A no to że kolejny producent ma gdzieś graczy pc, otóż Dead Space 3 na pc będzie bezpośrednim portem z konsol, nie otrzymamy tekstur w wysokiej rozdzielczości, czy wsparcia dla bibliotek dx 11. Teraz fanom serii DS pozostaje modlić się o dobrą optymalizację i oby gra była warta swojej ceny, bo bagatela za nowego DS na pc przyjdzie nam zapłacić prawie 130zł. Dajcie już te nowe generacje konsol ehh.
A ja się z tego ciesze. Przynajmniej wymagania będą zbliżone do Dead Space 2 i będzie śmigać na moim leciwym lapku na pełnych detalach jak ruski zegarek :p
O ile będzie dobrze zoptymalizowana, z drugiej strony nie wiem z czego się tutaj cieszyć, zawsze można ustawić słabszą "grafikę", mniejszą rozdzielczość itd.
'Dajcie już te nowe generacje konsol' - Nowa generacja konsol pewnie przebije graficznie najmocniejsze PC'y jak to było na początku PS3 i XBox'a 360 i co będziesz wtedy też narzekał i mówił dajcie nową generacje kart graficznych bo te z DX11 wymiękają, a procki i7 to już przeżytek ? Potem PC znowu wyprzedzi konsole - ale jeżeli w kompie wymienisz to i tamto wciskając w niego kupe kasy (PS3 premiera w Japonii i USA - 2006, w Europie - 2007, teraz mamy już 2013, mimo upływu tych kilku lat konsola nadal sobie radzi bez żadnej wymiany podzespołów, teraz spróbuj mi odpalić to na komputerze). Sam jestem posiadaczem PS3 i nie przeszkadza mi to, że nieco odstaje oprawa od tego co wyświetla PeCet. Odpalę takiego Crysis'a 3 (no spróbuj go odpalić na 6 letnim PieCu) na DX11 ze wszystkimi wodotryskami, antyaliasingiem, teselacją - nie ukrywam fajnie to wszystko wygląda, ale czy brak tego na konsoli przeszkadza w rozgrywce ? Poza tym o co Ci chodzi ? Przecież wcześniejsze części Dead Space były także portami i jakoś nikomu to nie przeszkadzało i nikt nie narzekał. Widocznie wielkiej części PC'owych graczy uderzyła woda sodowa do głowy.. Ciesz się w ogóle, że w ogóle macie tego porta, bo z początku Dead Space miał być jedynie na konsole. GTA V również będzie portem o ile powstanie na kompa (raz czytałem, że Rockstar mówiło o tym, że dla nich priorytetem są konsole i nie wiedzą czy będą wydawać gry na PC'y - chociaż jakoś mi się to nie widzi - akurat ta platforma ma tą przewagę, że jest ogrom modów, które przedłużają żywotność gier - na konsoli też można spotkać różne modyfikacje, ale jest ich mało, a żeby je wgrać trzeba przerobić PS3). Więc nie narzekaj tylko ciesz się, że będziesz miał możliwość zagrania w Dead Space 3.
Nie wiem czego nie zrozumiałeś, przecież jasno napisałem o co mi chodzi. Obecne generacje konsol "spowalniają" rozwój gier, nie mówię o tytułach ekskluzywnych na daną konsole, a takich co wychodzą na wszystkie platformy. Nie wiem co cie tak oburzyło, ale ta złośliwość rozładuj sobie przy piwku z kumplami, ja nie będę dyskutował z fanem konsoli który jak zobaczy "negatywną" opinie na temat konsol, zaczyna się spinać, poza tym gdybanie na temat tego że gra miała się nie pojawić na pc, a łaskawcy z EA postanowili ją jednak wydać na pc, jest bez sensu, przykładowo Alan Wake też miał wyjść jedynie na Xbox360, tam sprzedał się nie za dobrze, po kilku latach został wydany na PC, i sobie nadgonił w sprzedaży, to działa w 2 strony, nie odchodźmy jednak od tematu. Nigdzie nie napisałem że nowe generacje konsol będą "słabsze" niż obecne PC, wiec twoje argumenty już na samym początku są za przeproszeniem z dupy. Odpowiadając na twoje pytania, mam ps3 i słabsza grafika względem pc nie przeszkadza mi w rozgrywce, wyraźnie napisałem o co mi chodzi, więc radzę jeszcze raz ze zrozumieniem przeczytać mój pierwszy wpis. Teraz ja się zapytam ciebie, o co ci człowieku chodzi ? Wydawać by się mogło, prosty temat, a ty w swojej odpowiedzi wyjeżdżasz z nową generacją kart graficznych, żywotnością konsol/pc, grywalnością na konsolach, planami wydawniczymi na daną platformę, GTA V, przerabianiem ps3, przewagą platform i modami, na koniec każesz mi się cieszyć że w ogóle dostałem możliwość zagrania w dany tytuł na PC, dzięki na tym kończy się nasza rozmowa.
Jak już pisałem, nie dyskutuje z ludźmi którzy mają coś nie tak z deklem, nawet nie chce mi się czytać twoich wypocin, wiec następnym razem się nie fatyguj.
Nie no ludzie, gościu 2 zdań nie jest w stanie zrozumieć, napisze jeszcze prościej, olewam cię bo piszesz głupoty, milcz.
Mam prawo do komentowania takich durnych rzeczy, które wypisujesz, więc możesz sobie wiesz.. palcem pogrzebać, a nie zabraniać komuś wypowiadać się. Zacząłeś wypisywać i żalić się pierdołami, jakby miał się skończyć świat, a ja to komentuję bo mnie to śmieszy. Coś jeszcze ? Z chęcią się do tego odniosę. Chcesz się jeszcze czymś pożalić ?
Widzisz z reguły ustępuję głupszemu i tak zrobię tym razem, na koniec jednak muszę przyznać że mnie rozbawiłeś, z takim uporem chcesz mieć ostatnie słowo i pokazać jak ty to się nie mylisz, pewnie pisząc swoje odpowiedzi i widząc jak olewam twoją osobę, miałeś łzy w oczach, jednak zawsze podchodzę do takich jak ty z uśmiechem na twarzy, bo wiem że po drugiej stronie przeważnie znajduje się rozzłoszczony chłopczyk, która na ulicy nawet nie odezwała by się, bo tak naprawdę wie że nic nie może, i to was trolle przeważnie boli, a to że możesz komentować sobie wypowiedzi to twój jedyny przywilej.
"Zacząłeś wypisywać i żalić się pierdołami, jakby miał się skończyć świat, a ja to komentuję bo mnie to śmieszy" hehe śmieszy, z łzami w oczach zacząłeś wypisywać pierdoły nie na temat, nie zrozumiałeś odpowiedzi co cię jeszcze bardziej rozzłościło, ot koniec historii.