Ta gra jest po prostu żałosna... -Fabuła do nie powiem czego -Gameplay też taki -Grafika jest na bardzo dużym poziomie ale na PC jest fatalna
Potwierdzam.
Activision zrobiło na PC port z konsoli i wyszło to tak, że żaden CoD nie wyglądał jeszcze na PC tak źle jak MW3.
Grafika jest po prostu cienka, rozdzielczość (mimo odpalania gry w FullHD 1920x1080) to na oko jakieś 720p. 1080p uzyskano tu wyraźnie poprzez interpolację.
Fabuła nie wciąga (nigdy nie była mocną stroną nowych CoD'ów). Misje są krótkie, przeciwnicy głupi jak but. gra oskryptowana do granic możliwości, prowadzi gracza za rączkę jak przygłupiego niewidomego. Przejście jej na najwyższym poziomie trudności zajmuje ok 5 godzin.
Za te pieniążki wolałbym 15 razy iść do kina i mieć 30 godzin zabawy...
fabio - miliony ludzi jedzą mielone z kopytami i skórą, wyprane w amoniaku mięso (bakterie E-coli!) w postaci HAMBURGERÓW
w pewnym bardzo popularnym fast foodzie, bo reklama im mówi, że to jest smaczne. A jest?
Jesteś mi w stanie podać drugą grę oprócz BFa która przewyższa CoDa grafiką i ma choć w połowie tak dobrą rozgrywkę?
Mięso z McDonalda nie jest wrzucane z kopytami ;>
Na pewno jedzenie w dużych fast foodach jest mniej uje$%^& niż jedzenie u pani Halinki w spożywczym ;>
Jeśli oczekujesz przykładu multiplayerowej gry z gatunku FPS osadzonego w realiach współczesnych, to zapewne sam dobrze wiesz, że takie gry można policzyć na palcach jednej ręki (BFy i CODy). Jeśli zadowoli Cię po prostu gra, która posiada tryb multiplayer i grafikę lepszą niż MW3, to będzie to 90% nowych gier na PC.
Grałeś w MW3 na PC czy konsoli? Ja w starszego CoDa (BlackOps) grałem tuż przed MW3 (zaległości) na PC w FullHD i było wszystko ok. Z rozpędu pobiegłem do sklepu po MW3 również w wersji na PC i po odpaleniu gry przeżyłem niemały szok, bo tak dziadowskiej rozdzielczości i grafiki w najgorszych koszmarach nie mogłem się spodziewać. 5 razy sprawdzałem, czy się rozdziałka i efekty same poprzestawiały na gorsze czy co...
Odnośnie fst foodów - zdziwiłbyś się co w tym mięsie można znaleźć ;) Te wszystkie szczury w cieście i łepki kurczaków, które ludzie ciągle znajdują w tym żarciu to niby skąd?Z kosmosu? ;)))) Mam kilku znajomych, którzy pracowali w różnych fast foodach i to, co się tam wyprawia z jedzeniem sprawiłoby, że gdybyś wiedział - nigdy nawet nie przeszedłbyś koło takiej restauracji o stołowaniu się w niej nie wspominając ;)
A odnośnie przysłowiowej pani Halinki. Stały klient w lokalnym warzywniaku zawsze dostanie towar lepszej jakości niż najbardziej wierny stały klient w dowolnym fast foodzie. Po prostu przy ilości ludzi pracujących w fast foodzie nikt Cię nigdy nie zapamięta. Dla nich zawsze będziesz tylko anonimowym kanapkożercą, który przynosi im pieniądze.
W BO gram do dzisiaj na PC
I dla mnie MW3 nie ma .żadnego porównania do BO
Jednak co do tekstur nie zgadzam sie. Tekstury broni jak i otoczenia trzymają wysoki poziom pomimo przestarzałej technologi
Ludzie pracujący w MCdonaldach jedynie to jedzenie podgrzewają.
A firmy takie jak MCdonald mają naprawde ostre przepisy BHPowskie i niemożliwe żeby w takim jedzeniu było więcej syfu niż w chlebie który na co dzień jesz
Nie ufam reklamom w których wkręcają mi że ziemniaki są zajebi$%% bo wiem że nie są ;>
Ale też wiem że nie ma możliwości aby w jedzeniu MCdonaldowych spotkać jakieś ciało obce ;>
Mój kolega raz w chlebie znalazł pół metrowy sznurek. Pani Halina może i da ci towar z górnej półki ( albo spod lady) ale nie da ci gwarancji że ktoś nie pluł co do jedzenia w najlepszym wypadku
Każdy ma prawo do własnej opinii :)
Jak dla mnie, sprzedawanie ludziom odgrzewanych kotletów w postaci tej samej gry co roku (ze zmienionymi mapkami i trochę inną, cienką jak papier fabułą) to mocne przegięcie. Gdyby choć połowę kasy, którą ActiVision wydaje na marketing, wydali na rozwój silnika i technologii, dopracowanie gry lub lepszego scenarzystę, COD mógłby być naprawdę DUŻO lepszy.
btw - nie pokładaj zbyt dużej wiary w przepisy BHP i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym. Wszędzie tam pracują tylko ludzie... ;))
Raczej co dwa lata
Różnica między silnikami trey i Acti nie jest duża, ale gołym okiem widać że silnik IW jest bardziej kreskówkowy, a silnik iw ma nawalone pełno filtrów (żeby utrzymać szarość)
Acti gry jedynie wydaje, poza tym nowy silnik byłby raczej w tym momencie głupotą... Konsole nie pociągną już lepszej grafy (BF3 na 30 Fpsach i gołym okiem widać że gra poszarpana) a robienie silnika pod PC gdzie gra sprzedaje się w nakładzie 2 milionów max jest nieopłacalne
Pomimo tego że CoD ma przestarzały silnik to i tak grafika dla mnie dalej cieszy oko, a grywalność w dalszym ciągu jest na największym poziomie
Piszesz, że "konsole nie pociągną już lepszej grafy", a dwie ostatnie części Uncharted widziałeś? ;)
Uncharted to Exclucive jedynie na PS3, więc robiony był tylko pod jedną konsole.
Akurat to że konsole tej generacji wyciskają ostatnie soki wie każdy...
Czemu BF3 chodzi tylko na 30 FPSach a AA jest gorszy niż w innych konsolowych grach?
Sami producenci mówią że konsole niewiele pociągną (chociazby EA o nowym crysisie)
No i co z tego że to exclusive dla PS3? Nie napisałeś że to ma być gra multi-platformowa.
O "wyciskaniu dobrej grafy" można mówić tylko przy grach eksluzywnych, ponieważ wtedy jest wszystko wpasowane pod platformę. PS3 ze swoją leciwą kartą graficzną może mieć lepszą grafę niż największe potwory od ATI są w stanie wygenerować. Jest również na odwrót. Dlatego jestem zwolennikiem gier wydawanych eksluzywnie, ale jeśli jakaś gra ma zostać wydana na wiele platform, to nie wolno jej spartolić (patrz: Battlefield for PS3). Opieram skę głównie na "chlebaku" bo nie mam XBoxa ani nawet lepszego kompa (Intel core 2 quad, 2 gb ramu i jakieś 250 dla karty graficznej).
Nie ma możliwość żeby obecna generacja konsol wygenerowała grafikę lepszą od dobrych kart graficznych...
Konsole nie mają Antyalisingu i cienie są o wiele gorszej jakości.
BF3 był robiony pod PC a żadna konsola nie jest w stanie pociągnąć tej gry w dużych detalach... A nie ma żadnej gry na konsole która.
Gdyby sprzedaż exów na PC była opłacalna to gry graficaznie były by o wiele dalej.
Nie skończyłem a edytowac nie mogę -_- nie ma gry na konsole której nie pociągnie PC w full detalach.
Nie zgodzę się z tym, ps3 to miał być potwór pod jednym względem: procesor Cell - 9cio rdzeniowe monstrum (wiem że tylko kilka jest wykorzystywanych), tego komp nie pociągnie, zresztą każda platforma ma jakieś swoje plusy i minusy. PS3: takiej fizyki cieczy i piasku nie zobaczysz nigdzie.
Oczywistym jest, że mają gorszą grafę, ale jak ktoś potrafi to zrobi to czego PC nie potrafi. Konsole mają ten plus że są tańsze, starczają na lata i są mobilniejsze niż wielkie pudło pod monitorem ;)
Acti może skupić się generalnie na xklocu i stworzyć nowy silnik dopasowany do parametrów, ale żal im kasy z tych dwóch milionów z edycji na PeCety...
jak dla mnie cena warto tego co dostajemy. Mamy wlasciwie ciągła akcje, w grze nie ma postojów a jeśli chodzi o fabułe troche przegięli w niektórych momentach i zdaje sie być infantylna. Ciut gorsza od MW 2 (czyżby zaczeło mnie brać zmęczenie materiałem ;/?) 8/10
Równie dobrze ja mogę powiedzieć, że jesteś antyboyem CoDa, albo fanboyem BF i piszesz to tylko z reguły.