PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612424}
7,6 10 tys. ocen
7,6 10 1 10074
Call of Duty: Modern Warfare 3
powrót do forum gry Call of Duty: Modern Warfare 3
nicefrag_com

Dwa nowe COD-y w ciagu jednego roku o czym to swiadczy ? o pazernosci twórców na kase! Gralem jak narazie we wszystkie czesci ale jakos nie zafascynowaly mnie.BF BC2 moze w trybie singiel ustepuje seri COD pod wzgledem dynamiki i efekciarstwa ale w trybie multi miażdzy wszystko na polu FPS-ów! tam sie czuje ze jest sie na polu bitwy do tego niewyobrazalna grywalnosc i miód który spływa z ekranu sprawia że multiplayer w BF BC2 wciąga jak najsilniejszy narkotyk i daje mase dobrej zabawy a multi z COD-a wyglada przy nim troche śmiesznie.A więc jeśli chodzi o nadchodzace MW3 to na pewno z czasem zagram ale na pewno nie predko po jej premierzy na rynku a co z Batllefield 3? w tym przypadku trzeba wkrótce złożyć zamówienie pre-order :-D

Glock

jak dwa nowe cody?

Glock

Dwa nowe COD'y ale robione przez 2 różne studia więc to co napisałeś nie ma sensu bo Modern Warfare 3 powstaje właściwie od wydania Modern Warfare 2. A względem Battlefield'a Bad Company 2 a MW 2 grałem w obydwie gry i Call Of Duty uważam za dużo lepsze w szczególności pod względem multiplayer'a, ale to tylko moje zdanie :D

I_See_You

A nie w szczególności pod względem kampanii, bo kampania w bc 2 jest 10x bardziej absurdalna niż kampania w codzie i mniej widowiskowa, gorsza fabuła etc. jedynie postacie są fajne ale fatalny dubbing, myślałem że jak Pazura podkłada głos to wyjdzie z tego coś lepszego.

ocenił(a) grę na 8
Glock

CoD wychodzi równo co roki
Mi też podoba sie bardziej multi coda... Co nie znaczy ze nie powroce jeszcze do multi bc2

ocenił(a) grę na 6
Glock

"tam sie czuje ze jest sie na polu bitwy"- wszyscy prócz weteranów guwno o tym wiedzią, kolejny absurd serii battlefield. Chyba nie grałeś w Bf2, bc2 to hańba dla tej serii. Gra jest bardzo dobra, ale ze starym dobrym bf ledwo co ma wspólnego.

Lwie_Serce

GÓwno? Aha.

Glock

Chyba cię cycki swędzą. MW 3 tylko wychodzi a nie 2 cody, nie wiem gdzie ty żeś to wyczytał, na samosiach?

indk

Premiera COD Black Ops miała miejsce 9 listopada 2010 - Premiera COD Modern Warfare 3 bedzie miała miejsce 8 listopada 2011 wiec w ciagu jednego roku wypuszcza sie na rynek dwie czesci Call of Duty .Jeszcze jakieś pytania?

ocenił(a) grę na 8
Glock

Nie mam pojęcia czy to był taki żart z twojej strony... Czy jesteś aż takim trollem
Szkoda ze w BC2 samo strzelanie nie jest nawet w połowie tak przyjemne jak w CoDzie, ale cóż... Nie każdy może dorównać mistrzom :)

mariiox

W teorii ma rację.

ocenił(a) grę na 1
mariiox

Pewnie się powtarzam ale ILE KU*WA razy można grac w to samo?
Nie ogarniam tego, mi to całe bieganie po sklepach znudziło się wraz z WaW, a wy dalej maglujecie tą samą gre?

W MW3, to ja grałem 3 lata temu.

ocenił(a) grę na 8
supermaniak

Assasin Creed też od kilku części jest taki sam i jak widać nie jest to minus

Po prostu podoba mi się CoDowska rozgrywka i nawet jeśli ma to być DLC to dla mnie warty 100zł

ocenił(a) grę na 1
mariiox

Hmm, rzeczywiście Assassins creed wygląda tak samo, mimo jeszcze lepiej się sprzedaje.
Gdyby konsole nie ograniczały PC, mieli byśmy już dawno nową generacje gier.

ocenił(a) grę na 8
supermaniak

Assasin Creed lepiej się sprzedaje od czego?

ocenił(a) grę na 1
mariiox

2 od 1, brotherhood od 2, tera revelations sprzeda się lepiej niż brotherhood.

Ale tak na prawdę, wkurza mnie to że activision każe sobie płacić nienormalne sumy, za jakiegoś map packa, z 5 mapami...
Myślałem że po strategi BC2, już tego nie zrobią, ale nie, oni to jeszcze ogłosili ze będzie 20 map Packów do MW3.
Może na amerykę to super ultra zaj*biście, ale na Polskę, to lepiej se jakąś strategie kupić za 50 zł, i grać długie godziny.

ocenił(a) grę na 8
supermaniak

Tylko że DLC do mw3 będą co miesiąc dla tych co płacą za usługę Elite
A ci którzy nie chcą ELite będzie co kwartał
A DLC w MW3 będą to nowe misje w spec-ops mapy do multi i coś jeszcze...

ocenił(a) grę na 1
mariiox

a jak wygląda takie DLC do BC2?
Porównaj cenę i zawartość.

ocenił(a) grę na 8
supermaniak

Prawdę mówiąc jakby wziąć pod uwagę wersje na konsolę to nie wiem czy nie gorzej
1 dodatkowy tryb na tej samej mapie 10zł

ocenił(a) grę na 1
mariiox

Nie wiem jak to było w wersjii konsolowej, ale na PC Vietnam kosztował 49 zł.
Cenę można porównać do jednego map packa z black opsa. co dostaliśmy w black opsie?
4 mapy multi, 1 mapa zombie (jedyny powód dla którego je "pożyczam" od kolegi")
a co dostajemy w dodatku Vietnam? 5 nowych map, kilkanaście nowych broni, do tego nowe skóry naszych bohaterów, oraz mistrzówki dźwięk, a także Dubbing polskich aktorów. A same "map packi" były w zupełności darmowe, wchodziły po prostu z updatem.
Activision każe sobie płacić dosłownie za wszystko. Nie zdziwię się, gdy trzeba będzie płacić za updata który naprawia bugi w grze.

"...Najważniejsze że my, jako gracze możemy dać się wydymać..."

ocenił(a) grę na 8
supermaniak

Tylko że Acti skupia się na Xboxie i na Ameryce
Map Pack na konsole nie był za darmo jak np na PC

Gdybym miał zapłacić nawet 10zł za 5 mapek to dla samego posiadania warto by to mieć...

ocenił(a) grę na 1
mariiox

Dokładnie.
Dla porównania, czy podoba ci się multi black opsa?
Jeżeli tak, to znaczy że używasz famasa, AUGa, commando, lub aks. Innego wyboru nie ma, bo z innymi brońmi nie przetrwasz dłużej.
(ja używałem M14, do 2 prestiża, potem po prostu to wszystko olałem...)

ocenił(a) grę na 8
supermaniak

Używałem kiedyś Auga, ale był cienki
Po przesiadce na Galila często wbijałem BlackBird>Strzelec>Pilot
Ale za dużo ludzi chowało się w domkach i nie mogłem ich zabijać, dlatego teraz mam Napalm>Grom>strzelec

W sumie skopana optymalizacja mnie wnerwiłą i chwilowo przerwałem grę

ocenił(a) grę na 1
mariiox

No, czyli norma.
Te wszystkie bronie są tylko dla wyglądu chyba, bo używane jest jedyne 20% całego ekwipunku dostępnego w grze.
COD kocha takie zagrywki. WaW - MP40, MW - P90 itd...
Wolę gry, w których wyważone są samopowtarzalne karabiny (świetny przykład to np. BC2, w którym M1 było jednym z najlepszych giwer w grze.) Seria COD, uważa że jak coś nie jest automatem, to znaczy że jest do dupy.
Brawo Activison za świetne zoptymalizowane bronie.

ocenił(a) grę na 8
supermaniak

Akurat wielu ludzi bardzo narzeka na to że w BO bronie są zbyt zbalansowane i z każdej strzela się tak samo
M14 czy FN FAL to dobre bronie, tyklo trzeba nimi trochę potrenować
A w BFie można sobie pozwolić na szaleństwa, bo tam nie tylko bronią można zabijać(chodzi o pistolety, karabiny itd)
Widziałem osoby biegające z g11 i Falem lub m14 i szło im dobrze

Wielu broni nie dostrzega się tylko dlatego bo gubią się gdzieś w tłumoe innych giwer

ocenił(a) grę na 1
mariiox

FAL, M14, jak i wiele innych broni rzeczywiście nie są do dupy. Po prostu Famas i jego koledzy są obdarzeni za dużą siłą.
Na czym grasz w BO? Na pececie może samopowtarzalki by przeszły, ale grając na PS3, nie widzę nic innego niż Famas, AUG, Galil, i aks.
To jest bez sensu. Ta gra nie powinna być robiona na strategi "to powinno być lepsze od tego" itd.

ocenił(a) grę na 8
supermaniak

Tak, gram na PC
Famas w sumie jeszcze na PC ujdzie, ale nie cierpie ak-74u +maraton + waga lekka + rapid fire i uchwyt

ocenił(a) grę na 1
mariiox

Jak na PC to spoko pewnie jest. Myszka i klawiatura robi swoje, do tego super rozdzielczość.
Dlatego śmieszy mnie jak ktoś gra w takie gry na konsoli, i się jeszcze nimi jara :D