Już od 9 lat jestem fanem tej serii i wciąż należy do moich ulubionych (najbardziej lubię Modern
Warfare i Black Ops)! Kiedy ostatnio grałem w "Ghosts" poczułem, jakby zaczęło to już powoli
nudzić! Mimo, że grafika jest już przestarzała, a grywalność pozostaje bez zmian pomyślałem, że
muszę już z tym skończyć! :( Ale kiedy tego roku ma się ukazać kolejna część to odkryłem, że ta
gra ma jeszcze szansę to zmienić. I faktycznie! Zapowiadają nową generację tej serii! Nowa
grafika, nowy silnik graficzny, nowa rozgrywka itd. To wszystko sprawia, że to będzie
(prawdopodobnie) najlepsza część tej skostniałej serii! Kiedy obejrzałem niektóre zwiastuny to od
razu czułem, że mam ochotę po raz kolejny zagrać w tą grę! I na pewno dostarczy mi kolejnej
porcji dzięki efektownemu, widowiskowemu kampanii dla jednego gracza oraz miodnego
multiplayer'a! Mocno trzymam więc kciuki, by ta gra okazała się w końcu udana (poprzednia
"Ghosts" była dosyć średniawa) i stanie się niezwykle popularna!! Ja to wiem i czuje!! ;D
Multiplayer w COD'zie byl dobry w mw1 i w miare dobry w bo1. Reszta to kupa z killstreakami, jakimiś bzdurnymi gadzetami itp. Co do kampanii to jakoś mnie nigdy nie interesowała, bo w strzelaniu do NPC z żałosnym AI nie ma dla mnie nic ciekawego. W sumie to w pierwszych cod'ach i w WaW kampania była całkiem ok, w reszcie się nudziłem.
Właściwie to nie ma teraz już dobrych sieciowych FPSów, tylko jakieś COD'y czy inne BF. Jedynie CS GO jakoś się broni.
Kolejny rok, kolejny COD, dzieci już mają cieczkę :'D