PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612099}
7,1 2,9 tys. ocen
7,1 10 1 2924
Dead Space 3
powrót do forum gry Dead Space 3

The End

użytkownik usunięty

Mimo, że cała ta seria jest bardzo schematyczna, prowadząca gracza za rączkę, to po raz trzeci grało mi się dobrze.
Znów udźwiękowienie stoi na najwyższym poziomie, dlatego polecam grać wyłącznie na dobrych słuchawkach. Grafika również bardzo ładna, jeśli możecie sobie pozwolić na maksymalne detale. A poza tym fabuła zwieńcza historię Isaaca Clarke'a, a masakrowanie potworów kolejny raz sprawia frajdę. Co do strachu to jest to mniej więcej poziom dwójki, czyli jest go niewiele, ze 2-3 razy podskoczyłem, ale tylko dlatego że nekromorfy nagle wyskoczyły mi za plecami. Klimatu jedynki już tu w ogóle nie ma, więcej jest akcji.
System ulepszeń broni mi się nie podobał, z początku nie wiedziałem o co tam chodzi. Na minus również kombinezony, które nie posiadają żadnych statystyk, różnią się tylko wyglądem.
Ogólnie bawiłem się dobrze. Dużo strzelania, dużo stworów i jest finałowy boss, którego brakowało w drugiej części. A ponadto gra jest zaskakująco długa, dłuższa niż poprzednie części, jej przejście zajęło mi 15 godzin robiąc wszystkie poboczne zadania.

użytkownik usunięty

Nie taki "the end". Po cichu liczę na ostatnią, 4 część. Zwłaszcza, że wiemy iż Isaac i Carver przeżyli pojedynek z Księżycem. Krótki, oficjalny dodatek p.t. Awakened o tym świadczy i byłby świetnym pomostem pomiędzy 3 i 4.

ocenił(a) grę na 5

Chce się jedynie odnieść do dźwięku.
Może dobre słuchawki sprawią że będzie się grało ciekawie, ale ja z mojej strony mogę polecić dobry zestaw kina domowego.
Odpowiednio ustawione dobre głośniki w salonie wraz z mocnym amplitunerem sprawiają, że z gier tego typu naprawdę można wyciągnąć więcej!
Jako posiadacz kina domowego dziękuję twórcom gier którzy przykładają wagę do dźwięku DTS/DD.