Dla mnie gra jest bardzo dobra. Trzyma poziom serii ,a nawet idzię o krok do przodu. Pierwszy "Dead Space" był swego rodzaju zaskoczeniem ,dlatego został tak dobrze przyjęty. Ten nie jest i pojawia się krytyka itp...Dla mnie ta seria nigdy nie była horrorem ,raczej z klimatem wziętym z horroru ,pomimo tego że nie straszyła. Według mnie pierwsza część była najsabsza. Bohater bez głosu ,miałka fabuła ,ale za to bardzo klimatyczna ,podobnie zręsztą jak dwójka. Ta część wyprzedza poprzednie. W recenzjach czytam ,słaba grafika ,no sorry ,ale gra wygląda bardzo dobrze i nie odstaję za bardzo od oprawy innych najnowszych produkcji. Modele są bardzo dobre ,a animacje soczyste ,dla porównania zobaczcie sobie poprzednie odsłony ,a przekonacie się ,że postęp graficzny nie jest znikomy(sam tak myślałem). Następnie zarzucana jest liniowość produkcji ,a wcześniej było inaczej? Nie. Więc dlaczego teraz jej się to zarzuca. Czepianie na siłę. Postacie bez charakteru ,no chyba ktoś przesadza. Ja bardzo przywiązałem się do mojego podopieczego ,podobnie jak z reszta. Misję są podobne jak w 1 i 2 stąd nie rozumię dalszego jechania po nich. Jakie niby miały być? Wiadmo ,że w takiej produkcji muszą być jakieś ograniczenia. Dla mnie gra jest przemyślana i dopracowana. Owszem początek nie należy do zaciekawych ,ale potem jest tylko lepiej. Grając pierwszą godzinę miałem serdecznie dość. Wszystko takie jakieś dziwne ,jednak później totalny zajeb. Wciąga jak diabli. Na samym craftwaniu broni spędziłem około godziny ,ale się opłacało. Dopaswanie broni według swoich potrzeb to podstawa. Ja miałem w lewej ręce chain lightning gun-bullpup gun ,natomiast w prawej rocket launcher-chain gun. Polecam tą kombinację wymiata. Przeciwnicy klękają ,aż miło. Miałem oczywiście więcej kombinacji z broniami ,ale ta była dla mnie swego rodzaju uniwersalna. Podsumowywując gra jest naprawdę bardzo dobra ,cena jest wysoka ,ale warto.
Przecież nie ma filmu ani gry aby ktoś się nie przywalił ... szanuję czyjeś zdanie ale ... czasami mam wrażenie że takie osoby co krytykują film czy grę która dobrze się przyjeła to stara się być hmm jakiś bardziej cool ? :)
Odnośnie craftingu sorka nazw nie pamiętam ale u mnie standardem w lewej jest karabin z piłą plazmową + staza a po prawej shotgun z wyrzutnią + dodatkowe obrażenia od ognia. Aktualnie to telespike z p.plazmowa i shotgun z karabinem (w pure survival).
mex detale full hd, gra jest bardziej dynamiczniejsza od swoich wczesniejszych czesci, ciagla akcja, nowe potwory, akcje, ciekawy kreator tworzenia broni, moim zdaniem kolejna odslona ds3 nie odbiega od swoich wczesniejszych wydan i dodatkowo trzyma poziom w legendarnym klimacie ktorego nie otrzymamy nigdzie indziej. Ponadto ds3 zapewnia dość długa rozrywkę. Dla zainteresowanych paczka screenow hd 32mb na sendspace z koncówka pliku sendspace/file: "a3bhzu"
Świetny tytuł spokojnie 8/10 odemnie :) Polecam wszystkim zainteresowanym tytulem.