PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612048}
8,3 11 tys. ocen
8,3 10 1 11222
BioShock Infinite
powrót do forum gry BioShock Infinite

Gram co prawda dopiero w pierwszą część tej gry, ale po obejrzeniu gameplay'u z Infinite odnoszę wrażenie, że będziemy tylko strzelać. Wiem, że to istotna część także poprzednich części, ale boję się, że trzecia część może zamienić w Battlefielda'a i jednocześnie stracić swój niezwykły klimat... Ale może to tylko takie pierwsze wrażenie, może dalsza część rozgrywki będzie bardziej w stylu 1 i 2, chociaż czytałam gdzieś, że autorzy nie chcieli trzeci raz powielać starszych części, więc postawili na coś innego, chociaż nie jestem pewna, czy to potwierdzone informacje. Co o tym myślicie? Czy będzie to rozgrywka w starym stylu czy może autorzy odejdą od wytyczonego przez siebie kanonu? Czy wolelibyście grać prowadząc postać tak jak dotychczas czy nieco inaczej?

ocenił(a) grę na 9
rivacra

Ale przecież zarówno jedynka jak i dwójka też bardzo często zmieniała się w dość pospolitą strzelankę (nie żeby to miało im szkodzić, pierwszy Bioshock jest fantastyczny). Rozgrywka z Infinite przypomina model z poprzednich odsłon z większym naciskiem na swobodę (otwarte przestrzenie uzasadniają obecność snajperki, do tego obiecująco zapowiada się opcja łączenia mocy bohatera i Elizabeth. Do tego, w przeciwieństwie do drugiej części, nad tytułem pracuje Ken Levine - nie sądzę, by to się mogło nie udać. ;)

Boromi

wydaje mi się, że w dwójce jest o wiele więcej akcji ze strzelaniem i są przede wszystkim dłuższe, czasami się denerwowałam, bo trochę już tego za dużo było dla mnie. ale jak się, że tak powiem, wbiłam w rytm to już poszło gładko. ciekawa będzie ta kooperacja, w końcu nie będziemy przeżywać rozgrywki sami, chociaż to na pewno nadawało klimatu poprzednim częściom. gra będzie na pewno dobra, ale dopiero w następnym roku. teraz czas się wziąć za Dishonored :D

rivacra

Moim zdaniem to będzie taki szybszy bioshock 1 lub system shock 2 , ale wciąż to będzie shooter dla myślących .
Chyba że twórcy stwierdzili że 12 latkom się to nie spodoba i stworzą " zwyczajną" strzelankę .

ocenił(a) grę na 5
ENDmOstER

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bLHW78X1XeE
Jatka konkretna.
W sumie też trochę ubolewam, że opuszczamy podwodne miasto.

STAMiNA

trailer rewelacyjny , ale wciąż mam cichą nadzieję że to nie będzie cod .