PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606777}
8,8 24 tys. ocen
8,8 10 1 24020
Gothic II
powrót do forum gry Gothic II

Jeszcze gorsza część niż 1.
Gratulacje dla "Pirani" Bytes.

ocenił(a) grę na 10
GeraltRiv

A ty znowu swoje .....

Kisia123488

W sumie ma sporo racji.

ocenił(a) grę na 10
GarvinSitho

no nie wiem , a czytałeś jego "mądre" wypowiedzi pod jedynką...?

Kisia123488

Tak.
I ze znakomitą większością z nich się zgadzam.

ocenił(a) grę na 10
GarvinSitho

aha.... ten sam poziom? :/

Kisia123488

Po twoich jakże "odkrywczych" postach i twoim "wybitnym" guście filmowym stwierdzam , że mój poziom jest dla ciebie za wysoki.
Założę się , że nawet nie umiałabyś skonfrontować swoich argumentów z moimi jakby przyszło co do czego.

ocenił(a) grę na 10
GeraltRiv

WY NIE JESTEŚCIE GODNI TEJ PIĘKNEJ GRY ! ! !
CO Z WAS ZA LUDZIE ???

Gommil

Ja pier...
Dla takich jak ty internet powinien być zakazany.

użytkownik usunięty
GarvinSitho

dwójka jest tylko odrobinkę słabsza od pierwszej części, ale i tak zasługuje na bardzo wysoką ocenę

Nieprawda.
Wszystko co było dobre w jedynce , zostało spłycone w dwójce.
Zaczynając od klimatu ( a raczej braku jakiegokolwiek ) , poprzez słabe questy kończąc na dziecinnej , debilnej fabule.
Ta gra nie miała prawa powstać , jest to typowy przeciętniak który na siłę próbuję dorównać części pierwszej , z dość miernym skutkiem.
Kiedy myślałem , że pirania nie może się już niżej stoczyć , wtedy wyszedł gothic 3...

użytkownik usunięty
GarvinSitho

może po prostu nie jesteś fanem Gothic'a i coś sobie ubzdurałeś, każdy Ci powie że pierwsze dwie części są genialne, do tego Noc Kruka która dodaje dwa fajne epizody (bandyci i magowie wody), trójka od nich odstaje ale i tak każdy kto grał w 1 i 2 powinien w nią zagrać, w Arcanie nie grałam ale podobno nie warto

Masz rację nie jestem fanem tej serii , być może dlatego , że znam o wiele więcej gier z cyklu RPG którym każdy gothic nie jest godzien czyścić butów.

"każdy Ci powie że pierwsze dwie części są genialne"

No i tu leży pies pogrzebany , dla was fanboyów obrażenie gothick'a2 jest równoznaczne z obrażeniem co najmniej boga , za który uważacie ten śmieszny tytuł , a każdy argument odbija się od was jak bumerang.
Gothic2 to niestety gra dla mas i z dobrym RPG nie ma nic a nic wspólnego , dodatkowo jest tak irracjonalnie głupia , że nie raz śmiałem się na głos w trakcie jej przechodzenia.
Ponadto znam wiele osób które uważają gothick'a ( 2,3,4 ) za nędznego gniota , więc pisanie , że "każdy mi powie" jest co najmniej śmieszne.
I dla Twojej informacji grałem we wszystkie części , prócz dodatków , więc wiem o czym mówię i nazywając tę sagę chłamem również zbytnio nie mijam się z prawdą.

użytkownik usunięty
GarvinSitho

nie ma za bardzo sensu dalej tej rozmowy prowadzić, bo ani ja Ciebie, ani Ty mnie nie przekonasz do swoich racji, gdyby nie pare niedociągnięć i ciut słabszego klimatu niż w jedynce, dałabym 10/10.

Zgadzam się - nie ma sensu dłużej prowadzić tej dyskusji.
Niestety nawet jakbym bardzo się starał , nie zmienię tego , że niektórzy mają klapki na oczach i nie umieją oddzielić ziarna od plew.

użytkownik usunięty
GarvinSitho

dokładnie to samo mogę powiedzieć :)

Możesz.
Z tą różnicą , że to nie będzie prawda.

GarvinSitho

"Ponadto znam wiele osób które uważają gothick'a ( 2,3,4 ) za nędznego gniota , więc pisanie , że "każdy mi powie" jest co najmniej śmieszne." - przekaż im ode mnie że są Idiotami

DR16

Konkludując - są idiotami, ponieważ nie lubią tego co ty. Typowy fan Gothicka.

GarvinSitho

Nie lubienie gothica to jedna sprawa ale uważanie go za totalny syf to już kompletnie inna rzecz.

DR16

To nadal sprawa gustu, indywidualna dla każdego człowieka. Jak podrośniesz to zrozumiesz (mam nadzieję).

GarvinSitho

A wiesz jak zachowuje się typowy antyfan Gothica ?

Wymienia zalety jako wady, wyzywa jego fanów od dzieci i fanboyów, ma gdzieś okres w jakim Gothic wyszedł i na dodatek uchodzi mu to wszystko na sucho

Kiedy czytam twoje komentarze jestem w stanie stwierdzić jedną rzecz - jesteś zwykłym hejterem i totalnym bezguściem, ponadto mówisz tu o guście a sam nie jesteś w stanie go uszanować.

Kwestie typu: "Ja pier... dla takich jak ty internet powinien być zakazany" są tego dowodem, Gardzę tobą.

Pa pa

DR16

Gdzie Rzym, gdzie Krym człowieku. Jakie zalety i wady? Co ty w ogóle do mnie piszesz? Wiesz w ogóle na ile mam ocenione poszczególne części tej gry, pacanie? Jak można być hejterem Gothicka mając go ocenionego na 7? :)

Czyli każdy kto krytykuje Gothicka2 staje się hejterem? Dopuszczasz w ogóle do swojej pustej makówy fakt, że ta gra może posiadać jakieś wady?
Do końca próbowałem być miły, ale muszę to napisać: Jesteś skończonym idiotą.
Bezguściem też nie jestem, bo grałem w blisko 90/100 tytułów z gatunku cRPG wliczając w to wszystkie możliwe podgatunki i kombinacje. Klasykę mam praktycznie w małym paluszku i mogę za pomocą licznych przykładów udowodnić dlaczego Gothic2 jest w swoim gatunku grą co najwyżej średnią. Ty nawet nie umiesz napisać dwóch zdań, które, by sobie wzajemnie nie zaprzeczały.

A jak miałem odpowiedzieć na taki post?:
"WY NIE JESTEŚCIE GODNI TEJ PIĘKNEJ GRY ! ! !
CO Z WAS ZA LUDZIE ???"
Gardzisz mną? :)
Serio uważasz, że twoja szczenięca pogarda do mnie, robi na mnie jakiekolwiek wrażenie? Dlaczego miałbym się przejmować zdaniem wszy? W ogóle fakt, że posiadasz jakieś uczucia wyższe jest dla mnie nielichym zdumieniem.
Tak czy owak trochę ci jednak współczuje, ale moje współczucie nie wybiega niestety zbyt daleko i jesteś dla mnie małą muszką, która radośnie zjada gówno razem z milionami innych much.

Ps. Skoro jesteśmy w temacie gustu: League of Legends ocena 8. Nie dosyć, że dziecko Gothicka to jeszcze LoLa. Dziwię się sobie, że w ogóle chciało mi się odpowiadać takiemu smarkaczowi.

Dobranoc

GarvinSitho

Taa... ty też Spie*dalaj...

ocenił(a) grę na 10
GarvinSitho

To dobry RPG jest dobry, gdy nie jest grą dla mas,a niszowym tytułem, najlepiej na niszową konsolę? User,który prowadzi z tobą dyskusję ma rację, rzucasz samymi ogólnikami: brak klimatu, debilna fabuła, słabe questy. Nie konkretyzujesz, co jest słabego i podpierasz się tym,że każdy może mieć odmienne zdanie. A na końcu stwierdzasz,że w sumie lubisz grę, bo dałeś jej 7.
Świat internetów coraz bardziej zaczyna przypominać Ulicę Sezamkową

katedra

To nie są żadne ogólniki a argumenty.
Po co mam rozwijać coś, co nie potrzebuje rozwijania? I dlaczego miałbym rzucać perły przed świnie? Dla ludzi piszących posty typu: "Taa... ty też Spie*dalaj..." nie mam ani czasu, ani cierpliwości.
Za długo już siedzę na tej stronie, by wiedzieć, że z ludźmi twojego pokroju i ww. użytkownika nie powinno się zbytnio rozpisywać, bo i tak wszystko skwitujecie jakimś szczeniackim tekstem. Po prostu nie ten poziom.
Jak nie konkretyzuje, jak konkretyzuje? Konkrety: Słaba fabuła, mierny system walki, niedopracowane lore, nędzne questy (a to tylko wierzchołek góry lodowej). Zresztą masz temat w którym wymieniałem (jednostronnie niestety) z tobą argumenty, więc udaj się tam, zamiast znowu wywoływać kłótnie i zawracać mi głowę swoim wiecznym utyskiwaniem.

"A na końcu stwierdzasz,że w sumie lubisz grę, bo dałeś jej 7."

Subiektywnie: lubię Gothicka i dosyć dobrze go wspominam.
Obiektywnie: jest to kolejny przeciętniak w którym niemal każdy element kuleje.
Inny przykład. Subiektywnie: lubię Stevena Seagala. Wychowałem się na filmach z nim i mam do niego ogromny szacunek.
Obiektywnie: jest średnim aktorem, który nie wychodzi poza gatunkowy schemat, nie umie grać twarzą i w każdej roli wypada praktycznie tak samo.
Wiem, że dla ciebie takie zagadnienia jak "obiektywizm" bądź "subiektywizm" to czarna magia. Następnym razem odrób lekcje i dopiero wtedy wytykaj mi błędy w logice.

ocenił(a) grę na 10
GarvinSitho

Jakimi ludźmi "mojego pokroju"? Teraz mnie zaczynasz zaczepiać, chamie jeden?

Co jest nędznego w questach i słabego w systemie walki? Nie chcesz rozwijać swoich myśli to po co je wyrażasz?

Skąd ten mentorski ton? Przecież znany jesteś z bycia chamem, który obraża wszystkich, którzy z nim się nie zgadzają, o mało bana ostatnim razem nie dostałeś. Dalej szukasz guza?

katedra

Wreszcie gadasz z sensem :D