Pozwoliłem sobie założyć ten temat, bo szczerze mówiąc nie wiem co myśleć o samym dodatku, a zwłaszcza o jego zakończeniu. Nie mam pojęcia, czy to, co zostało ukazane
w DLC jest prawdą, czy jest to tylko jakaś wizja, halucynacja czy jakkolwiek byśmy to nazwali. Z zakończenia DS3 wiedzieliśmy, że Isaac przeżył, ale nagle okazuje się, że żyje
również Carver i w zadziwiającym zbiegu okoliczności obaj panowie znajdują się w tym samym miejscu. Czy sama końcówka dodatku jest prawdziwa? Co to był za drugi
księżyc? Przeniósł się razem ze statkiem bohatera na Ziemie, czy jak?
Issac jak i Carver obaj nie mieli pojęcia jakim cudem przeżyli. Isaac na początku podejrzewał, że obaj nie żyją lub, że zostali zamienieni w necromorphy, a wszystko co się dzieje to jakaś wielka halucynacja. Podejrzewali też, że ten księżyc przed kompletnym zniszczeniem na końcu trzeciej części mógł ich w jakiś sposób przenieść w miejsce, w którym rozpoczyna się akcja dlc.
Te inne księżyce po wybudzeniu znały lokacje ziemi i wywoływały halucynacje w głowie Isaaca aby go spowolnić przed powrotem na ziemie aby nie ostrzegł wszystkich przed tymi nadciągającymi księżycami;) A tak an dobrą sprawę to nie zostało powiedziane czy to wszystko dzieje się na prawdę. Dowiemy się pewnie dopiero jak wyjdzie czwarta część.