Bardzo dobre, ale do starszych falałtów jeszcze trochę brakuje. Można by się czepiać, że ten świat nie wygląda tak jak
wyglądałby świat 200 lat po wojnie atomowej (przynajmniej w zgodzie ze starszymi częsciami, gdzie zielona
roślinność wcale nie była szokiem a zdarzały się i budynki w dobrym stanie z cegieł a nie z samolotowych szczątków i
powoli tonących lotniskowców). Wkurza nadmierna amerykanizacja, gdzie BoS z zapatrzonych w swoją misję dupków
przeistaczają się w obrońców uciśnionej ludności (Outcast power!) a ty w tym czasie ganiasz po Wastelandzie z
Deklaracją Niepodległości w kieszeni. Brakuje stopniowania fajności, gdzie po 5 godzinach gry znajdujesz sobie
broń z której korzystać będziesz przez następne 40 (co jest juz raczej grzeszkiem open world RPG, ale ciii). AI
enpeców potrafi doprowadzić do szału, przez co nawet nie żałowałem że nikt nie chce się do mnie dołączyć na dłużej,
o interfejsie i wygodzie korzystania z pipboya już nawet nie wspominając. Nie wspominając jeszcze bardziej o głupiej
tendencji do wywalania się do pulpitu od czasu do czasu.
Ale mimo tych wszystkich niedoróbek jakoś udało wciągnąć mi się na te 70 godzin. Klimat - fantastyczny. Story -
wciągające. Questy - potknięcia się zdarzały, ale głównie conajmniej dobre. Na grafikę wciąż narzekać nie potrafię.
Świetna gra, solidne 8/10, jeszcze będę wracał.
Ja zawsze mam problem z rpg-ami taki że po kilku początkowych minutach bądź godzinach odkładam grę gdyż mnie odpycha,większości przypadków tak miałem jedynie z naszym Wiedźminem było inaczej a tak to jakoś nie mogę się wkręcić w rpg nie mój klimat.Jednak potem po kilku tygodniach wracam do tych produkcji by je dokończyć i ku mojemu zaskoczeniu całkiem całkiem mnie wciągają i dużej mierzę dzięki ulepszeniom które umilają rozgrywkę jak i pod względem misji które zaczynają być przyjemniejsze czasem i ciekawsze.Ogólnie Fallout 3 jest dobrą grą pod względem grafiki,otwartego świata pod względem klimatu raczej też jeśli ktoś lubi taki klimat,ja tam za nim nie przepadam ale też mi nie przeszkadza.Słyszałem że gra ma nie mało błędów ja ich tak dużo nie użyczyłem może dlatego że omijałem misje poboczne.Co do głównej ścieżki :-/ po ochłonięciu i przemyśleniu jej,wydaje mi się ona bardzo przeciętna a zakończenie wręcz fatalne, właśnie końcówka mnie najbardziej zniesmaczyła zero jakieś nawet mini epickości.Ocena 7.5/10 gra się przyjemnie ale dvpy nie urywa,niby ładnie się prezentuję ale nie ma tego co najważniejsze w tego typu grach czyli konkretnej dobrej fabuły z zakończeniem które pamiętamy długo po przejściu.Pozdrawiam