PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612099}
7,1 2,9 tys. ocen
7,1 10 1 2935
Dead Space 3
powrót do forum gry Dead Space 3

Z początku urzekła mnie, powiedziałem sobie "co kolejna część to lepsza"! Wszystko w trójce
jest rozwinięte -dynamika gry, lokacje, uzbrojenie, mnogość przeciwników , fabuła, ścieżka
dźwiękowa, no nie ma się czego przyczepić! ale... jest jedno ale.. (może nawet dwa) - widać, że
gra jest zrobiona pod tryb kooperacji i niektóre momenty przechodząc samemu, doprowadzają
człowieka do białej gorączki, gdzieś w środku fabuły robi się tak gorąco, że nie nadąża się
strzelać, a nie ma jeszcze tyle zapasów by ulepszyć broń, kończy się amunicja, kończą się
apteczki, co innego jakby w danych lokacjach było 2 graczy, ale to jest nic z porównaniem do
tego jak został zgwałcony system zapisów. Automatyczne zapisy to najgorsze co mogło
spotkać tą grę. Podczas misji dodatkowych ani 1 zapisu i człowiek tylko się modli, by wreszcie
wyjść z tego okropnego miejsca i żywym dojść do punktu kontrolnego. W jedynce i dwójce
można było się na spokojnie wrócić i przerwać grę, a tu na siłę muszę brnąć dalej, raz tak
niefortunnie mi się przytrafiło, że 2 czy nawet 3 godziny męczyłem się by dotrzeć do zapisu, bo
oczywiści był tak trudny moment, że nie dało się wrócić, kończyła się amunicja, zdrowie, a
przeciwników hordy do pokonania, oczywiście po misji dodatkowej. Tak więc będę narzekał na
ten system, bo rozwiązanie to jest potworne! Dlatego też nie wystawię tej grze więcej niż 8+/10,
bo jest bardzo dobra i zdecydowanie dłuższa niż DS1 i DS2

ocenił(a) grę na 8
szklanakot

Przecież działają tzw. zapisy tymczasowe tzn. wykonałeś w 3/4 misję dodatkową, wchodzisz do kolejnego pomieszczenia, giniesz i odradzasz się 3 pokoje wcześniej. Jak dla mnie OK. Być może zadziała też opcja "save and quit" ale nie sprawdzałem. Grałem na kompie, być może nie działa to na konsoli.