PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605963}
8,7 26 tys. ocen
8,7 10 1 26347
Gothic
powrót do forum gry Gothic

Które ze zwierząt z każdej części budziło u was lęk? ;p
Mnie w pierwszej części przerażały pełzacze tak samo jak w drugiej. Natomiast w trzeciej
części: topielce, demony, ogry i dalej pełzacze ;]

ocenił(a) grę na 10
Andurion

Tak mnie zaintrygowałeś tym Dexterem, że na pewno go obejrzę ;) Hmm, golemy? No to prawda, że jak idą to się strasznie wszystko trzęsie, ale poza tym to nie mam za bardzo co o nich powiedzieć ;p Mogę powiedzieć tylko tyle, że najgorszy wg. mnie jest "Ognisty golem" co zresztą świadczy o jego sile ;D

ocenił(a) grę na 10
paulaa669

Z tego co pamiętam miały w ataku push back tj odrzucały do tyłu tak jak np. troll ;p A jaki stworek Twoim zdaniem jest najbardziej udany?:D Ulubiony npc? Ulubiony obóz?;d Do gothica jedynki jest też świetny dodatek jakby co ;p jakbyś chciała go mieć to mogę podesłać ;p Osobiście jeszcze w niego nie grałem ale czytałem opinie ludzi i wychodzi na to, że gra jest o niebo lepsza z tym dodatkiem :P A Dexter... Na bank Ci się spodoba :D Ciekaw jestem Twojej opinii na temat Debry Morgan. Jak obejrzysz 1 sezon to daj mi znać co o niej sądzisz ;d

ocenił(a) grę na 10
Andurion

Moi ulubieńcy to: Gorn, Diego, Lares no i oczywiście Bezimienny ;) Nie mam ulubionego obozu, ale jakbym już miała jakiś wybierać, to chyba byłby to Stary Obóz. Nie grałam jeszcze w dodatek do Gothica I, ale pewnie kiedyś to nadrobię ;) Co do Dextera, to jak tylko go obejrzę, dam Ci znać, jakie wrażenia ;)

ocenił(a) grę na 10
paulaa669

Spróbuj zagrać w Morrowind :P Ciekawe czy będzie Cie usypiać czy wciągnie ;p Piszę "spróbuj", ponieważ ta gra jest ciężka... Muzyka monotonna, krajobraz mroczny. Albo w coś online ;p Lineage 2 może :P Wiem, że tak naganiam do tego, a czasu pewnie nie masz na te pierdoły :D Ale jakbyś miała to zawsze dobrze wiedzieć w co zainwestować czas żeby nie marnować ;p

ocenił(a) grę na 10
Andurion

Na dobre gry czas zawsze się znajdzie ;) Dziękuję za danie mi pomysłów na nudę ;p

użytkownik usunięty
paulaa669

Apropo nudy, grałaś już może w Risena, czy jeszcze nie było okazji? ;d

ocenił(a) grę na 10

Niestety jeszcze nie grałam, ale kiedyś na pewno to uczynię ;)

użytkownik usunięty

Ja grałam w demo. Gra nawet nieźle się prezentuje. Gdyby nie to, że nie ma pełnej polonizacji, można byłoby wręcz pomyśleć, że jest to Gothic, tylko bohater się zmienił (przynajmniej ja miałam takie odczucia;)).

użytkownik usunięty

To prawda, klimat jest po prostu niesamowity. Pierwsze dwa rozdziały to istne arcydzieło, kolejne dwa już gorzej. Wyszła też druga część, ale ona mi już pod Gothica absolutnie nie podchodzi, to całkowicie inna ręka twórcza ;)

Szkoda, że nie ma dubbingu, ale mimo wszystko i tak dobrze, że w ogóle jest wersja po polsku.

Polecam zagrać w całość, nie pożałujesz :P

PS. Okazuje się, że jednak dużo dziewczyn grywa w Gothika, czapki z głów!

użytkownik usunięty

Bardzo możliwe, że zagram w pełną wersję. Każda gra podobna do Gothic zasługuje u mnie na szczególną uwagę:)

ocenił(a) grę na 10

Kto wymyślił taki stereotyp, że dziewczyny nie grają w gry RPG? ;)

użytkownik usunięty
paulaa669

Jeden user twierdzi, że RPG to gry tylko dla mężczyzn, a kobiety powinny (jeśli już) grać w gry typu The Sims. Jednak to chyba troll, więc jego zdaniem nie ma co się tu specjalnie przejmować.

ocenił(a) grę na 10

Hehe, no skoro tak stawiasz sprawę, to wszystko już dla mnie jasne ;)

użytkownik usunięty
paulaa669

Oj nie wiem, ale możesz być pewna, że na pewno nie ja ;P

ocenił(a) grę na 10

"Co złego to nie ja", tak? Okej, rozumiem ;p

użytkownik usunięty
paulaa669

Tak jak koleżanka wyżej nat0 napisała, była już na tym forum osoba, która miała zdanie że kobiety nie powinny grać w gry pokroju Gothica, z czym się nie zgadzam bo dla mnie to ogromna satysfakcja jak widzę dziewczynę grającą w jakąś grę niekoniecznie dla jej płci najlepiej dopasowaną :P
Także grać grać i grać!

A swoje niegrzeczne strony też zdarza mi się mieć, żeby nie było! ;p

ocenił(a) grę na 10

Tak jest! Grałam, gram i będę grała w tą zacną grę ;p
Każdy ma swoje "niegrzeczne" strony ;)

użytkownik usunięty
paulaa669

Przyznam, że wilki i zębacze - chwilę mi zajęło ogarnięcie podstaw tej gry. Na początku często mnie te 2 typy zabijały, aha jeszcze krwiopijcy, ale gdy już tych zacząłem zabijać wszystko poszło do przodu.

ocenił(a) grę na 9
paulaa669

Też pełzacze. Duży wpływ na to miały historie zasłyszane od górników, jeszcze przed spotkaniem z pierwszym pełzaczem typu: "Jak zobaczysz pełzacza to uciekaj" "Módl się żebyś nie spotkał pełzaczy" itd.
Poza tym odczuwam dyskomfort jak słyszę ten ich syk, czy co to jest.

użytkownik usunięty
kaioken26

Każde stworzenie w tej grze wydaje swój charakterystyczny dźwięk. Nawet jeszcze ich nie widząc, można się zorientować, z czym za chwile będzie się miało do czynienia. W Gothic II, kiedy podejdzie się do muru miasta w odpowiednim miejscu, to można usłyszeć pomruki zębaczy. Chyba zawsze mam wtedy gęsią skórkę:)

ocenił(a) grę na 10
paulaa669

pełzacze i błotne węże

użytkownik usunięty
paulaa669

Szkielety w podziemiach wieży mgieł. Do dziś pamiętam jak grałem pierwszy raz. Droga przez te podziemia, słabo oświetlone i myśl, że za chwilę zza rogu coś wyskoczy.

ocenił(a) grę na 9
paulaa669

Wilki i orkowie, zwłaszcza spotykane w nocy, na niskim levelu z ubogim uzbrojeniem. Wśród odgłosów lasu, świerszczy i pohukiwania sów, trzeba było kombinować jakby tu ominąć niebezpieczne paskudztwa. Albo biegiem do obozu :)

ocenił(a) grę na 8
paulaa669

Trollolololololololollololo :D