PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608246}
8,9 11 tys. ocen
8,9 10 1 10853
Fallout 2
powrót do forum gry Fallout 2

Słyszałem, że Fallout 2 to świetna gra, jedna z najlepszych. Mam grę na komputerze i chciałbym w nią zagrać. Ale czy muszę najpierw zagrać w pierwszą część?

ocenił(a) grę na 10
Zathar

Niekoniecznie, w dwójce jest trochę nawiązań do poprzedniej części (zwłaszcza na początku), ale fabuła rozgrywa się bodajże kilkadziesiąt lat później i przedstawia inną historię. Polecam też mod "Fallout 2 - Restoration Project", który doczekał się już polskich napisów, przywraca on parę lokacji, które nie znalazły się w finalnej wersji gry, poprawia jakieś błędy, a także oferuje możliwość sztucznej zmiany rozdzielczości (większe pole widzenia, ekran ekwipunku, postaci w małym okienku).

torhan

Dzięki wielkie za odpowiedź. Słyszałem o tym modzie i też go sobie zainstalowałem. :D

Zathar

Przegapisz wiele smaczków i ominie Cię nieco zabawnych sytuacji (np. to jakim cudem w Vaulcie 13 nie było waterchipa), ale grać się jak najbardziej da.

ocenił(a) grę na 10
PanStanislaw

Ale trzeba znaleźć kamień czasu, bo inaczej cała fabuła jedynki pójdzie się kochać.

ocenił(a) grę na 10
Zathar

Istnieje jeszcze bogatszy dodatek a nazywa sie Fallout MegaMod, polecam, choc czasem sa z nim male problemy i trzeba pozniej szukac rozwiazan jak odratowac save ;] ale da sie i wcale nie jest to takie trudne :)