PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612872}

Deus Ex: Bunt ludzkości

Deus Ex: Human Revolution
2011
8,1 8,4 tys. ocen
8,1 10 1 8448
Deus Ex: Bunt ludzkości
powrót do forum gry Deus Ex: Bunt ludzkości

Nie wiedziałem, że jeszcze robią takie gry, gra ma klimat jak za dawnych dobrych czasów. Wgniotła mnie w fotel na dobre parę dni, teraz mi szkoda, że to już minęło. Muzyka genialna, podobna do pierwszej części. Podoba mi się też złożoność gry. Fajnie jak znana marka potrafi zachować to co najlepsze jednocześnie się rozwijając. Na palcach idzie policzyć takie gry.

ocenił(a) grę na 9
snacky

W 100% się zgodzę. Ostatnie dwa tytuły które mnie tak rozpieściły opowiedzianą historią to były Max Payne i Mass Effect (1, 2 była jak dla mnie DLC z dobra muzyką). Do tego jakby nie patrzeć to jedna z niewielu gier która fabularnie mnie "wyruchała" ;P Mówię oczywiście o całej akcji z nowym implantem. O losie, myślałem że urwę komuś głowę gdy dopadły mnie konsekwencje moich decyzji ;)

ocenił(a) grę na 10
McOffsky

Widzę, że kolega wie co dobre:) Max Payne też jest jedną z tej małej garstki w które się nie gra tylko się delektuje nimi. Świetny klimat i fabuła. A co do Mass Effect to się przymierzam, ale jeszcze nie grałem. Dużo osób poleca, więc wypada nadrobić zaległości:)

McOffsky

Tak powinna wyglądać druga cześć przygód Sheparda... i można dodać, że jeżeli Bioware nie wykorzysta kilku pomysłów (dwa użyte to Omni Blade, rożne drogi do celu) studia Edios to strzeli sobie w stopę i będzie potrzebować protezy Hermes ;) ...a Mass Effect 2 przy Deus Ex Human Revolution wygląda niczym ubogi daleki krewny (pisze to osoba, która ma "zajoba" na punkcie ME).
A DE:HR w odbiorze przypomina pierwszą część w, którą namiętnie zagrywałem się tracąc wiele nocy ponad 11 lat temu :D.

ocenił(a) grę na 10
snacky

a propos muzyki i pierwszej części - odkryliście motyw muzyczny z jedynki w Human Revolution?? :)

ocenił(a) grę na 10
pet3r

Tak, grał chyba na komisariacie. Fajne są takie smaczki:)

ocenił(a) grę na 9
snacky

jest ich wiecej... pomijajac juz te w miare oczywiste jak pojawiajace sie nazwiska czy motywy muzyczne jest tez smaczek dla fanow hard corowych... czyli np dla mnie bo jedynke skonczylem 21 razy :D no w kazdym razie chodzi o to ze pierwszy kod do pierwszego napotkanego w grze zamka to 0451 w biurze sarifa... w jedynce byl to barak kolo ladowiska unatco a jego kod to rowniez 0451..

ocenił(a) grę na 9
snacky

gra swietna.. duzo lepsza od dwojki.. czuc tu po prostu ta sama magie jaka miala jedynka a przy tym niektore elementy rozwinieto w bardzo przemyslany sposob ze o genialnym hackowaniu nawet nie wspomne... szkoda tylko ze w tym zalewie swietnosci dwie rzeczy co jakis czas sprowadzaja czlowieka na ziemie :

1) znosna ale slabiutka grafika ktora w porownaniu z innnymi nawet starszymi tytulami miejscami wyglada zalosnie (nie liczac cut scenek ktore wyraznie podrasowano), ale to jest akurat do przezycia w koncu jedynka grafika tez nie grzeszyla w dniu premiery :)
2) i to mi juz przeszkadzalo bardzo to malutka ilosc postaci i ich glosow... no chyba nie przesadze jak powiem ze cala gra to te same 6-7 modeli ktore sie roznia kolorem koszulki i czasem fryzura

snacky

Dobrze powiedziane dawno nie było takiej genialnej pod każdym względem, zachwycającej na każdym kroku i zapadającej w pamięci na resztę życia...ostatnia gra która zrobiła na mnie takie wrażenie nzywała się...Deus Ex :-D

crazy_race

Ta gra jest jedną z najlepszych gier w jaką przyszło mi zagrać, polecam !