PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608436}
8,0 26 tys. ocen
8,0 10 1 26096
Grand Theft Auto IV
powrót do forum gry Grand Theft Auto IV

Jak szybko leci czas w tej grze? W Vice City i San Andreas 1 sekunda równała się chyba 1 komputerowej minucie. Czy tu jest tak samo? A może można to ustawić w opcja?

ocenił(a) grę na 7
Piotrek4

tak samo, jedna sekunda = jedna minuta. chyba nie da sie tego zmienić w opcjach, może są jakieś kody na to żeby cały czas był dzien albo noc. ale tego już nie wiem ;)

grzegorz3117

No właśnie miałem nadzieję, że ta gra jest tak zaawansowana, że można to ustawić. Przy całej mej lubości do serii (części z widokiem TPP) to była rzecz, która mnie wkurzała. 1 sekunda równa 1 minucie to trochę za szybko, nie można tak rozkoszować się zachodem słońca.

Powinni dac taką opcję, tym bardziej, że to chyba większego wpływu na rozgrywkę nie ma.

Piotrek4

godzina w grze trwa 2 minuty

ElTabasco

kolega grzegorz3117 twierdzi, że godzina w grze to minuta. Ktoś z Was się musi mylić.

Piotrek4

Ja na pewno się nie mylę ;] Jestem na 100% pewny że doba w grze trwa 48 minut.

ElTabasco

Oki, to znaczy, ze lepiej niż 1sek = 1 minuta.

ocenił(a) grę na 9
Piotrek4

W GTA 4 jest inaczej 2sek=1minuta.

ocenił(a) grę na 7
Piotrek4

2 sekundy w rzeczywistości odpowiadają 1 minucie w grze.

Vaco91

No dzięki dzięki za info. To dobrze, bo 1 sekunda = 1 minuta to było ciut za szybko. Optymalnie to powinno byc tak 1 do 3 a nawet 1do 4, ale lepiej jak jest 1 do 2

ocenił(a) grę na 7
Piotrek4

Dla mnie jest ok. Pora dnia zmienia się nie za szybko i nie za wolno, jest w sam raz. Ciekaw jestem jak będzie płynął czas w nadchodzącym wielkimi krokami GTA 5 :)

Vaco91

Powinni dać możliwość ustawienia sobie indywidualnie. Tak by było najlepiej.

ocenił(a) grę na 7
Piotrek4

No to byłoby dobrym rozwiązaniem. W przypadku pogody jest lepiej bo wystarczą cheaty by ustawić sobie słoneczną/deszczową ale z upływem czasu byłby zapewne większy problem. Chociaż z drugiej strony to już nie te czasy, że jest to przeszkodą nie do ominięcia. Tak apropo GTA 5 to jako ciekawostkę powiem, że podobno mapa ma być na prawdę gigantyczna. Przykładowo z jednego końca mapy na drugi jadąc samochodem zajmie nam to 30 minut czasu rzeczywistego :) Nie mogę się doczekać żeby to sprawdzić :)