PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684654}
6,7 3,9 tys. ocen
6,7 10 1 3934
Call of Duty: Ghosts
powrót do forum gry Call of Duty: Ghosts

System operacyjny: Windows 7 lub Windows 8 – 64-bitowe
Procesor: Intel Core 2 Duo E8200 taktowany zegarem 2,66 GHz lub AMD Phenom X3 8750 taktowany zegarem 2,4 GHz albo szybszy
RAM: 6 GB
HDD: 50 GB
Karta graficzna: Nvidia GeForce GTX 550 Ti lub AMD Radeon HD 5870 albo szybsza (rekomendowana GeForce GTX 780)
Karta dźwiękowa: kompatybilna z DirectX
DirectX: 11

Jak dla mnie -sztucznie podwyższane. A co wy o tym sądzicie?

waldeck

Potwierdzono że nie są to wymagania oficjalne. Te mają pojawić się wkrótce i moim zdaniem będą sporo niższe od tego co widać powyżej.

ocenił(a) grę na 8
waldeck

ja na kompa Call of duty juz od black ops nie kupuje mam XBOX360 i to na niego kupuje tego Cod'a polecam inny tą samom decyzję :)

snajper12331

Nie będę kupował konsoli specjalnie dla Ghosts :)

ocenił(a) grę na 4
waldeck

Czyli bez karty dx11 "Ghosts" nie poleci?

>Jak dla mnie -sztucznie podwyższane. A co wy o tym sądzicie?
Są zajebiście sztucznie podwyższone. Poziom graficzny jaki reprezentuje ta gra nie usprawiedliwia takich kosmicznych wymagań sprzętowych.

STAMiNA

Podano już oficjalne wymagania, niewiele się różnią. Wynika z nich że tak, bez karty z pełną obsługą dx11 "Ghosts" nie zadziała

Co ciekawe, niższe wymagania minimalne ma... Battlefield 4!

waldeck

Tutaj Oficjalne :
System operacyjny: Windows 7 lub 8 (64-bitowe)
Procesor: Intel Core 2 Duo E8200 taktowany zegarem 2,66 GHz lub AMD Phenom X3 8750 taktowany zegarem 2,4 GHz albo lepszy
RAM: 6 GB
Karta graficzna: GeForce GTS 450 lub Radeon HD 5870 albo lepsza
HDD: 40 GB
Karta muzyczna: kompatybilna z DirectX
DirectX: 11

cripticul

W sumie taki sprzęt idzie złożyć za 1300zł, ale oczywiscie sprzęt za 1300 zł bardzo szybko będzie musiał iść do wymiany. Nie wiem teraz co robić, czy wymieniać kompa czy czekać aż 95% gier nie będzie chciało u mnie ruszyć i wtedy to zrobić.

waldeck

Ja złożyłem niedawno więc o to się martwić nie muszę, jedyne o co się boje to spadek fps'ów w jakichś misjach pod wodą (to co było pokazane na trailerach).

ocenił(a) grę na 4
waldeck

>czy wymieniać kompa czy czekać aż 95% gier nie będzie chciało u mnie ruszyć i wtedy to zrobić.
Ja właśnie wtedy wymienię kartę graficzną.

waldeck

I tutaj niedowierzam, niesprzecznie lepszy graficznie Battlefield ma niższe wymagania, a nowy CoD nie zadziała nawet na... Viście? Nie dość, że zrażają mnie upadkiem serii, to kiedy wychodzi gra po BO2 w którą miałbym kiedyś ochotę zagrać, okazuje się że specjalnie będę musiał pod nią zmieniać system? Nie jest to co prawda trudne, ale chodzi o sam fakt i poszanowanie klienta. Jak zwykle na niskim poziomie.

iamhardkor

Dlatego ja Ghosts póki co odpuszczam. Nie będę wymieniał prawie całego sprzętu dla tej jednej jedynej gierki (bo musiałbym zmienić system, karte i pamięć, czyli pewno płytę główną i procka też), tym bardziej że jej wymagania sygnalizują tylko niedopracowanie (chyba że na PC grafika zaskoczy, w co wątpię).