PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611072}
8,0 16 tys. ocen
8,0 10 1 16188
Battlefield 3
powrót do forum gry Battlefield 3
ocenił(a) grę na 8
speedcube

kampania: MW3

Multi: BF3

ocenił(a) grę na 9
damian_filmweb

Dokładnie racja kampania BF3 http://www.youtube.com/watch?v=BHFUtuBaIsc

ocenił(a) grę na 8
damialus

Co mialo to udowodnic ? Kolesiowi gre tnie na kompie, a poza tym kampania jest dobra, ale w MW3 bardziej widowiskowa, a co za tym idzie, troche lepsza.

ocenił(a) grę na 7
speedcube

Jeżeli chodzi o singla to MW3 miażdży Battlefielda 3 niemiłosiernie. Powiedzieć, że BF3 stoi przy MW3 to dla tej drugiej gry obraza. BF3 nawet przy nim nie klęczy... on leży i kwiczy. Takie jest moje zdanie. Co do multiplayera to wszystko kwestia gustu. Jeżeli grałeś w poprzednie części wymienionych wyżej gier to wiesz czego się spodziewać: tego samego z niewielkimi zmianami. Jeśli lubisz grę której nacisk został położony na grę zespołową wybierz BF3, jeśli wolisz bardziej dynamiczną rozgrywkę, gdzie bardziej możesz się sprawdzić sam, a nie w drużynie - wybierz MW3.
Jeszcze tylko dodam na sam koniec, że jeszcze w żadnej innej grze nie widziałem tak spektakularnych i widowiskowych scen jak w MW3. Naprawdę, mimo tego że BF3 ma o wiele lepszą technologie to widowiskowością nie dorasta Codowi do pięt. W ogóle single w BFie to według mnie skok na kasę ze strony EA. Zauważyli że CoD trzepie niezłą kasę między innymi przez singla i sami chcą ugryźć trochę z tego... Z miernym rezultatem, na całe szczęście.

zraiwkiller

a grafika gdzie lepsza bo podobno w BF3

ocenił(a) grę na 7
speedcube

Jeżeli chodzi o grafikę to BF3 jest górą niezależnie od platformy na jakiej grasz, z tym że jednak BF3 na konsole w kwestiach graficznych nieznacznie wyprzedza MW3. Na PC ta różnica jest już trochę większa. To w kwestii jakości grafiki: oświetlenie, jakość tekstur, modele postaci itd. Aha, jeszcze jedno, nie słuchaj ludzi, którzy mówią że MW3 ma grafikę jak w Mario, bo to wszystko przejaw hate'u wobec MW3. Na mnie osobiście o wiele większe wrażenie robiło to jak to wszystko zostało w grze zrobione, mimo tego że grafika stoi o klasę niżej niż w BF3 (mówię o wersji na PC). Grafika w MW3 naprawdę jest dobra. Tylko tyle i aż tyle.

speedcube

BF ma lepsza grafikę, ale MW 3 na konsolach ma 60klatek na sekundę, a BF 3 30 :)

ocenił(a) grę na 9
lukasziks

ja tam ci BF3 polecam, sam kupilem i jestem zadowolony, single jest takie sobie, ale BF nikt dla single nie bierze, a jesli chodzi o
mulit, to 10/10, jest po prosutu genialne i bije COD na glowe :)
Polecam mapy sa naprawde niesamowicie wielkie :D i mozna naprawde wiele, od samochodow i czolgow po chelikoptery i f-18 :D

ocenił(a) grę na 9
zraiwkiller

Nie mogę się z tobą zgodzić, gdyż według mnie to co napisales jest nieprawdą. Kampania w Call of Duty MW3 to totalny SF. Zakładasz skafander i jesteś robocopem, latasz w zwolnionym tempie po samolocie jak spada i wszystkich zabjasz, kierujesz sobie prawie niezniszczalnym małym robocikiem z minigunem. Później jestes w wiosce, gdzieś w Afryce i ze wszytkich stron strzelają do ciebie tysiące ludzi, ktorzy latają jak małpy po mapie. Nie przypadlo mi to do gustu. Co do widowiskowości w BF 3 jest lepsza oraz są lepsze skrypty. Nie rozumiem dlaczego ludzie krytykują tak bardzo Battlefield 3 pod względem single player. Mnie akurat przypadł on do gustu i Uważam, że jest lepszy niż w MW3.

ocenił(a) grę na 6
Karahov

To że kampanie jest nierealistyczna nie znaczy że jest słaba...
Miód płynący z tej gry dostarcza naprawdę wielkich emocji

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) grę na 9
speedcube

kampania :cod mw3
multiplayer:battelfield3
garfika:battelfield3
mozliwosc niszczenia otoczenia:battelfield3
grywalnosc:battelfield3
frostbite2;battelfild3

BATTELFIELD 3 JEST ZDECYDOWANIE LEPSZY

ocenił(a) grę na 7
speedcube

UWAGA!!! OBIEKTYWNIE
Grafika: MW3- ostra, równa, nie ma wpadek + 60 klatek | BF3- lepsza od MW3-ALE- mnóstwo wpadek, bugi i tylko 30 klatek- grafika na konsolach w porównaniu z tej z PC jest TRAGICZNA.
Kampania: Zdecydowanie MW3, chociaż nadal jest krótka. BF3- taki tam, "dodatek" do multi
Multiplayer: MW3- udoskonalone multi z MW2 + genialny Survival + Kino ( nagrywanie, odtwarzanie itp.) + Spec Ops + duuuuużo map
BF3- stare, dobre multi ala Bad Company 2 + Battlefield 2, mnóstwo dodatków itp. ale nie ma nic dla niedzielnego gracza ( np. takowy Survival z MW3) bo cholernie dużo wymaga od gracza
Grywalność: zależy od gracza. ja tam preferuje arcadeowy styl MW3 w multuplayerze. Battlefield to próba stworzenia jak najbardziej realnego FPS'a. Jak kto woli, ja lubie biegać i zabijać z uśmiechem na twarzy niż siedzieć w okopach.
Werdykt: nie można obiektywnie ocenić tych gier. Trzeba zagrać samemu. Albo kochasz albo nienawidzisz( tak jak z Halo)

speedcube

MW3

ocenił(a) grę na 6
Golden415

Nie wiem jak BF3, ale jeśli masz kupować MW3
1. Weź 200zł
2. Zaopatrz się w litr wody...
3. ... i trochę piachu
3. wymieszaj wodę z piaskie, tak aby powstało błoto
4. wrzuć 200zł w błoto
5. ???
6. PROFIT (Wyjdzie w sumie na jedno bo tak czy tak wyrzucisz kasę w błoto, a przynajmniej nie bedziesz musial jechac do sklepu ;>)

ocenił(a) grę na 9
mariiox

Haha ;D
BF3 świetnie ;)

ocenił(a) grę na 9
mariiox

Będziesz musiał jechać po wodę

speedcube

Single w strzelankach to jedno wielkie nieporozumienie, w takich grach liczy się tylko multi a multi w Battlefield 3 jest milion razy lepsze od multi w COD.

ocenił(a) grę na 9
Witcher

większej bzdury nie mogłeś już napisać... dlaczego niby FPSy mają być frajdą tylko w multi? to że singleplayer Ciebie nie cieszy to nie znaczy ze jest kiepski, w singlu chodzi o fabułę. Nie wiem jaka jest w MW3 ani w BF3 ale napewno obie znajdą swoich fanów ;)

PeresPrado

Strzelanki w single są po prostu nudne. Jeden wielki skrypt, a fabuła w takich grach przeważnie nie istnieje.

speedcube

Nie da się ocenić co lepsze, gdyż mimo wszystko są to dwie różne gry. Mapy w BF'ie są wielkie i sama rozgrywka toczy się o wiele wolniej, zależy co kto lubi- mi multi z Call of duty nie odpowiada do końca a jako fan serii Battlefield grający w multi we wszystkie części po kolei, mój wybór był prosty (oczywiście wybrałem BF3). Grałem w obydwie gry i wybrałem Battlefielda 3 z dodatkiem "Powrót do karkand" , który bardzo polecam dla fanów genialnej części 2 z serii Battlefield.

ocenił(a) grę na 9
l_borowiecki

Rozgrywka czasami jest wolna, ale jeśli wybierzesz deathmatch na Wyspie Chark lub na Kanałach. To rozpierducha jest taka sam jak w CoD