PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612872}

Deus Ex: Bunt ludzkości

Deus Ex: Human Revolution
2011
8,1 8,5 tys. ocen
8,1 10 1 8458
Deus Ex: Bunt ludzkości
powrót do forum gry Deus Ex: Bunt ludzkości

Pal licho Buttman Arkham Shitty, Puke Nukem Whorever, Bullshitstorm, Queers of War 3, Debilo 3 czy Ass Effect 3. To będzie dobry rok, jeśli Deus Ex będzie udany!

dziki_wonrz

tak samo jak Deus Ex 2 miał być równie dobry jak pierwsza część, pewnie trójka będzie jeszcze gorsza od dwójki

ocenił(a) grę na 8
800dpi

Zobaczymy. Też mam takie obawy (w końcu gra wychodzi też na konsole), ale jak narazie wygląda dobrze... ludzie którzy grali w dema, mówią że czuje się bardzo jak oryginalny DE... Poczekamy zobaczymy,

dziki_wonrz: nierób proszę jaj z Batmana bo pierwsza część była uważam jedną z najbardziej kreatywnych gier w ostatnich latach:-P.

RoderickUsher

Miałem przyjemność grać w beta wersje Deus Ex :) Gra zapowiada się bardzo dobrze, dobrze mi się grało - zwłaszcza hackowanie sprawiało mi dużo satysfakcji. Grafika jest bardzo średnia, ale wszystko inne jest bardzo dobre :) na pewno w finalnej wersji będzie jeszcze lepiej.

ocenił(a) grę na 8
butryk_2

Serio? Na PC, czy może na konsoli?
Ostatnio developerzy nie lubią pecetów i przeróżne bulszity związane ze sterowaniem (lub innymi techfekaliami) z tego wychodzą, a gdy się spyta o patch, to nabierają wody w usta. Martwi mnie głównie kwestia akceleracji myszy - czy celownik zachowuje się jak w np. Dead Space albo Bioshock 2, czy może jak w klasycznych grach na PC, jak Counter-Strike, Unreal Tournament, albo pierwszy Deus Ex?
Albo czy jest możliwość powolnego marszu, bez konieczności używania analogowego kontrolera?
Byłbym wdzięczny za rozwianie wątpliwości.

dziki_wonrz

Grałem w wersję na PC. Akceleracja myszy wygląda jak w grach FPS, jest bardzo intuicyjne i precyzyjne - raczej porównywałbym to z CoD, MoH i poprzednimi Deusami. Z tego co pamiętam powolny marsz też istniał w grze :)

ocenił(a) grę na 8
butryk_2

Bardzo dobrze to słyszeć :) Ostatnio tak mam, że co każda gra, to miast grania, kilka h schodzi na grzebaniu w konfigach - i to, jeśli gra na to pozwala.

dziki_wonrz

Ja osobiście jakoś nie babrałem w konfiguracjach, a jak już to chwile to trwało. Wszystko jest intuicyjne i miłe dla gracza. Nie mogę doczekać się pełnej wersji gry. Zakup obowiązkowy.

dziki_wonrz

ale o co chodzi z tą myszą? Grałem w Dead Space, Bioshock 2 i w Countera czy pierwszego Deusa i nie zapamiętałem wielkich różnic odnośnie myszy. W czym problem?

ocenił(a) grę na 8
Krolik_Pudding

Zazwyczaj, gdy ruszasz myszą ze standardową, jakby klasyczną akceleracją typową dla windows, to im szybciej przesuniesz ręką po blacie, tym dalej pojedzie kursor; jeśli wolniej, kursor zwalnia. Szkopuł w tym, że krzywa akceleracji w windows jest gładka i łatwo ją wyczuć, natomiast krzywa we wspomnianych grach zdaje się urywać - ma próg, w którym proporcja ze zmiennej przechodzi w stałą i gdy ten moment następuje, jest jakby przeskok z jednej czułości na drugą. Ja jestem przyzwyczajony do akceleracji Windowsowej i zazwyczaj wtedy, gdy staram się precyzyjne wcelować w czyjś czerep, to mysz się przestawia, i celownik nieproporcjonalnie zwalnia i zmusza do kompensowania, a gdy na powrót przyspieszę, to znów przeskakuje gdzieś obok celu.
Wyczytałem gdzieś też, że akceleracja we wspomnianych grach emuluje zachowanie drążków analoowych na padzie. Lubie gry konsolowe, ale skoro gram na pececie, to chciałbym na pecetowych zasadach.

Jeśli masz okazję sprawdzić, to podobne zachowanie myszy występuje w systemach OS-X.

dziki_wonrz

ciekawe, ale wciąż nic sobie nie przypominam, no cóż, najwidoczniej było to dla mnie zbyt mało irytujące żebym się nad tym w ogóle zastanawiał.

ocenił(a) grę na 8
Krolik_Pudding

No, to tym lepiej dla ciebie, zazdroszczę :) Ja używałem maca z os-x (na którym każda, nawet "normalnie" zaprogramowana mysz, siłą rzeczy będzie działać jak opisałem) przez dobre 4 lata i się nie przyzwyczaiłem. Do wielu gier przez podobne problemy nie wracam; grając za pierwszym razem, to są emocje, no i na wiele rzeczy nie zwraca się uwagi, za drugim już, niektóre szczegóły niestety dają się we znaki.

butryk_2

Ta gra będzie wielka, grałem w bete i muszę powiedzieć, że cholernie wciąga. Jest niesamowicie grywalna. Grafika też jest na wysokim poziomie i na prawie 2 letnim sprzęcie śmiga aż miło na max detalach.

ocenił(a) grę na 8
RoderickUsher

A spróbuj mnie powstrzymać ;P A tak w ogóle, to się zgadzam.

ocenił(a) grę na 8
dziki_wonrz

Jeżeli w kilku najbliższych dniach zostaniesz zaatakowany przez lamera w czarnym, obcisłym kostiumie z chrapliwym głosem to już wiesz za co:-).

użytkownik usunięty
dziki_wonrz

Gra wymiata po całości. Intro fenomenalne, zawsze mnie kręciły wątki z modyfikowanymi agentami z Deus Exów :D

ocenił(a) grę na 9
dziki_wonrz

no ale mass effect nie oszukujmy się z deuse wierzę że będzie mógł konkurować. kto wie może go pobije?