PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612872}

Deus Ex: Bunt ludzkości

Deus Ex: Human Revolution
2011
8,1 8,5 tys. ocen
8,1 10 1 8458
Deus Ex: Bunt ludzkości
powrót do forum gry Deus Ex: Bunt ludzkości

Stary dobry Deus Ex, tylko przystosowany do obecnych standartów - może tylko walki z bossami są zbyt uproszczone, ale cała reszta mix różnych elementów z różnych gier podanych w świetnej formie. 9/10 a i gra może będzie tak epicka jak Deus Ex i bedzie zasługiwała na 10

ocenił(a) grę na 9
FvJ

właśnie przeszedłem pełną wersję, jestem w lekkim szoku.. pozytywnym rzecz jasna
grałem w obie poprzednie części i muszę przyznać, że nie spodziewałem się aż tak dobrego tytułu. fabularnie i pod względem klimatu jest przynajmniej tak dobry jak pierwsza część, grywalność jest świetna, może początkowo walka wydaje się trochę trudna: wystarczy dostać dobrze wycelowany headshot by zginąć, element skradania wymaga przemyślenia każdego kroku ale po wyczuciu gry sprawia więcej przyjemności niż trudności. [spoiler] co do walk z bossami fakt, są raczej łatwe: na dwóch pierwszych wystarczą 2-3 uderzenia typhoon (jeśli mamy jego augmentation rozbudowany do maksimum). jednak jest to bardziej skradanka/fps z rozbudowaną fabułą i elementami rpg niż klasyczny erpeg co jednak grze nie ujmuje. Dla samego klimatu, historii i zabawy ze skradaniem mam ochotę zacząć ją od nowa :)

ocenił(a) grę na 8
kart0nick

Jestem po paru godzinach grania, naprawdę spoko giera, mam pytanie do poprzednika: ile mniej więcej godzin trwa rozgrywka? Oczywiście oprócz main plota.

pozdro

ocenił(a) grę na 9
don_Zimek

hm... grałem głównie metodą stealth (poziom challenge, trochę było wczytywania save'ów) zrobiłem być może wszystkie questy poboczne, otworzyłem prawdopodobnie wszystkie zamknięte dzwi, większość komputerów (nie traciłem czasu na czytanie maili, chodziło tylko o exp) etc. Gra zajęła mi troszkę ponad 20 godzin.

ocenił(a) grę na 10
kart0nick

gra jest niesamowicie dobra ;) Przykład na to że grafika to nie wszystko!!!

ocenił(a) grę na 10
racedriver94

Wreszcie fajna gra, która chodzi 1680X1050 full detal na leciwym sprzęcie (P4 3GHz, 2GB Ram, Nvidia 9x, XP: komp made in 2005). Widziałem gry z potwornie gorszą grafiką w postaci pokazu slajdów (ps. Deus używa tego samego silnika co Tomb Raider Underground więc tragedii nie ma). Scenariusz bije na głowę wszystko co wyszło w tym roku w postaci SF RPG. Wydawało mi się, że trailery (szczególnie te ostatnie) zespoilowały fabułę... a tu miła niespodzianka. Muzyka = mistrzostwo - McCann rządzi. Trochę zawiodłem się Augmented Edition - spodziewałem się pełnego soundtracku a tu tylko kilka ścieżek mp3 na dołączonym DVD - trochę za drogo kosztuje to kartonowe pudełko... Polecam i mam nadzieję, że będzie kontynuacja.

ocenił(a) grę na 9
FvJ

Zgadzam się, gra bardzo dobra. Jeden z kandydatów na grę roku. Jest to moja pierwsza styczność z ta serią - dwie poprzednie części mam ale nigdy nie grałem, teraz wiem, ze jak tylko ukończę Human Revolution to zagram w poprzednie odsłony.
Dla mnie ma tylko dwie wady: średnia grafika (gram na PC na najwyższych ustawieniach) ale nie przeszkadza to ani trochę w rozgrywce oraz zbyt długie czasy ładowania (parę razy zdarzyło mi się czekać prawie minutę :/) ale i do tego już się powoli przyzwyczajam.

shikaka

Gierka rewelacja, fabuła jesy wyjątkowa, a grafiką współgrająca z otoczeniem, wraz z genialnym dubbingiem nadają grze odpowiedni klimat. Tak wyjątkowe gry wychodzą raz na 5 lat, oby kontynuacja była tak dobra ja poprzednik (czyt. DE:HR)
btw. Szkoda ze nie dowiedzieliśmy się co stało się z Adamen Jensen'em, z Megan Reed - ogólnie z całą ekipą, trudno, trzeba czekać na kontynuacje i 3mać kciuki aby Eidos nie zawaliło sprawy.

ocenił(a) grę na 8
miciok94

Co nieco wiadomo o Megan trzeba tylko napisy oglądnąć (albo skipnąć) i po napisach jest dialog -

UWAGA SPOILER: Bob Page nakłania Megan do współpracy nad bodajże jakimś nowym rodzajem wirusa - KONIEC SPOILERA

ocenił(a) grę na 9
f67

świetna gierka :D póki co zmiata wszystkie tegoroczne produkcje. Dla mnie gra roku i wątpię żeby jakaś gra zdetronizowała ten tytuł ;)

ocenił(a) grę na 9
f67

SPOILER: Trójka jest prequelem. Ten wirus w pierwszej części wybił sporą cześć populacji. W kontynuacji pewnie pokierujemy znowu kimś innym, o ile się ona pojawi (u mnie główny bohater zginął). KONIEC SPOILERA..

ocenił(a) grę na 8
gulash02

No tak. Ciąg spoilerowy hehe:) miałem nadzieje że w tej części wpadnę do laboratorium i zobaczę klona Paula. Wolałbym w następnej części AJ ale to wyklucza z góry twoje zakończenie - zobaczymy

ocenił(a) grę na 10
f67

AJ zginie w następnej części;) O ile wierzyć Eidosowi, jeżeli gra się sprzeda ( a trzeba było zarobić za 4 lata pracy około 140 ludzi + motion/ voice aktorów+ ścieżka dźwiękowa + koszty otworzenia studia w Montrealu) to będzie kontynuacja HR. No cóż , gra prawdopodobnie zwróciła się zanim została wydana (preordery)... zrobią Thiefa4 to wrócą do DXa.

ocenił(a) grę na 9
FvJ

a oglądaliście trailery? NP ten :
http://www.youtube.com/watch?v=Kq5KWLqUewc
robi mocne wrażenie, aż żal że w grze nie ma z niego praktycznie nic. oglądając go jeszcze na długo przed ukazaniem się pełnej wersji sądziłem że naszym głównym antagonistą będzie skorumpowany rząd w konszachtach z tytułowymi "korporacjami". nie powiem fabuła zaskoczyła. szkoda tylko że w całej grze tak mało wstawek filmowych. trailer naszpikowany, w grze rzadko uświadczymy. trailer dogłaskany ile się dało, ale tylko trailer. szkoda że twórcy potraktowali to jako atrakcyjną przynętę dla graczy bez pełnego pokrycia. (zaprezentowali nam szereg fajnych przerywników i efektów z których większość w ogóle nawet nie ma miejsca w grze) a co mi się szczególnie nie podobało, to wygląd baretta.(beretta?) - w trailerze wygląda naprawdę groźnie, w grze to taki śmieszny rudzielec.

ocenił(a) grę na 7
FvJ

po paru godzinach znudziła się. Mi nie przypadła do gustu. Sztywna, miasta jakieś kartonowe, ogólnie questy. Jak bym miał wiecej wolnego pewno bym pograł jeszcze a tak to wole jakis fajny film oglądnąć.
Dodam ze fanem deusa nigdy nie byłem.