PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611072}
8,0 16 tys. ocen
8,0 10 1 16198
Battlefield 3
powrót do forum gry Battlefield 3

Bardzo się rozczarowałem kiedy zagrałem w ta grę, oczekiwania duże a tu taka porażka!!! EA to umie rozreklamować każdą grę dałem się skosić i żałuje! singlePlayer do bólu przypominał mi oskryptowanego coda a o multi już nie wspomnę wstyd i żenada

ocenił(a) grę na 7
Belweder

Dalej mi nie działa...

salamandra95pl

Ja zagrałem w Singla i oceniam na 4, bo multi w BF zawsze mnie nudziło, więc nie uwzględniam ;]

ocenił(a) grę na 8
lukasziks

logiczne podejscie do tematu. ocenic gre nawet w nia nie grajac.

ocenił(a) grę na 6
damian_filmweb

Damian przeżyj to że dla niektórych BF3 był zawodem.
Ja grałem tylko w singla, multi nie ruszyłem i powiem, że pod względem kampanii singleplayerowej jest wiele lepszych FPSów. Chociażby oskryptowany CoD BO, w którym helikopterem mozna przynajmniej kierować a nie to co w BF3, że przypomina to QTE.
Wg. mnie singleplayer max 6/10. Nie wiem jak multi - nie grałem więc całości nie ocenię, ale i tak max. 8 ta gra może ode mnie dostać. Nie wątpię w to że kiedyś po BF3 sięgnę, lecz w tej chwili jestem pewien że MW3 spodoba mi się bardziej.

waldeck

MW3 nie wyszedł ale już napewno mu się spodoba bardziej w muliplayer nie zagrał ,ale wie już wszystko,- skąd wy się bierzecie ludzie ?

ocenił(a) grę na 8
waldeck

jak kolega napisal skad wy sie bierzecie ? kogo obchodzi kampania w tej grze ? zastanow sie nad tym co piszesz.

ocenił(a) grę na 6
damian_filmweb

@amzet
Piszę wyłącznie o kampanii. Jestem pewien że Singleplayer z MW3 będzie dużo lepszy niż to co zaserwowało Digital Illusions.

@Damian - kogo obchodzi kampania? Kampania jest częścią tej gry więc również podlega ocenie. Daniem głównym zawsze jest multiplayer, lecz przed daniem głównym musi być, że tak powiem, danie poboczne - kampania w BF3. Jest ona zrobiona wg. mnie na odczepnego, ot tak żeby była. Nikt nie zmuszał producentów żeby ją robili, tym bardziej powinni się do niej przyłożyć skoro podjęli decyzję o dodaniu jej do produktu. Rozumiem że bronisz swojej ulubionej gry, ale przyznaj że kampania jest wykonana troszkę na odpier*ol. Taki interaktywny pokaz możliwości Frostbite 2.

Multiplayer pewno będzie na 9 albo 10, ale i tak nie oceniam gry bo moze sie okazac ze mi sie w ogole nie spodoba. Na Caspian Border w Becie grało sie calkiem przyjemnie mimo wielu bugów, wydaje mi się że tak samo będzie z resztą mapek. NIemniej nie ocenię bo nie grałem.

I żeby nie było - grałem u kolegi.

ocenił(a) grę na 8
waldeck

grales u kolegi, wiec pewnie przeszedles jedna, dwie misje i juz wszystko wiesz ? z tego co wiem gra sie rozkreca powoli, a kampania rzeczywiscie nie porywa, ale jest dobra. jesli spodziewales sie drugiego black opsa to niestety nie te drzwi.
Mogli sie bardziej postarac, ale wcale nie musieli, bo w battlefieldach kampani nie konczy polowa graczy.

ocenił(a) grę na 6
damian_filmweb

Nie oceniałbym gry po jednej, dwóch misjach. Akurat FPSa muszę przejść do konca.
Jako że spędziłem u niego wczorajszy wieczór i dzisiejszy poranek wiedz, że przeszedłem tę kampanię w całości. I jest moim zdaniem zrobiona na kolanie.
6/10 to oznacza że jest niezła. Niestety dla większości 6 to strasznie słaba ocena.
Pod względem zniszczeń - krok w tył. Nie wiem czy system zniszczeń opiera się na jakimś skrypcie, ale o ile w BC2 na filmikach wszystko się waliło, o tyle w Batelfildzie Czy nie dosc ze nie idzie rozwalic calego budynku, to jeszcze wszystko rozwala się w ten sam sposób.

Wg. mnie jeden z większych zawodów roku pod względem SP.

ocenił(a) grę na 8
waldeck

dobrze, fajnie, ale jak mozna ocenic cos nie znajac jego pelnej zawartosci ? to tak jakbys ocenil film na 1 ogladajac tylko pierwsze 10 minut. rozumiesz o co mi chodzi ?

ocenił(a) grę na 6
damian_filmweb

Trafnie kolega waldeck ujął, nie przesadzaj z obroną bf3 bo jest na prawdę więcej rozczarowań niż sukcesów. Ja osobiście nic nie czuję bo tak widziałem BF3 miesiące temu, czyli single do bani (podróba coda + pokaz silniku) i multi bez rewolucji którą zapowiadano. Battlelog i Origin to porażka, przy której system z mw2 to pikuś, a wręcz pan Pikuś. Grafika też przereklamowana, tylko gra świateł ma coś wspólnego z tym battlefieldem z trailerów, nawet utwór główny spieprzyli co serii nigdy sie nie zdarzyło. Społeczność to będzie dopiero, cała dziecinaria z coda przeszła na BF3.
Mam nadzieje że gra dostanie nagrodę za najbardziej przereklamowaną gre roku, ale życze jej też za najlepsze multi lecz tylko tyle.
Samej grze dam 8/10 bo faktycznie bf to multiplayer ale to jest słaba ósemka, wręcz naciągana, nie to co BC2.

ocenił(a) grę na 6
damian_filmweb

Nie wystawiłem oceny przecież. Widzisz ją gdzieś? Najpierw pogram w multi, potem ocenię Battlefielda 3 na filmwebie bądź gdziekolwiek.
Tylko kampania zasługuje na 6. Multi pewno będzie na 9, 10. Czyli ogolnie 7, 8. Ale nie ocenię bo nie grałem w to multi.

damian_filmweb

No jak kogo obchodzi, mnie np.

ocenił(a) grę na 8
lukasziks

z toba kolego to nawet nie chce mi sie gadac.

damian_filmweb

Nie musisz, jeśli nie akceptujesz, że ktoś ma inne zdanie niż Ty.

ocenił(a) grę na 8
lukasziks

nie chodzi o zdanie. nie bede gadal z kims kto nawet gry ocenic nie umie.

damian_filmweb

Tak, polak umie widzieć tylko pozytywy u siebie, a reszta jeśli ma inne zdanie niż on to się nie zna. Tylko takie jest wytłumaczenie.

ocenił(a) grę na 8
lukasziks

naprawde nie rozumiesz co do ciebie mowie ? oceniles tylko kampanie, a to tak jakbys ocenil pierwsze 10 minut filmu. i jak tu z kims takim objektywnie dyskutowac ? pomysl kolego.

damian_filmweb

Każdy ocenia tak jak chce. Nie mam czasu na multi, to nie będę w nie grał, więc co mam podwyższyć ocenę? ^^
Ale mniejsza o to, już pisać tu nie będę.

ocenił(a) grę na 8
lukasziks

to bardzo dobrze. jednego inteligenta mniej.

ocenił(a) grę na 10
damian_filmweb

Ja... stary... Ty do niego o grochu, a on o pietruszce :D

ocenił(a) grę na 8
Warabaranara

niestety :) tacy sie zdarzaja.

damian_filmweb

"Powiedział patrząc na swój wynik z testu IQ"

ocenił(a) grę na 8
lukasziks

patrzac na nasza dyskusje ,to raczej tobie zadalbym to pytanie, ale troche w innej formie. Nie mowiac o kompletnie debilnym sposobie oceniania gier.

damian_filmweb

Stary, gówno CI do tego jak oceniam gry, nie mam czasu na multi, nie interesuje mnie multi to go ku**a nie oceniam, więc odczep się...

ocenił(a) grę na 8
lukasziks

Wiec nie wystawiaj oceny na zadnym portalu jesli to zrobiles.

damian_filmweb

Wolny kraj, będę oceniał tak jak mi się dany film czy gra podoba. I tyle, lepiej już piszmy, bo i tak nie dojdziemy do konsensu lub przynajmniej jakieś racji, bo każdy ma swoją.

ocenił(a) grę na 8
lukasziks

nie dojdziemy, bo racje ja mam. i jest ona oczywista. lepiej idz obejrzec pierwsze 15 minut filmu, a nastepnie go wylacz i ocen. Widac, ze za twoimi dzialaniami kryje sie zelazna logika.

damian_filmweb

Single i multi to 2 odrębne części gry, więc to tak jakbym obejrzał 1 część z 2 filmów jakie powstały... A nie jakby obejrzał połowę filmu.

ocenił(a) grę na 8
lukasziks

dalej nie rozumiesz. Battlefield to MULTIPLAYER. Single to tylko mily dodatek i nie mozna ocenic tej gry nie grajac w multi. To kompletnie nielogiczna bzdura.

Pierwsze czesci battlefielda wg kampani nie mialy, wiec nie zanizaj ocen dobrej gry.

damian_filmweb

Aj dobra, wiesz single jest więc go trzeba uwzględnić, a multi sprawdzę i ocenię ponownie grę ^^

ocenił(a) grę na 8
damian_filmweb

Po prostu nie mają pieniędzy na oryginał więc grają tylko w singla, ot co damianku:3 Jestem z tobą

ocenił(a) grę na 8
Ciesla

dla ciebie Pan Damian.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) grę na 8
AlexGolian

cioto ? nazywasz mnie ciotom nieudaczniku ? trolluj na innych forach.

ocenił(a) grę na 9
lukasziks

lukasziks powiem ci jedno jesteś idiotą multi BF3 to jest cudo po prosto lepszego FPS'owego multi nie znajdziesz

ocenił(a) grę na 8
skarekrow

Kampania jest, bo tak wypada, kampania to prowizorka - jak dla mnie to powinni zamiast kampanii dać jakiś pakiet misji treningowych, bo to pierwszy BF w jakie gram i trochę głupio uczyć się pilotować śmigłowiec z pasażerami, podczas rozgrywki online :D

theboczek

buhaha, 1/10, Twoja ocena Gościu Cię dyskwalifikuje, ale się rozbawiłem, są ludzie którzy potrafią zrobić z siebie błazna, jakiś "fanboy " MW3 ? a jeżeli chodzi o grę - to gram , i jestem zadowolony, jak trzebap ojeździć czołgami, to się pojeździ, jak trzeba powalczyć w mieście też się powalczy - gra jest na wielkim plusie, i już mogę powiedzieć że nie kupię MW 3

theboczek

Single też mnie zawiódł. Wolałem ten w BC2. W BF3 strasznie silą się na efektowność, jest mnóstwo wkurzających skrytpów, w Call of Duty też, ale w tej drugiej grze przynajmniej nie przeszkadzają. Do tego sporo niedoróbek, chociaż grafika robi spore wrażenie. Multi nie oceniam, bo po becie stwierdziłem, że to po prostu nie jest dla mnie.

ocenił(a) grę na 9
jack19

taa, silą się na efektowność pfff! co im się wydaje że co oni, grę komputerową robią? no masakra :)

goral27

Tak, taka misja w pociągu może i fajnie wygląda, ale po co coś takiego w Battlefieldzie? Nie znaczy to, że jestem betonem, który nienawidzi CoDa, skryptów itp. Tylko od DICE oczekiwałem czegoś w stylu poprzedniej części, tj. większej swobody, a nie nieudolnej zrzynki od konkurencji.

ocenił(a) grę na 9
jack19

swoboda jest w multi, single to tylko efektowny dodatek zrobiony głównie po to, żeby mieć z czego zmontować trailer :)

goral27

w BC2 właśnie tak było, liczyłem na powtórkę z rozrywki i stąd mój zawód ;p

ocenił(a) grę na 9
jack19

BC2 było porażką EA i DICE. Jeśli lubisz porażki to pewnie CoD:MW2 też Ci się podobał. Jednak niektórzy w tych firmach myślą i powstał taki BF3 lub CoD:MW który jest już dosyć przestarzały ale to właśnie na nim są rozgrywane wszelkie turnieje w CoD'a.

ocenił(a) grę na 8
brzos

BC2 porazka ? hehe doobre. Usmialem sie, nie powiem.

damian_filmweb

Nie śmiej się, tu trza płakać!

brzos

Pisałem tutaj o trybie single, a on akurat był o wiele lepszy w BC2. Jeśli lubisz nieudolne zrzynki od konkurencji to zapewne single w BF3 ci się spodoba.

ocenił(a) grę na 7
theboczek

theboczek to jakiś pajac szczególnie jak ocenia najlepszą grę tego roku na 1

masterq

Dlatego Dice nie powinien w ogóle robić singla.
A moja recenzja BF3 czeka już od 25. Szybko przyleciałem z grą w dłoniach jeszcze przed premierą, odpalam, gram, recenzuje żeby ludzie chociaż trochę dowiedzieli się czego mogą się spodziewać a tu klops. Recenzja pewnie z miesiąc będzie czekała na akceptacje :-/

fenio_px

Co nam po twojej recenzji skoro nie jesteś profesionalistą w tych sprawach. Tak samo ja mogę opisać działanie silników rakietowych w których jestem zielony. Co ty możesz dobrze zrecenzjować skoro dla ciebie film o gejach "Bruno" 7/10 jest lepszy od
"Sherlock Holmes" 4/10 i od "Polowanie na czarownice" 5/10 i od "Resident Evil: Afterlife" 2/10