PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612872}

Deus Ex: Bunt ludzkości

Deus Ex: Human Revolution
2011
8,1 8,4 tys. ocen
8,1 10 1 8447
Deus Ex: Bunt ludzkości
powrót do forum gry Deus Ex: Bunt ludzkości

Ostatni raz tak bardzo na plus zaskoczyło mnie Arkham Asylum. Z powodu nudy wgrałem sobie jakiś tydzień temu i nie miałem dużych oczekiwań. Coś tam słyszałem o pierwszej części, ale nigdy w nią grałem. Tymczasem gra wciąga od samego początku. Rewelacyjny cyberpunkowy klimat. Dobra i skłaniająca do zastanowienia się fabuła. Świetne postacie.
Największy + dla mnie to możliwość skradania się. Uwielbiam gry w których niezauważeni ogłuszamy przeciwników i zdobywamy informacje, a Human Revolution w tym aspekcie jest idealnie dopracowane. Bardzo dobrze, że gra daje możliwość wyboru stylu w jaki gramy. Do tego dochodzi minigierka w postaci hackowania, która mi się nie znudziła. System rozmów bardzo podobny do tego z Mass Effecta i co ważne rozmowy te mają wpływ na dalszą fabułę. Zadania poboczne również są ciekawe i bardzo dobrze komponują się z główną fabułą gry. System Praxis również bardzo ciekawy. Szkoda tylko, że im więcej ulepszeń ładowaliśmy w Jensena to nie zmieniał się coraz bardziej w robota i tracił ludzkich zachowań. To uczyniłoby by grę jeszcze dojrzalszą.

Dla tych, którzy nie grali, a lubią skradanki pozycja obowiązkowa. Gra jest hybrydą Thiefa: Deadly Shadows, Metal Gear Solid i Splinter Cella.

Jeśli pierwsza część Deus Ex jest co najmniej równie dobra co Human Revolution (słyszałem, że w ogóle to jedna z lepszych gier w historii) to na pewno znajdę dla niej czas. ;)

ocenił(a) grę na 8
kaioken26

No i przeszedłem pierwszą część Deus Ex. Jeśli po Human Revolution byłem zachwycony to po jedynce jestem wniebowzięty. Trzeba po prostu zagrać. Takie gry powstają bardzo rzadko.

ocenił(a) grę na 10
kaioken26

wiesz brachu co dobre :D i to mi się podoba. Ogólnie jest garstka tytułów , które są pod względem historii, klimatu i gamepalyu KOMPLETNE. Są to m.in właśnie Deus Ex, Thief i Metal gear solid, a ''ostatnio'' Batman Arkham Assylum i City, Heavy Rain, Mass Effect seria i Red Dead Redemption

ocenił(a) grę na 8
finalfantasy1986

Z tytułów, które wymieniłeś nie zagrałem tylko w Heavy Rain i Red Dead Redemption. Ogromna szkoda, że Rockstar tego drugiego wypuścił tylko na konsole.

ocenił(a) grę na 10
kaioken26

Kup konsolę , a się przekonasz ;)