Piszę to drugi raz, ponieważ pierwsza wypowiedź mi usunęło... Cholerne forum!
Otóż przedtem grałem w jedynkę, zdecydowałem się tymczasowo ominać dwójkę (ponieważ miałem już dość Rapture, a w internecie wyczytałem, iż Infinite nie jest powiazane z poprzedniczkami, screeny były bardzo obiecujace, to też zdecydowałem się na "trójkę"). Jak się właśnie okazało, to był bład...
Gameplay w tej części kuleje - pozbawiono mnie chęci do szperania po tych wszystkich zakatkach, ponieważ tutaj wszystko dostajemy na tacy. W jedynce, żeby móc pozwolić sobie na walkę "z tatuśkiem", musiałem najpierw nazbierać trochę amunicji (a czasami nawet na zwykłe stworki brakowało), tak tutaj broń i amunicja leży co krok. Zero survivalu, wystarczy po prostu lecieć na pałę). Słabe bronie i "sole' - używałem tylko shotguna&czasami granatnika i soli, która przyciagała mnie do przeciwnika. Przeciwnicy to też jawna kpina - ten wielki, który chyba miał zastępować tatuśka był słaby (grałem na trudnym, a zabicie go było bardzo łatwe) i przez cała moja wędrówkę po Columbi pojawił się tylko kilka razy... Drugi "magik" skopiowany z jedynki (w jedynce jak znikał pojawiały się róże, tutaj kruki), lekko opancerzone mięso armatnie i zwykle mięso armatnie... Niesamowita różnorodność.
W jedynce mogliśmy fotografować i zwiekszać swój dmg, craftowac, nosić wszystkie rodzaje broni w ekwipunku, apteczki także.Tutaj wszystko usunęli.
Elizabeth była całkiem sympatyczna, jednak od jej umiejętności "przyzywania", czasami można było dostać oczoplasu.
Najgorsza rzecz w tej grze, to na pewno te szyny do przemieszczania się. Nie raz jak idiota skakałem to tu, to tam, ponieważ nie mogłem się zorientować dokad jechać. Te podpowiedzi pod klawiszem N nie wiele pomagały, bo moja postać na szynie poruszała się szybciej od strzałki, wyprzedzała ja. W sumie te strzałki pod klawiszem N też beznadziejne... W jedynce strzałka pokazywała się, kiedy to było potrzebne, nigdy nie bładziłem i wszystko było ok.
Grafika i fabuła sa jedynymi rzeczami, jakie były tutaj dobre.
Dlatego ostatecznie 3.5/10.
PS : Przepraszam za błędy i brak znaku [alt+a], ponieważ jak klikam, to mam jakiegoś binda i mi się mozilla uruchamia...