PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612048}
8,3 11 tys. ocen
8,3 10 1 11222
BioShock Infinite
powrót do forum gry BioShock Infinite

Witam, jestem wielkim fanem gier RPG takich jak Warhammer czy też Neuroshima, gdy przeszedłem Bioshocka
Infinite od razu poczułem chęć zagrania w tym świecie po raz kolejny ale tym razem w wersji papierowej.
I tu też rodzi się moje pytanie czy możliwe jest założenie, że przy ilości alternatywnych wymiarów jakie możemy
znaleźć w Bioshocku, że w można wykreować dowolny wymiar i opisać go nieco inaczej niż miało to miejsce w samej
grze czy raczej zakładamy, że śmierć Bookera była wydarzeniem ponad wymiarowym i ponad czasowym więc
wyklucza możliwość powstania podniebnego miasta ?

Jeśli tak to jest to wielka szkoda bo można by osadzić w tym uniwersum wspaniałą sesję rpg.
Natomiast jeśli zakładamy, że może istnieć uniwersum w którym sprawy potoczyły się nieco inaczej to czy można
wyjść z założenia, że na przykład : Booker pokonał swoje alter ego i wraz ze swą córką opuścili podniebne miasto
które dalej egzystuje, no może w nieco inny sposób niż kiedyś. I tu wchodzi bohater gracza lub cała ekipa jak to w
RPG bywa.
Reasumując czy nie będzie się to kłóciło z fabułą i sensem tego świata ?

ocenił(a) grę na 10
Frik111

Poczekaj aż wyjdzie drugi epizod Burial at Sea. Może coś wyjaśnią bo to co się działo w pierwszym epizodzie dodatku wszystko zagmatwało.

kululum

No wedle pierwszego epizodu Brutal at the Sea to moja teoria ma sens :P

ocenił(a) grę na 10
Frik111

*Burial. Ale pamiętaj że będzie drugi. Mam nadzieję że dłuższy.