wymagania sprzętowe: Quad Core i5 2.6 GHz, 4 GB RAM, karta grafiki 1 GB (GeForce GTX 460 lub lepszy), 15 GB HDD, Windows XP/Vista/7 chyba ich poje*** z tymi ramami ; d jak z cala reszta też
Tak. Poniżej masz także te minimalne.
Konfiguracja minimalna:
Procesor: Core 2 Duo 2.0 GHz
Pamięć operacyjna: 2 GB
Karta grafiki: Nvidia lub ATI, kompatybilna z DirectX 10 lub 11
Dysk twardy: 15 GB dla wydania pudełkowego lub 10 GB dla wersji cyfrowej
System operacyjny: Windows Vista lub 7
Konfiguracja rekomendowana:
Procesor: Quad-core (AMD lub Intel)
Pamięć operacyjna: 4 GB
Karta grafiki: Nvidia lub ATI, kompatybilna z DirectX 10 lub 11 (GeForce GTX 460, Radeon HD 6850)
Dysk twardy: 15 GB dla wydania pudełkowego lub 10 GB dla wersji cyfrowej
System operacyjny: Windows 7
Czyli kolejna gra która pójdzie na maksymalnych na rocznym kompie (który nawet wtedy nie był najlepszy).
Zresztą, jak wyjdzie B3, to komp będzie miał już półtora roku...
Jak zmienie kartę graficzną i procesor - będzie śmigać na full. W tej chwili są minimalne przeplatane średnimi.
Ale i tak teraz tego nie kupie. Poczekam na recenzje, priorytetem jest MW3.
MW3 priorytetem może być tylko ze względu na niższe wymagania sprzętowe, to fakt. Jeśli chodzi o technologię BF3 nie będzie miał sobie równych. Założe się iż fanów MW3 będzie więcej od BFa a szkoda. Co roku ten sam shit. Faktem jest że na moim kompie BF nie pójdzie nawet na niskich. SZKODa. Moim priorytetem natomiast jest AC: Revelations :D
AC też kupie. SZkoda ze Ezio tak staro wygląda, choć w sumie ma już ile, ponad 50 lat. Ale siwy na 70.
.
To prawda troszke stary, mogli wprowadzić jakąś nową postać np. syna/córkę Ezia :D. Co do samej gry to niestety nie kupuje a pirace, na Xpudło ;p
Minimalne wymagania sprzętowe Battlefielda 3:
HDD: 15 GB wolnego miejsca dla wersji płytowej lub 10 GB dla wersji cyfrowej
System operacyjny: Windows Vista lub Windows 7
Procesor: Core 2 Duo, 2.0GHz
RAM: 2GB
Karta wideo: Nvidia lub AMD ATI, kompatybilna z DirectX 10 lub 11
Zalecane wymagania sprzętowe Battlefielda 3:
HDD: 15 GB wolnego miejsca dla wersji płytowej lub 10 GB dla wersji cyfrowej
System operacyjny: Windows Vista lub Windows 7
Procesor: Quad-core Intel lub AMD
RAM: 4GB
Karta wideo: Nvidia lub AMD ATI, kompatybilna z DirectX 11 - GeForce GTX 460, Radeon HD 6850
Nie jest tak źle. 15GB wymaganego miejsca to nic przy cenie i pojemności dysków. Dwurdzeniowe procki to od dłuższego czasu standard, 4 GB pamięci to też nic nadzwyczajnego. Wymiana karty graficznej wcale nie musi być wielkim problemem. W internecie można o wiele taniej kupić używane karty od maniaków którzy zmieniają je na nowe co najmniej raz do roku. Wymagany system Vista lub 7 - nic dziwnego, przecież XP to dziadek którego nawet Microsoft już nie uaktualnia. Bądźcie realistami, jeśli chcecie grać na blaszaku w najnowsze gry musicie liczyć się z wydatkami na sprzęt co 2-3 lat. Komp kupiony przez rodziców lata temu i system zainstalowany z odrapanej płyty przegranej od kolegi to trochę za mało. Ratunkiem dla oszczędnych jest konsola, ale moim zdaniem traci się przy niej na grafice. Szczególnie widać to gdy odpali się gierkę na PC-cie z kartą obsługującą DirectX 11.
Lepiej kupić Xbox'a lub PS3, na kompa są takie wymaganie, że jak nowsza gra wyjdzie to już przy okazji trzeba wydać kilkaset złotych na podkręcenie PC.
Tak więc nie biadolcie, że takie wymagania tylko se konsolę kupcie:)
Nawet niech Was nie kusi tłumaczyć temu typkowi czemu lepszy jest pecet co jest oczywiste jesli chodzi o grafike i sterowanie ;] Pozatym od początku twórcy podkreślali, że gra jest głównie tworzona na PC... ale na PS3 nie wygląda źle ;]
Chodzi o to, że zawsze jak wychodzi nowa gra to trzeba kupować nowego kompa co jest kompletnie bez sensu. Do gry właśnie po to wymyślono konsolę, żeby można było bez obaw sobie pograć w najwyższej jakości gry. Cała filozofia.
A pieprzysz głupoty ;] Ostatnio grałem w FEAR 3, Prince of Persia - Forgotten Sands i Bulletstorm na maksymalnych ustawieniach w rozdziałce 1280x1024 [co na konsolach jest nazywane HD haha] - obraz płynny ;] A sprzęt? Ma 3-5lat bo to Athlon3000@3400 + GF6600+2GB Ram.
Jeśli kupi się raz dobrą kartę graficzną to wystarczy na lata a nie co premiere nowej gry nadaje się do wymiany.
http://www.youtube.com/watch?v=bWCld5laqIU
http://www.youtube.com/watch?v=KgmeKU7K0E8
Kolejny dowód.
GTX460 czyli karta mająca rok czasu a tak na niej śmiga DIRT 3 na maksymalnych ustawieniach albo CRYSIS 2
http://www.youtube.com/watch?v=FJ3CUMh2n4c
http://www.youtube.com/watch?v=l3hjUD-_svs
I nie chce tu dawać do zrozumienia, że PC jest lepszy od konsoli ale jest to komentarz na Twój ostatni post.
Widocznie w Twoim świecie rzadko wychodzą gry ;]
Właśnie ją zakończyłem, ponieważ taka wymiana zdań nie ma sensu. On zawsze będzie się upierał, że jego blaszak jest najlepszy, a ja, że mój Xbox 360 ;)
Naprawdę nie chcę mi się marnować mojego czasu na takie głupie sprzeczki.
Kiedy ja pisałem i gdzie, że mój blaszak jest najlepszy? ;]
Szczerze to imponują mi mozliwości PS3 i X360 po tylu latach od ich premiery ale mowa tu o Battlefiled 3 i niestety dla CIebi będzie wyglądał ładniej na PC.
No ! natenczas konsole są w centralnej dupie za przeproszeniem na co dowodem jest właśnie BF3
Do zobaczenia na "Polu Bitwy" ;)