PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612486}
8,5 1,5 tys. ocen
8,5 10 1 1492
Civilization
powrót do forum gry Civilization

....4 dyskietki, to dla niej kupiłem dodatkową stacje.

najlepsza strategia wszechczasów

scribe

lepiej bylo dokupic Ramu do 2.5 MB i twardy dysk

ocenił(a) grę na 10
Amiga1240

do klasyk westernu czyli a500 nie było takiej opcji

pojawiła się dopiero w a1200

pzdr!!!

scribe

Niezupełnie - dodać Ramu i wstawić dysk twardy można było też do A600 - wiem, bo tak właśnie zrobiłem.
Ale z A500 pewnie faktycznie było to niemożliwe.
A gra Civilization była epicka. Pamiętam, że udało mi się rozwinąć moją cywilizację tylko do poziomu muszkietów i prostych armat, gdzie przeciwnik atakował mnie już czołgami i lotniskowcami. Ale za to miałem frajdę przeprowadzając (oczywiście nieskuteczną) szarżę konnicą na czołgi :-) Niesamowite było to, że gra nawet jak na tamte czasy nie powalała graficznie, animacje ograniczały się właściwie tylko do przemieszczania się kwadracików z symbolami jednostek, ale była niesamowicie wciągająca.

Mordechaj_Sauerland

byle kontroler z dyskiem i pamiecia podlaczany z lewej strony A500 dawal jej 8 MB FAST RAM (30 % szybciej dziala CPU) i do 4 GB (ogranicznie 32 bit) dysku IDE

mozna bylo i podlaczyc dyski serwerowe SCSII

obecnie sa karty turbo do 50 mhz + kontroler Flashram (CF) + np dekoder MP3 zakldny na podstawke CPU 68000 wewnatrz komputera

A600HD milo w standardzie dysk IDE 2.5 cla laptopowy 20-120 MB :) i mozliwosc podlaczenia wIFI na PCMCIA oraz do 2 MB pamieci graficzne .... 286 z herculesem i pc speakerem wygladal biednie :P

scribe

2.5 MB RAM i HD dawalo ze Civilizacja miala wiecej animacji grficznych na Amidze
z dyskietek nie widziales tego