Bardzo mnie zaciekawiła Twoja opinia, ale co konkretnie jest smutne? To, że Deus Ex błyszczy czy, że pozostałe gry to gnioty? Jeśli to drugie to niestety nie zgadzam się z Tobą bo ostatnie lata dla graczy, są po prostu siódmym niebem. Wdzięczny będę za rozwinięcie.:)
Siódmym niebem bo ? Akurat ostatnie lata to cały czas stawianie na grafikę karygodne skrócenie gamplaya ogólne spłycenie i uproszczenie. I traktowanie gracza jak jakiegoś niedorozwoja
nie jestem znawcą ale patrząc na fabuły ostatnich gier to też poszło w złym kierunku... niektóre są idiotyczne choćby ten fear 3
Bo mamy szansę: zobaczyć dziesiątki pomysłów wspaniałych, uzdolnionych, niezależnych wizjonerów, którzy mogą dziś pokazywać swoje dzieła, choćby poprzez cyfrową dystrybucję( XBOX LIVE, PSN nie wspomnę o YouTube). Zobacz jak, na poletku gier video zaistniała ostatnio Polska! ( Wiedżmin, Bulletstorm a wcześniej Painkiller również z Adrianem Chmielarzem na czele). Bo mamy studia pokroju People Can Fly, GrassHooper Manufacture, Team Ico, Naughty Dog, Ubisoft, Rockstar, Santa Monica i wiele, wiele innych, którzy oficjalnie są dla siebie konkurencją a nieoficjalnie wymieniają się technologiami będąc tym samym developerami wydającymi gry, w które każdy fan elektronicznej rozrywki chciał zagrać będąc młodziakiem. Twierdzisz że gry są dziś zbyt uproszczone i traktujące gracza jak niedorozwoja...? Przyjacielu jeśli grasz na konsolach, jestem ciekaw jak rozwalasz Mgs'a 4-tego, lub dokopujesz Lazarevic'owi w Uncharted 2 na najwyższym poziomie trudności. Jeżeli nawet powyższe argumenty do Ciebie nie dotrą, to poproszę Ci o odpowiedzenie ,nie mnie, lecz samemu sobie, co ostatnimi laty zrobiłem żeby gry/filmy były dzisiaj inne...? Pozdrawiam serdecznie i dzięki za "uszczuplenie" tematu.:)
vlad21 masz sporo racji ,po prostu nie wiedziałem że to masz na myśli ;)
A co do mojej wypowiedzi to i tak uważam że gry były kiedyś trudniejsze niż dziś było więcej kombinowana
No jeśli porównać dzisiejsze gry do takiedo Mega Mana albo Battle Toads...;) Zgadzam się tutaj i ja, ale trzeba również pamiętać, że wiele utrudnień wynikało kiedyś z ograniczeń sprzętowych. Cokolwiek jednak nie napiszę, zgadzam się z Tobą w 100% że Deus Ex HR po prostu błyszczy! I to jest super;) Pozdrawiam.