uważam że lepszej grafiki nie można już zrobić, może fizykę realistyczniejszą ale grafikę już
nie :)
Crysis 2 miał ładniejszą grafikę. Na pewno będzie jeszcze nie jeden przełom w technologii graficznej. Szkoda tylko że w wielu produkcjach autorzy skupiają się na oprawie wizualnej, a grywalność pozostaje gdzieś w tyle.
Half Life 1 to doskonały przykład powalającej grywalności, gra ma 14 lat, grafika jest już przestarzała, a i tak uważam ją za najlepszy FPS jaki miałem przyjemność grać.
rajca ;) wiele DZISIEJSZYCH gier nadal nie dorasta jej do pięt. Ja jakoś też strasznie lubię engine HL1, nie wiem czemu ale jest po prostu fajny nadal po tylu latach
w swojej wypowiedzi stanowczo stwierdzasz, że lepszej grafiki już nie będzie, czyli że przemysł gier zakończył tym samym swoją działalność. albo tak gra jest tak wybitna i boska, albo mocno przesadzasz. żeby nie powiedzieć - głupoty opowiadasz.
No wiec, mam za soba kilka tygodni grania w Crysis oraz Battlefieldzie 3 I chyba nie bedzie to jedynie osobiste odczucie ze ten drugi tytul graficznie wyprzedza Crisis bez dwoch zdan. Co do fabuly to po prostu dwie rozne bajki. Uwazam zatem ze BF3 wytyczylo kolejne graficzne I fizyczne standardy...
a ja się zgaszam z tą wypowiedzią.
Crysis wcale najlepszą grą nie był, ale graficznie nadal nie powstało coś, co by pokazało, że te stare karty graficzne są już historią. Moja gf9800 (czyli następca starej 8800) nadal nie ma problemu z najnowszymi tytułami na wysokich detalach. To źle, zaś zastój ten jest spowodowany według mnie przez konsole. Dopóki nie wyjdzie ps4, nie widzę szans na dużego kopa w grafice. Chciałbym, aby postacie komputerowe wyglądały tak, jak prawdziwi ludzie, ale cóż, wiele lat minie zanim do tego dojdą...
Crysis miał nawet takie niby nieznaczące rzeczy jak przewracające się drzewa, odkształcające się metale etc. W grach AD 2012 nadal, gdy wjeżdżasz samochodem w drzewo to ono zwykle jest z "betonu". Już nie mówię o niewidzialnych ścianach w połowie gier.
Dobre spostrzeżenie. Kiedyś wystarczyło pół roku i już karta nie wyrabiała na pełnych. Mój obecny HD5770 mam od premiery i nie widzęwiększego powodu do zmiany co kiedyś byłoby nie do pomyślenia... .
jest w tym trochę racji - cały czas nastepują zmiany w grafice, ale nie będą juz tak zauwazalne jak kiedyś
Dowaliłes z tym ,,uważam że lepszej grafiki nie można już zrobić''. Zlukaj na to to jest stary unreal engine 3 a bije wszystkie krajzisy razem wzięte : http://www.youtube.com/watch?v=RSXyztq_0uM
Oj człowieku, kiepsko znasz się na grafice komputerowej... . Cry Engine 2 jest dalece bardziej zaawansowany od Unreal Engine 3. UE3 jest bardzo elastycznym silnikiem i to jedyna jego przewaga nad CE2. Gdyby ten filmik stworzyć na CE2 to by dopiero był efekt, a tak to jak porównywać zdjęcia modelki z Playboy'a z taką widzianą na ulicy.
Wiadomo, grafika, grafice nierówna i nie mam tu na myśli jakości, ale sam koncept.Są gry, które swą grafiką mają jak najrzetelniej odzwierciedlać nasz świat np. Metro Last Light, czy Battlefield 4.O takich grach mówimy, że są fotorealistyczne.Są gry, które wykonano w cell shading'u, takie jak Borderlands.Mamy np. bardzo kolorowe, bajkowe gry typu Bioshock Infinite itd.
Najnowszy Killzone Shadowfall, pod względem grafiki jest lepszy niż jakakolwiek część Crysis'a, czyli raczej Crysis nie zapoczątkował przestoju graficznego :D.Pomimo tego, seria Crysis nadal ma bardzo ładną grafikę.
Jednak np. taki Tom Clancy The Division jest już tak fotorealistyczny, że od niego będzie już na prawdę bardzo trudno stworzyć coś lepszego pod względem grafiki.Czasem zastanawiam się nawet, czy nie jest to już szczytowe osiągnięcie fotorealizmu.