PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612099}
7,1 2,9 tys. ocen
7,1 10 1 2935
Dead Space 3
powrót do forum gry Dead Space 3

Niestety

ocenił(a) grę na 6

Najgorsza cześć ze wszystkich,ten tytuł powinien się inaczej nazywać to typowo strzelanka nie surwiwal horror,szkoda zawiodłem się...@ część była lepsza od 1 ale 3 jest gorsza od 2 i 1 , oby 4 im się udała i wrócili do klimatu jaki powinien być prawdziwy dead space.

ocenił(a) grę na 6
elosidzej

Dla mnie żadna z czesci nie byla survival horrorem :P DS1 było najmniej wybajerowane i bylo najmniej akcji, ale mimo to gra nie była zbytnio straszna. DS2 był gra akcji z elementami horroru, DS3 jest taki sam. Gralem we wszystkie 3 czesci ze sluchawkami, wieczorem ze zgaszonym swiatlem - nic. Moze na poczatku, gdy bylem nowy w tej serii i nie wiedzialem czego sie spodziewac, kilka pierwszych chapterow w DS1, wprawialy troche w niepokoj, ale potem juz tylko strzelanka :P Nekromorfy wyskakujace z szybow wentylacyjnych czy wstajace z ziemii nie dziala na mnie w zaden sposob. Dead Space jest wspaniala seria gier, swietne udzwiekowienie, optymalizacja (gra ma ladna grafike i smiga pieknie nawet na starszym sprzecie, nawet trzecia czesc), fabula rowniez wciaga (w trójce troche mniej bo jest dosyc tandetna), futurystyczny klimat fajnie zrobiony, RIG, jego funkcje, kombinezony, latanie w kosmosie czy strefach bez grawitacji, ciekawy sposob na zabijanie (headshoty nie sa tak efektywne jak w wiekszoscy gier). Swietnie sie bawie przy tej serii, ale to nigdy nie byl dobry survival horror, o ile w ogole bylem horrorem.

ocenił(a) grę na 10
elosidzej

Po przejściu gry wątpie żeby była 4.
SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY
Nekromorfy zniszczone(tak sądzę, troszkę nie ogarniałem w szczegółach po ang) razem z całym syfem, Danik wraz z hordą unitologów nie żyje, zresztą jakby jacyś byli to nie mieliby dla czego żyć(brak znaków - brak całej machiny i szaleństwa)
Isaac być może żyje, sądząc z tego co nastąpiło po napisach ale po wszystkich schizach z DS przyznam się że nie wiedziałem czy na Ellie coś na końcu nie wyskoczy :)

ocenił(a) grę na 9
elosidzej

Z tym że DS2 była lepsza od DS1 się zgodzę .Ale DS3 to cóż jakoś to się musiało skończyć .Fabuła jest dobra i wciągająca od cz 1 do 3 w 3 jest duża swoboda co do ekwipunku niżeli w poprzedniczkach .Nie lubię gier typu Idz>skrypt>>zabij zombie >>skrypt >>Przełącz dzwignie >skrypt ...I tak przez 4 części gry to samo ..Po co się kupuje gre ? by była taka sama ? to bez sensu .dlatego uważam że cała trylogia jest fantastyczna i z pewnością jest to jedna z najlepszych gier w jakie grałem .W 3 części nastąpiło zniszczenie nekromofuw więc na 4 część bym nie liczył chyba że tym razem wcielali byśmy się w Eli .ale jedno wiem napewno trylogia jest świetna i napewno nie raz jeszcze do niej wróce .

ocenił(a) grę na 1
elosidzej

Jak mnie ta gra w.....wia na maksa po jakichś 20 procentach odinstalowałem, w to nie da się grać na najniższym poziomie trudności. Wracam do prostego i przyjemnego just cause 2. Nigdy więcej dead space

ocenił(a) grę na 6
forest122

"odinstalowałem, w to nie da się grać na najniższym poziomie trudności" Lol, graj więc na najwyższym może? ;)

ocenił(a) grę na 1
dawid1420

Gram dla przyjemności nie jestem masochistą :). Lubię gry łatwe proste i przyjemne jak Far Cry 3, Fifa 13 czy też Aliens Colonial Marines.

ocenił(a) grę na 7
elosidzej

Jak dla mnie najlepsza z serii, nie wiedziałem jakie ma oceny do momentu przejścia, dziwię się, że takie niskie. właśnie przeszedłem 1szy raz na impossible, zastanawiam się czy nie porwać się na hardcore. Jedna rzecz trochę irytowała, mimo super systemu robienia broni, całą grę przeszedłem na zestawie Probegun + Force gun z Sniper rifle który wydaje się jedyną sensowną kompozycją na wyższe poziomy trudności

ocenił(a) grę na 7
ad_r

probe gun oczywiście od momentu jego złożenia, wcześniej plasma cutter z pistoletem

ocenił(a) grę na 8
elosidzej

A wg mnie, 2 jest najsłabsza - niekonsekwentna konwencja w stosunku do jedynki, irytujące zabiegi narracyjne, mimo wprowadzenia bardziej oczywistych aren z masowo atakującymi alienami, usilnie starali się utrzymać tempo 1 (niektóre liniowe zdarzenia to wręcz kalki) i wyszło jakoś nienaturalnie.
Trójka nadal nastawiona jest na akcję, ale już przynajmniej nikt nie udaje, że jest "straaasznie"; masowe ataki zbalansowano fajnym craftingiem, jest więcej eksploracji w stylu klasycznych fps-ów i łącznie z wątkami pobocznymi, 25h ciekawej fabuły i klimatu gore rodem z Thing/Aliens.

dziki_wonrz

25h ? chyba z zagladaniem w każdy zakamerk + misje poboczne :)

dziki_wonrz

źle mi się przeczytało ostatnie zdanie ;P ale żeby nie było to dobrze że ta część jest dłuższa od 1 i 2. 1 jakoś 12h 2 chyba też jakoś tyle a 3 17h ale nie sprawdzałem wszystkiego. Crafting fajna sprawa :) karabin zrobić na 191 + shotgun na 12 i nikt się nie zbliży ;)