
ta desant na Omaha Beach, zrzynka z szeregowca Ryana może i robiło to wrażenie, ale z grami jest inaczej i łatwo jest przebić to co było kiedyś dzięki nowocześniejszej technologi. MoH klasyką? Tak, ale przebić to co było w tej starej już grze jest dziś bardzo łatwo, gdyby tak dla przykładu BF3 ukazał się w tym samym czasie do MoH, nikt by o MoH dziś nie pamiętał. Tak samo będzie z BF3 z 10lat.
logiczne, ze gdyby BF3 wyszedl w tym samym czasie co pierwszy MoH ( co jest absurdalne ) nikt nawet nie spojrzalby na MoH. Przeciez w tamtych czasach nie bylo lepszej serii gier FPS niz MoH. Jak juz wyzej napisalem, przebic te stare juz gry bardzo latwo nowa technologia, ale klimatu i historii niczym nie przebijesz. BF3 raczej nie przejdzie do historii, bo nie bedzie takiego powodu. Bad company tak, ze wzgledu na ogromne mozliwosci destrukcji otoczenia.
A o MoH nawet za 50 lat wszyscy szanujacy sie gracze beda pamietac,bo kto byl ojcem gatunku FPS ? tak to MEDAL OF HONOR.
Myślę że BF3 ma szanse przejść do historii pod względem rozbudowanego trybu multiplayer i jeszcze lepszego systemu destrukcji.
p.s. Ojcem gatunku FPS nie jest MoH tylko pierwsze produkcje Id software, wolfenstein3D, Doom i Quake, MoH ukazał się lata świetlne to tych tytułach.
chodzi mi o ojca ( no ewentualnie jednego z nich) gatunku fps`ow wojennych jakie sa robione do dzisaj.
Tak, tylko że Doom i Quake to pozbawione fabuły gierki, które się masowo produkowało przed pierwszym Half Lifem, w stylu: nasz bohater to jedyny człowiek na ziemi, który może powstrzymać zagładę ludzkości, i inne bzdury.
Przy okazji, nowy gameplay BF3:
http://www.youtube.com/watch?v=A7Q7znc-Q7U&feature=grec_index