Deus Ex: Rozłam Ludzkości

Deus Ex: Mankind Divided
2016
7,4 2,1 tys. ocen
7,4 10 1 2111
Deus Ex: Rozłam Ludzkości
powrót do forum gry Deus Ex: Rozłam Ludzkości

Mam pytanie

ocenił(a) grę na 5

Grałem w tą grę co prawda już rok temu, ale od tamtej pory mnie nurtowała jedna rzecz. W trakcie gry odkryłem, że jest acziwment za nie zabijanie nikogo w grze. Owszem, większość przeciwników możemy olač, ale tu pojawia się problem. Otóż w jaki sposób miałbym pokonać finałowego przeciwnika bez mojej ingerencji i strzelania do niego skoro dla mnie jest to jedyny logiczny sposób na jego pokonanie. Jest na niego jakiś inny sposób niż strzelanie? I najważniejsze, jak w ogóle interpretować sens opisu tego acziwmenta?

Zwykle nie platynuję gier (splatynowałem może w życiu z 5 gier z czego 2 to clickery, drugie tyle to gry LEGO, oraz Tales from the Borderlands), bo nie mam na to czasu i chęci, ale taki platyniarz może mieć problem ze zrobieniem wszystkiego na 100% skoro może nie do końca zrozumieć lakonicznie brzmiącego opisu wykonania. Ostatnio też zainteresowałem tym tematem, oglądając poczynania ludzi zdobywających wszystkie osiągnięcia z danej gry, nawet jeśli jest to moja ulubiona. Stąd to pytanie.