Ja w książkach nie widzę nic beznadziejnego ale jeśli potrafisz napisać coś lepszego, skoro tak łatwo ci krytyka przychodzi,
to bardzo chętnie przeczytam.
A od kiedy to prawo do krytyki przysluguje jedynie tym,ktorzy potrafia napisac lepsza powiesc? Jestem czytelnikiem, odbiorca finalnego produktu, a nie jego tworca. Jesli stwierdze, ze samochody marki Fiat sa do kitu to tez zaproponujesz mi zbudowanie lepszego?
A dlaczego nie? To byłoby ciekawe rozwiązanie...Poza tym nic nie pisałam o prawie do krytyki. Z mojej strony miał to być jedynie sarkazm. Wybacz,że poczułeś/poczułaś się urażony/urażona.
Zgadzam się z Tobą - Martinowi płacą za pisanie, nie oznacza to że trzeba się tym parać żeby móc go skrytykować.
Inną kwestią jest samo słowo krytyka, które zakłada choć minimum sensu - czyt. jakiś argument?
Dziwna z Ciebie osoba. Nie podobała Ci się książka, więc wziąłeś się za serial, to też nie to za grę? Czemu nie poprzestałeś na etapie pierwszym? oO
Bo wszystko co dotyczy Gry o tron to słabizna? Zacząłem od czytania książki, opiy przyrody w "Nad Niemnem" były bardziej porywające. Później spróbowałem serialu - myślałem, może ktoś coś pozmienia i wyjdzie z tego ciekawy film, jakże się pomyliłem. Na końcu zabrałem się za grę, by pójść za ciosem i upewnić się, że jest tak samo kiepska jak książka i serial.
Nie poprzestałeś, bo słabizna? Masz prawo do oceniania wszystkiego jak chcesz, ale dalej nie czaje jak można kontynuować coś co Ci się nie podoba...
Kolejny książkowy laik który jest typowym dzieckiem XXI wieku, nie potrafiącym docenić piękna polskiej literatury - mówię tutaj o wypowiedzeniu się w negatywnych stopniu o opisach przyrody w powieści. Poza tym logiczne jest że skoro się nie podobała książka, to trzeba być sadomasochistą by sięgać po film, natomiast już trzeba mieć totalny odlot, by po negatywnym przyjęciu obydwu, brać się za grę - witamy w świecie zakompleksionych internautów, którzy także swoje ograniczenie wyładowują przed monitorem, w dwojaki sposób. Jest jedna zasada - nie podoba mi się coś, nie chcę mieć z tym czymś więcej do czynienia.
PS: A zanim zacznę jazdę na polską literaturę, radzę prześledzić jej przebieg od początków do współczesności, odpowiednio to zrozumieć a później móc sobie wyrabiać odpowiednie zdanie.
"Nad Niemnem" to książka tragiczna. Właśnie przez tego typu lektury, uczniowie w szkołach nie chcą sięgać po książki.
książka świetna, film najlepszy serial fantasy jaki kiedykolwiek powstał ... Gra średnia nie polecam fanom serii, gdyż grozi rozczarowaniem....
Jestem fanem książki i jakoś gra mnie nie rozczarowała - byłem wręcz bardzo zadowolony z jej nabycia i cieszenia się "kolejną książką Martina".
Jeśli ktoś kocha świat przedstawiony w książce to gra będzie dla niego tak jakby małym rozszerzeniem uniwersum i raczej taką wirtualną opowieścią , a nie pełną zwrotów akcji i wybuchów oraz pościgów grą przygodową. Osobiście gra bardzo mi się podobała i jak tylko kiedyś wpadnie mi w ręce dodatek to i w niego zagram .
ja Grę o Tron widzę jako grę strategiczną z elementami zarządzania z Crusader kings II i walką na mapie rodem z serii Total war. Tak sie wydaje ale zrobić grę eRPG na podstawie sagi r r martina jest trudno. twórcy chociażby wiedźmina mieli wiecej punktów wspólnych.
Jaka piękna gra RPG wy z tego była ! Mam takie piękne wyobrarzenia ;D. Hmm a co do strategi to sam nie wiem czy jak total war czy ja Europa universalis 3 a w Crusader kings II nie grałem więc nie wiem. Ale strategia wy była ZAJE****A jestem fanem gier strategicznych.
RPG wybierasz swoją ulubioną postać i piżesz historie od nowa albo wybierasz jakąś postać i wszystko toczy się jak w serialu :).Chciał wym pokazać ci jak widzę Gre o tron jako grę RPG i strategiczną , po napisać to na pewno nie umiem ;D.
z crusader kings II przydatny byłby mechanizm podziału włości dajmy na to gramy Lanisterami Głową rodu jest Tywin i on wyznacza namiestników poszczegolnych czesci swoich ziem, do tego trzeba dbać o reputację wsrod wasali bo mogą Cie zdradzić... to bardzo aktualne. Są duże zawiłości w dziedziczeniu można je zmieniać ale to tylko dwa z mechanizmów Crusader kings ma niestety beznadziejną system walki ( fajne jest to że wojska powołuje się ze swoich włosci i wasali jesli lubia nas bardziej dadzą nam wiecej itd) ale uważam że powinna być to gra turowa szpiegostwo można by połaczyc tak jak to jest w crusader kings i shogunie II w crusader kings jest nawet dodatek że gramy w westeros http://www.gram.pl/artykul/2012/12/23/game-of-thrones-mod-do-gry-crusader-kings- ii.shtml
niestety gra jest dosyć trudna a na dodatek tylko po angielsku wieć troche długo trzeba uczyć sie tych zawiłości ale polecam :)
To płatny troll !!
Ja tez tak chcę! Hej!
[oczekuje propozycji, zmienię nicka, awatara [bo mnie zlinczują INNI ], sprzedam sie jak dziwka byle drogo, bo zbieram na nowy projektor! ]
Lol piszesz żeby nie marnować czasu na tego "Troll'a" a sam go straciłeś brawo geniuszu :)
O widzę że z ciebie jest taki dobry samarytanin.
Mama jest pewnie dumna :)
Pozdrawiam
Piszesz że słabizna no okej ale poprzyj to jakimś argumentem. Co ci się dokładnie nie podoba? Dlaczego? "Beznadzieja goni beznadzieje" poprzyj to czymś. Nie wiem ale dzisiaj coraz częściej spotykam się z mało konstruktywną krytyką, a szkoda. Tak czy siak prosił by cię o sprecyzowanie tego faktu że serial jest beznadziejny :)
Pozdrawiam i życzę bardziej udanych seansów ale to już kwestia gustu że się tak wyrażę
Szanuje twoje zdanie, jednak według mnie gra jest słaba.Słaba mechanika walki,dość drętwe sterowanie,fabuła jest całkiem niezła.
Nie mogę się doczekać "Gry o tron" od telltale games(twórców genialnej przygodówki "The walking dead").
Jednak jeśli ci się owa gra podoba nie mam nic do powiedzenia mamy po prostu inne gusta :)
Pozdrawiam
Właśnie ,,Fabuła''
Nie oceniam tej gry po zrytej walce, do której da się przyzwyczaić, tylko po genialnej fabule, po której nawet łezka w oku mi się zakręciła.
Serial gra o tron Ci się podoba, a czytałeś ksiażkę?