PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608436}
8,0 26 tys. ocen
8,0 10 1 26048
Grand Theft Auto IV
powrót do forum gry Grand Theft Auto IV

7/10

ocenił(a) grę na 7

Oczywiście, że gra jest dobra czy to pod względem grafiki czy fabuły ale w serii GTA liczy się dla mnie klimat, a tu wygrywa San Andreas.

ocenił(a) grę na 9
pachomir

Zgadzam sie !

ocenił(a) grę na 10
pachomir

Pod jakim względem rozumiesz pojęcie ''klimat'' ? Przez pryzmat muzyki ? Chyba tylko idiota nie zauważy klimatu tej gry. Czy nie widzisz jak ta część jest skonstruowana ? Miasto jest tak szare i ponure, że aż się tam żyć nie chce. Bohater, który przybywa po to, aby się zemścić (swoją drogą miasto i ten wątek doskonale do siebie pasują), ale nie jest typowym zabijakom. Zależy mu na rodzinie i oddał by za nią wszystko. Ale wróćmy do klimatu: Jest przede wszystkim smutny. Misja, gdy Nico zabija Darko (czy jak mu tam było) jest tak smutna i poruszająca, że powinna dostać Oscara normalnie. Przed ostatnia misja też nie zwykle emocjonująca i smutna. I to właśnie jest klimat GTA IV- szarość, smutek, żal, nienawiść. I jak tu mówić, że ta gra nie ma klimatu ? Pff...

ocenił(a) grę na 9
matimocny1

Klimat jak klimat - można przechodzić na modłę San Andreas - czyli won z wozu, tera ja jade i będzie brakowało rozległości SA. Wykonując misje wystarczy przejechać się taksówką po mieście (bez pośpiechu) i wtedy naprawdę widać klimat - miasto jest małe, ale żyje. Stanie w korku plus genialna audycja Lazlow...
I faktycznie - wszechobecna szarość. Oraz zderzenie Nico - weterana i przemytnika - z problemami tzw. pierwszego świata.

ocenił(a) grę na 9
pachomir

dla mnie klimat w san andreas jest zbyt gangstersko nierealny niektore postacie zachowuja sie kompletnie bezmyślnie pod względem klimatu wygrywa IV

ocenił(a) grę na 10
DeadHawk

GTA IV wygrywa nie dość że klimatem to jeszcze 100x lepszą grafiką...

ocenił(a) grę na 9
uhio123

Tych gier nie można porównywać pod względem graficznym, ponieważ jest zbyt duża różnica czasu w jakim zostały one wykonane :)

ocenił(a) grę na 10
DeadHawk

z tym się zgodzę

ocenił(a) grę na 9
uhio123

to dlaczego wcześniej napisałeś, że GTA IV ma "100x" lepszą grafikę... zdecyduj się xD

DeadHawk

to był sarkazm :D

ocenił(a) grę na 9
5476

hehe całkiem możliwe, patrząc na oceniane filmy założyłem po prostu, że jest to osoba dość młoda i dlatego nie patrzyłem nawet pod takim względem :D

ocenił(a) grę na 9
pachomir

Graficznie w gta 4 jest do kitu.Zamazane twarze,małe ich szczegóły,postacie wsadzają se ręce w brzuch by wyciągnąć broń...grafika nie dopracowana i średnia.Model aut i zniszczenia są w porządku ale tylko to.Sama gra jednak nie zgorsza.Ja dałem 6.

ocenił(a) grę na 7
pachomir

Zgadzam się, mimo grafiki i realizmu brakuję tego czegoś co miały poprzednie części, które przechodziłem po kilka razy lub odpalałem byleby tylko pojeździć po mieście. Duży wpływ na ten "klimat" jak dla mnie mają też stacje radiowe które w poprzednich seriach były genialne, a tu nawet nie ma czego słuchać (jedyna piosenka jaką zapamiętałem to ein zwei drei coś tam), no i do tego miasto szare, ponure, liczę że piątka pod tym względem mi bardziej spasuje.