PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612099}
7,1 2,9 tys. ocen
7,1 10 1 2924
Dead Space 3
powrót do forum gry Dead Space 3

Scavenging bot

ocenił(a) grę na 6

Witam, gdy za pierwszym razem znajdujemy robota do złomu w bodajże rozdziale 5 to znajdujemy miejsce gdzie radar nam sygnalizuje, ze wlasnie tutaj mamy malucha postawic. Po 10 minutach przynosi nam złom i mozemy go znowu uzyc. No i wlasnie... gdzie ich uzywac? Nie moge jakos znalezc miejsca aby radar mi zasygnalizowal gdzie polozyc robota, sprobowalem wiec polozyc go byle gdzie, tam gdzie stalem tam sobie go polozylem i po 10 minutach tez mi przyniosl zapasy. Pytanie moje wiec brzmi : sa w ogole miejca gdzie "powinno" sie klasc tego robota, a jesli sa to jaka roznice to robi, ze go tam postawie, skoro i tak mi przynosi złom gdy go poloze byle gdzie? Pozdrawiam.

dawid1420

ja akurat mam 3 już takie roboty i daję gdzie popadnie
polecam też sprawdzać każdy zakamarek bo możesz trafić przypadkowo na mini misję gdzie na moment odbiegasz od głównej misji i możesz znaleźć więcej "metali" czy części do broni. Polecam też sobie sprawić w craft items "pokrętło" aby za jego pomocą otworzyć co jakiś czas jakieś drzwi gdzie też można natrafić na coś ekstra.

ocenił(a) grę na 6
jason86

Nom te pokrętlo craftuje caly czas aby miec jedno min. misje poboczne mialem jak dotad dwie, z jakims Edwardsem, ktory co chjwilka zamykal mnie w pokoju i nekromorfy wysylal oraz na jakims statku Grally czy jakos tak, ale nie wiem w jaki sposob te misje sie znajduje poboczne. Teraz przeszukuje piwnice z tymi żołnierzami zdeformowanymi na Tau Volantis to jest bodajze rozdzial 9 no i jak dotad mialem tylko 2 side questy.

dawid1420

ja chyba hmm z 4 albo 5 ? najtrudniej jest pod koniec gry gdzie miałem na karku 2 nekromorfy co się regenerują a potem 4 ... na szczęście zwiałem i zgarnąłem to co potrzeba...

ocenił(a) grę na 8
dawid1420

Z tymi robocikami to jest lipa jakas bo niezaleznie czy sie go stawia gdzie popadnie czy tam gdzie sygnał jest najmocniejszy to i tak przynosza tyle samo złomu...albo sie myle

ElTomeko

mylisz się ;) a w ogóle przechodzę teraz w trybie (pure survival) takim grę gdzie jest poziom hard a amunicję i apteczki oraz upgready muszę robić sam :) bo z dziadów nic nie wypada z powyższych rzeczy... ale tryb hardcore to sobie odpuszczę ;P bo do odblokowania ma się mega daremną możliwość... retro mode... na YT obadać o co chodzi.

ocenił(a) grę na 6
jason86

Najfajniejsze unlocki to Devil's Horns oraz Classic mode ;d

dawid1420

ja tylko za pure survival się zabrałem bo classic ani hardcore mnie nie rajcuje a devil horns odblokowałem sobie w DS2 i żadna mi to frajda jak bang bang i każdy pada :) zabija przyjemność grania

ocenił(a) grę na 8
jason86

Ok to Twierdzisz ze stawiając te robociki w miejscu gdzie pulsuje sygnał daje lepsze efekty??

ElTomeko

tak wtedy będzie najbardziej korzystne ale odradzam w dawaniu w tym samym miejscu ... coraz mniej danego kruszca albo wcale.

ocenił(a) grę na 8
jason86

A co do tego przechodzenia Dead Space 3 na innych poziomach trudnosci to mi sie nie chce bo jak skończe ta gre to biore sie za Alien CM...ale pierwsza czesc na xboxie przeszedłem ze 3 razy na róznych poziomah trudnosci i nawet raz uzywając tylko tej jednej podstawowej broni zeby odblokowac achivementa:)

ElTomeko

dla mnie DS1 jest tylko miłym wspomnieniem i nie wracam do niej ;) wolę 2 i 3 a DS2 przeszedłem na najwyższym poziomie i przejść przeszedłem ale nerwów dużo straciłem ;P