PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612424}
7,6 10 tys. ocen
7,6 10 1 10074
Call of Duty: Modern Warfare 3
powrót do forum gry Call of Duty: Modern Warfare 3

d

ocenił(a) grę na 8

to jest to najlepsza gra singla i mp w jaka gralem BF moze sie schowac

faza22221

Singiel niesamowity, epicko i dobre zwieńczenie trylogii, a multi to wiadomo po prostu CoD :)

ocenił(a) grę na 6
faza22221

Ciekawe kiedy będzie ofensywa fanboyów BF3

Lwie_Serce

Chciałbym zaznaczyć że jedynymi FANBOYAMI jestescie WY. Bo jesli sądzicie że produkt jaki wam dano jest ideałem to poprostu jestescie tym czym oskarżacie innych czyli FANBOYAMI. CoD od MW1 nie zmienił sie wogóle grałem we wszystki części gry od jedynki do MW3 no po za CoD3 i trzy pierwsze części jesli chodzi o multi praktycznie nie istniały poza rzecz jasna singlem który wymiatał (zwłaszcza etap w stalingradzie RULEZZZZZ....). MW1 to juz inna bajka inny teatr działań no i multi w które do dziś zdarza mi sie zagrać. Singl tradycyjnie mocny. Nastepnie WORLD AT WAR single jak dla mnie najlepszy w całym dotychczasowym CoDzie ale mutli tyle że II wojna światowa tak nic pozatym wszystko to samo. W MW2 spodziewalem sie czegos lepszego świerzego czegos czego nie było w MW1 otrzymałem produkt ten sam nawet grafiki im sie odświerzyc niechciało tylko lekko ja poprawili i nic pozatym. O black Ops pisac nie trzeba jaki BO jest każdy widział (naj gorszy Singl z serii). No i MW3. Pamietam jak czekałem na MW1, WaW, MW2, to faszerowano nas masą trailerów gameplayów z gry a tym czasem w przypadku MW3 nic zupełnie nic 3 max 4 trailery w tym jeden półtorej minutowy filmik z multi. Coś nie tak ale i tak kupiłem gre i zagrałem. BF3 mam od 2 tygodni i moge powiedziec jako gracz (a nie FANBOY) że panowie ze studia Infinity Ward wyciagneli ze mnie kase za produkt który równie dobrze mógłby byc dodakiem do MW2. Małym nakładem sil zrobili grę która tak czy siak sie sprzeda poniewaz żeruje na fenomenie serii. To jest tak jak z Metallica która skończyła się po ...And Justice for All ale mimo to płytę nowa kupisz tak czy i naczej bo to Metallica(płyty do dupy ale koncerty). Grając w BF3 jednak od czuwa sie różnice że wkład w gre był zdecydowanie wiekszy Silnik graficzny że by stworzyc mapę o powierchni kilku kilomterów i żeby była grywalna trzeba trochę więcej czasu niżeli mapki z CoD o wielkości boiska piłkarskiego. Udżwiekowienie gry to poprostu cos kapitalnego no i ta grywalność w MULTI której CoD nigdy miec nie będzie dopóki czegoś w tej grzy nie zmienią. Jako ten który grał w CoDy uważam że seria skończyła sie na MW1 a dzieki takim ludziom jak wy seria sie nie rozwija tylko cofa. Dlatego wole zainwestować w BF3 czy BF:BC2 bo w odróżnieniu od CoDa w te gry sie wkłada więcej czasu i energi co i wy byscie zauwazyli gdybyście nie byli wyżej wyminionymi FANBOYAMI. Zagrajcie w MW1 NAJLEPSZA Z CZĘŚCI no i BF3 POLECAM(moim skromnym zdaniem GRA ROKU). Mam nadzieję że nikogo nie uraziłem swoja wypowiedzią jesli tak to sorry. Miłego GIERCOWANIA.

korasHC

"odświerz" może najpierw swój słownik.
No i co, że nie zmieniają grafiki, grafika nie jest najważniejsza. Grafika w MW 3 jest w porządku, nic nadzwyczajnego.
MW 3 ma bardzo dobrego singla, mógłby efektywnością obdarzyć ze 3 BFy.
a multi to już zależy od gustu, ja wolę bardziej dynamiczne multi.
Co do BF'a 3, to twócy zmienili tylko silnik, a po za tym NIC!

lukasziks

hehehehehehe.................... stary nie obraś ale z tym słownikiem wypaliłeś jak chłopaki z Infinity Ward jak mówi sie o FORSBITE 2 że silnik jest KAPITALNY to oni twierdzą że ich silnik to PORSCHE. A prosze powiedz mi co różni multi MW1 od MW3 bo skoro twierdzisz że BFy sa takie same. A jesli chodzi o singla MW3 ja jeszcze nie gralem bo odkąd mam internet to rozgrywka dla pojedyńczego gracza spadła u mnie na drugi plan ale znajomy pogrywał w pojedynkę i według jego stwierdzenia jak wyjdzie MW4 to singla bedzie mozna puścić w telexpresie(podkreslam on także jest fanem CoDa ale na MW3 SIE ROZCZAROWAŁ). Natomiast jeśli chodzi o grafikę to w CODa zagrasz nawet na grafice o jakości quaka(swoją drogą w quake 3 arene dalej gram ale sporadycznie) - WĄTPIĘ. A pozatym efektowność to nie grywalność JAK WSPOMNIAŁEŚ. W przypadku BF3 efektowność idzie w parze z grywalnością gdyz kiedy rozwalisz taki mur czy ścianę to EFEKTOWNIE ulegnie destrukcji i wtedy diametralnie zmienia sie twoje dalsze podejście do gry (tudzież startegia) CZYLI GRYWALNOŚĆ. W CoDzie mam tylko singla nafaszerowanego efektownymi cut scenkami które po dłuższym czasie juz przynajmniej na mnie nie robia wrażenia. Jedeny z czym się moga z toba zgodzic to gust, są gusta i guściki. Ale propopnuje zagrać na Mapie bardzie zurabnizowanej np. Operation Firestorm czy Grand Bazaar, Tehran Highway misja w nocy cos fenomenalnego.

korasHC

'w CODa zagrasz nawet na grafice o jakości quaka'

Nie no, 'młody' ty naprawdę weź coś zrób z tą pisownia bo po przeczytaniu twoich dwóch postów czuje się jak po zderzeniu z pociągiem. Nie dosyć że kaleczysz tytuły gier to w dodatku zrównałeś słownik poprawnej polszczyzny z ziemią. Rozumiem, ktoś zrobi 3-4 błędy, no ale bez przesady..

ThomasPPL

Bez ciśnień stary my tu rozmawiamy o grach komputerowaych a jeśli cię interesuje poprawna polszczyzna oraz jej dogłębna znajomość to prof. Jan Miodek powinien ci udzielić nie tylko lekcji ortografi ale także DOBRYCH MANIER. Bo mi ani jednego ani drugiego nie trzeba. Z lukasziks prowadzę dyskusje a nie wojnę słowną więc jesli nie masz nic mądrego do powiedzenia poza stwierdzeniem 'w CODa zagrasz nawet na grafice o jakości quaka' które jak na twój poziom intelektualny który wyraziłeś poprzez swój avatar to i tak należą ci sie brawa.

korasHC

Nie no świetnie, właśnie pogrążasz się jeszcze bardziej. Nie dosyć, że nie wiesz co to jest cytat to w dodatku nie poznajesz własnego tekstu. Nie mam na celu prowadzenia jakichś idiotycznych gier słownych, bo nie jestem typem jakiegoś heroicznego polonisty. Tyle tylko, że ktoś nie ma szacunku do drugiej osoby, potrafię znieść ale jak już jest typem ignoranta do ojczystego języka to po prostu krew się gotuje, a co nie którzy w grobach się przewracają. Nie oceniaj mojego intelektu, jeśli sam za grosz się nim nie wykazujesz. Co do awatara to na pewno wykazałem się większą kreatywnością niż ty, który wstawił sobie jako 5234 osoba Jokera. A jeśli nawet nie wiesz co przedstawia to nie próbuj improwizacji ze swoimi niezbyt mądrymi komentarzami.

Żeby nie było, że spam:
W MW 3 jeszcze póki co nie grałem, ale w najbliższym czasie zamierzam zakupić swoją kopie. Nie przeszkadza mi, że zapewne produkt wygląda jak poprzednia cześć opatrzona nowymi misjami i kontynuacją fabuły. Po co zmieniać coś co jest bardzo dobre i sprzedaje się jak ciepłe bułeczki. W jednej kwestii się jednak zgodzę - tryb rozgrywki jaki przedstawia MW jest na trzy, góra cztery razy. Kiedy znamy fabułę, cut scenki itp. emocje z biegiem czasu opadają i granie nie daję już takiej frajdy. Podobnie jak z oglądaniem po kilka razy tego samego filmu.
Co do BFa 3 - nie przypadł mi do gustu jednak to kawał dość dobrej roboty. Dużym plusem jest realistyczny recoil i co najważniejsze swoboda działania co jednak w BFie nowością nie jest. Po prostu jak z niektórymi dziewczynami ładna, choć nie w moim typie :)

ThomasPPL

Racja, choć ja CoDa 4 przeszedłem 16 razy a MW 2 2 razy :) MW 3 też chociaż 2 razy przejdę bo za 2 razem więcej informacji wyłapuję.

ThomasPPL

Stary posłuchaj sam siebie. Jesli ktokolwiek sie pogrąża to ty sam swoimi ojczystymi zapędami. Pozatym jesli nie masz zamiaru jak sam twierdzisz prowadzenia idiotycznych gier słownych to przypominj sobie kto je tak naprawdę zaczął, do tego w woli ścisłości ja tu pisze POSTA a nie wypracowanie czy dykatando. Wyrażam swoje zdanie na jakis temat a nie prowadzę naukę poprawnej polszczyzny bo z zawodu polonistą nie jestem. Jak wspomniałem wczeŚniej twoje bóle i flustracje odnośnie poprawnej polszczyny wysłuch prof. Jan Miodek chociaż ja bym sugerował psychologa, do tego wypowiadasz na temat gry w którą w ogóle nie grałeś, więc twoje zdanie tym bardziej nie jest dla mnie żadnym argumentem. A co do avatar czytaj między wierszami.

korasHC

Nie jesteśmy kumplami więc to 'stary' możesz sobie odpuścić. Powtarzam po raz kolejny (i ostatni) że nie zaczynałem żadnej gry słownej a zwróciłem ci jedynie uwagę na to że twój tekst jest mało czytelny, normalny człowiek zrozumiałby błąd, ale w takim wypadku to tobie zalecam wizytę u psychiatry, albo lepiej - powrót do podstawówki o ile w ogóle ją skończyłeś. To, że nie grałem w grę nie znaczy, że nie mam prawa pisać na jej temat - nie pisałem żadnej recenzji a jedynie spekulacje. To, że nie liczysz się z moimi argumentami mam gdzieś, nie jesteś tu panem żebym tylko tobie musiał się spowiadać, na szczęście są inni, normalni ludzie z którymi można pogawędzić na jakimś poziomie. Nie mam więc zamiaru poświęcać czasu na rozmowę z tobą, pierwszy zacząłeś mnie obrażać, a ja nie mam zamiaru pozostawać dłużny.

korasHC

Ja jestem fanem MW, ale BFa też zakupiłem.
To teraz tak:
Im chodziło, że nie wygląda to bardzo ładnie, tylko że można dodawać dużo rzeczy, usprawniać itd. jak widać nie robią tego za dużo, tu się zgodzę.
Napisałem, że BF są takie same, bo napisałeś ze CoDy są takie same, i obydwoje mamy rację, tylko drobne zmiany (no silnik to już troszkę większa zmiana),
MW 4 raczej nie wyjdzie, no chyba, że jakiś prequel, singiel był jak dla mnie epicki, lepszy od MW 2, no ale cóż to kwestia gustów, dostajemy podobny singiel i podobne multi.
Grywalność nie koniecznie idzie w parze z efektywnością, obie gry jak dla mnie są bardzo grywalne.
No ale cóż, każdy ma inne zdanie, taki jest człowiek i to ejst właśnie piękne :)

korasHC

Nie jestem jakimś "napalonym" graczem i w CoD'y grałem tylko po singlu. Muszę stwierdzić, że w serii MW króluje oczywiście MW1. MW2 kuleje już z fabułą. MW3 natomiast w połowie zaczęła mnie irytować. Strasznie monotonna rozgrywka, odgrzewanie kotletów, przerysowane wątki i mocno naciągana fabuła. Nawet soundtrack był taki sobie. O tym, że rozgrywka była za krótka, chyba nie muszę pisać. Dobrze, że jedynie ściągnąłem pirata ;).

PS: Dodam jeszcze taką kwestię, z jaką ignorancją twórcy podeszli to odwzorowania wyposażenia walczących żołnierzy. O ile z siłami amerykańskimi całkiem nieźle im to wyszło (choć czasami odnosiłem wrażenie, że aż za bardzo - hełmy operatorów CAG obwieszone latarkami jak na gwiazdkę...), to głównego przeciwnika, czyli Rosjan, wyposażono jak w latach 60'tych dodając jedynie optykę. Przykro mi, ale AK-47 już od dawna nie jest standardowym karabinkiem wojsk FR... i o BOŻE, do czołgów startują z RPG-7 - poczułem się jakbym oglądał propagandowe filmy III Rzeszy mówiące o polskich kawalerzystach atakujących czołgi szablami.
straszne...

ocenił(a) grę na 6
korasHC

Fanboy, szaleniec, maniak to może faktycznie nie ty, ale jesteś mocnym antyfanem coda. Ja mam taką zasadę od FIFY i NFS, jak kolejna część czegoś dobrego ale już cie nudzi, ignorujesz to, najlepsze rozwiązanie, mnie cod nie nudzi i trzyma ciągle bardzo wysoki poziom i każda część ma coś nowego (no może prócz BO ale ten nam dał NAJCIEKAWSZEGO singla, nie wiem co trzeba mieć w głowie by uznać że to najgorszy, chyba grałeś w 3 części tylko). Kolejny też widzę te żałosne argumenty ala wielkość mapy, za to mapy sp*erdolone WSZYSTKO poza multi w BF3, gra faktycznie ma szansę zostać grą roku, to znaczy najbardziej przereklamowaną grą roku, single porażka, coop słaby, multi to BC3 a nie obiecany BF3, tylko grafa zostaje ale Crysis 1 nadal prowadzi.
Zgodzę się tylko że seria CoD skończyła się na MW1 (WaW), ale też seria BF na BF2 (2142).

Lwie_Serce

Anty - fan, tak zgodzę się ale nie całej serii tylko MW2 i MW3, MW1 było kapitalne. Jak wspomniałem w moim pierwszym poście grałem we wszystkie części oprócz trójki która wyszła na konsole ale z tego co wiem to najgorszy epizod ze wszystkich CoDów. I podtrzymuję swoję zdanie na temat singal BO jest najgorszy w jakiego grałem z całej serii, a że tobie sie podobał to chyba nie grałeś w dwie pierwsze części. Co do MP i map no to kolego one w rozgrywce sieciowej oznaczeją tyle co Axl Rose dla Guns N' Roses bez jego wokalu to juz nie to. Najwyrazniej nie grałeś, właściwie na pewno nie grałeś w multi BF3 bo mapy są kapitane od bardzo dużych (duże połacie terenu), po mniejsze (zurbanizowane), masz masę mozliwości od gry pojazdami i bardziej taktyczną rozgrywkę aż do mniejszych gdzie teren jest zabudowany i tu mamy możliwość po grania na zasadzie chociażby CoDów(arcade). Czego CoD nie daj swoim graczom, z góry założenia twórców ograniczają twoje mozliwości, mapy w MW3 są małe i powtarzalne, odróżnia je tylko wygląd nic pozatym. Crysis 2 grałem także i na sieci fajna, fajna(dużo z CoDów ściągniete ale jakoś od niej widać że twórcom bardziej zależało) a grafika to bez przesady aż tak zajebista to ona nie jest, mocna ale nie najmocniejsza. Jak wspomniałem nie grałeś więc nie wiesz ale polecam zagraj zobaczysz(zwłaszcza w tryb conquest i rush czy jak wolisz Team Deathmatch) nie rozczarujesz się, nie mówię że CoDa olejesz ale poświęcisz możę tyle czasu na BF3 co na CoDa. P.S. BF3 dopiero teraz rozkręca to serię bo ma do tego technologiczne mozliwości.

ocenił(a) grę na 6
korasHC

Grałem w wszystkie prócz trójki, Bo ma jedną z najlepszych, fabuła w BO jest znacznie ciekawsza od tych pierwszych.
W BF3 zagrałem dość by zauważyć jak ludzie kochają campować z latarkami w korytarzach lub jak uwielbiają robić kamikadze samolotem na czołg. Co do coda to duże mapy nie miały by szans, taki jest system rozgrywki. Nowych BF nie lubię za to że team jest najważniejszy, a ten team to cholernie często banda, no sory idiotówi i tępaków, np. Rush, trzeba atakować, a tu połowa w snajperów się bawi. Póki ta dziecinaria nie przeminie (czyli w 2 tygodnie) olewam obie gry i wracam do strategii.

Lwie_Serce

Polecam Starcrafta 2 grałem na multi zajebista czy Down Of War 2 na sieci też jest w porządku.

korasHC

nie przeczytalem wypowiedzi do konca bo jest tak idiotyczna ze nie dalem rady.... trzy pierwsze czesci coda nie istnialy na multi:D Cod 1 najwieksza i najdluzsza grywalnosc online w clanbase bylo tyle list zklanami ze strona potrzebowala wiekszej pamieci RAM niz sama gra.

wscieklyryszard

Jak byś doczytał do końca to byś wiedział że mowa o SINGLPLAYERZE mądra głowo co powoduj że twoja wypowiedz jest jak sam napisałeś idiotyczna. Czytaj do końca to dużo pomaga taka rada na przyszłość. :-)

wscieklyryszard

C.D. a jeśli chodzi o żywotność gry to nic nie przebije ET wiem bo nadal gram.

faza22221

Czekamy na nich z otwartymi ramionami :D

ThomasPPL

No nich dają CoD wymiata na 100 %

ocenił(a) grę na 5
faza22221

marny fanboj.

ocenił(a) grę na 9
faza22221

jedna misja w MW3 jest bardziej emocjonująca niż cały BF3...

ocenił(a) grę na 9
faza22221

i widzisz jaką wojne rozpętałeś :D

zarówno CoD MW3 jak i BF 3 miażdzą, szkoda tylko żę BF3 wyłącznie w mutli no ale mi obie się podobaja bardzo ;)