Witam, gdy za pierwszym razem znajdujemy robota do złomu w bodajże rozdziale 5 to znajdujemy miejsce gdzie radar nam sygnalizuje, ze wlasnie tutaj mamy malucha postawic. Po 10 minutach przynosi nam złom i mozemy go znowu uzyc. No i wlasnie... gdzie ich uzywac? Nie moge jakos znalezc miejsca aby radar mi zasygnalizowal gdzie polozyc robota, sprobowalem wiec polozyc go byle gdzie, tam gdzie stalem tam sobie go polozylem i po 10 minutach tez mi przyniosl zapasy. Pytanie moje wiec brzmi : sa w ogole miejca gdzie "powinno" sie klasc tego robota, a jesli sa to jaka roznice to robi, ze go tam postawie, skoro i tak mi przynosi złom gdy go poloze byle gdzie? Pozdrawiam.
ja akurat mam 3 już takie roboty i daję gdzie popadnie
polecam też sprawdzać każdy zakamarek bo możesz trafić przypadkowo na mini misję gdzie na moment odbiegasz od głównej misji i możesz znaleźć więcej "metali" czy części do broni. Polecam też sobie sprawić w craft items "pokrętło" aby za jego pomocą otworzyć co jakiś czas jakieś drzwi gdzie też można natrafić na coś ekstra.
Nom te pokrętlo craftuje caly czas aby miec jedno min. misje poboczne mialem jak dotad dwie, z jakims Edwardsem, ktory co chjwilka zamykal mnie w pokoju i nekromorfy wysylal oraz na jakims statku Grally czy jakos tak, ale nie wiem w jaki sposob te misje sie znajduje poboczne. Teraz przeszukuje piwnice z tymi żołnierzami zdeformowanymi na Tau Volantis to jest bodajze rozdzial 9 no i jak dotad mialem tylko 2 side questy.
ja chyba hmm z 4 albo 5 ? najtrudniej jest pod koniec gry gdzie miałem na karku 2 nekromorfy co się regenerują a potem 4 ... na szczęście zwiałem i zgarnąłem to co potrzeba...
Z tymi robocikami to jest lipa jakas bo niezaleznie czy sie go stawia gdzie popadnie czy tam gdzie sygnał jest najmocniejszy to i tak przynosza tyle samo złomu...albo sie myle
mylisz się ;) a w ogóle przechodzę teraz w trybie (pure survival) takim grę gdzie jest poziom hard a amunicję i apteczki oraz upgready muszę robić sam :) bo z dziadów nic nie wypada z powyższych rzeczy... ale tryb hardcore to sobie odpuszczę ;P bo do odblokowania ma się mega daremną możliwość... retro mode... na YT obadać o co chodzi.
ja tylko za pure survival się zabrałem bo classic ani hardcore mnie nie rajcuje a devil horns odblokowałem sobie w DS2 i żadna mi to frajda jak bang bang i każdy pada :) zabija przyjemność grania
Ok to Twierdzisz ze stawiając te robociki w miejscu gdzie pulsuje sygnał daje lepsze efekty??
tak wtedy będzie najbardziej korzystne ale odradzam w dawaniu w tym samym miejscu ... coraz mniej danego kruszca albo wcale.
A co do tego przechodzenia Dead Space 3 na innych poziomach trudnosci to mi sie nie chce bo jak skończe ta gre to biore sie za Alien CM...ale pierwsza czesc na xboxie przeszedłem ze 3 razy na róznych poziomah trudnosci i nawet raz uzywając tylko tej jednej podstawowej broni zeby odblokowac achivementa:)