PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608436}
8,0 26 tys. ocen
8,0 10 1 26096
Grand Theft Auto IV
powrót do forum gry Grand Theft Auto IV

Warto kupić ?

ocenił(a) grę na 8

Nie bd kupował gta 5,skoro nie grałem w czwórkę,dlatego się pytam...?

ocenił(a) grę na 10
Agron334

Warto. Zwłaszcza, że gra jest epicka a teraz pewnie można ją kupić za grosze :)

ocenił(a) grę na 8
PawuWonka

50 zł to nie grosze...:D

ocenił(a) grę na 10
Agron334

Jednak 50zł względem nówki po premierze za 150zł (PC) albo 250zł na konsole to jest różnica. Jak dla mnie seria GTA jest warta kupienia nawet i za 150zł zaraz po premierze. Tak zrobiłem z IV, V też kupię jak będzie miała swoją premiera na komputery osobiste. San Andreas kupowałem 2 lata po premierze za 60zł i było to najlepiej wydane 60zł w moim życiu. WIĘCCC Kupuj tę czwórkę! :D Pytałeś się czy warto to odpowiadam, że tak. Jeżeli nagle dodajesz, że ci za drogo, to po co zadawać takie pytania? No chyba, że tylko stwierdziłeś fakt, że 50zł to nie grosze (z czym zgadzam się w 100%) to zwracam honor :))

ocenił(a) grę na 7
PawuWonka

dla mnie niestety IV jest znacznie słabsza od Vice City gdzie był super klimat i San Andreas gdzie była świetna historia, tutaj jakoś szału nie ma, a poza tym gra tnie się przy poruszaniu się pojazdami, słyszałem to od kilku osób, u mnie też

ocenił(a) grę na 10
Danielak_Lucek

Na starym komputerze będzie się cięła. Cudów nie ma, Crisisa 3 też nie odpalisz na Windowsie 95. To, że GTA IV tnie się na komputerze, na którym San Andreas chodzi gładko nie świadczy o tym, że jest gorsze. To tak jakby porównywać fife 98 z fifą 14 na komputerze z 2000 roku i powiedzieć, że fifa 14 jest lamerska. Postęp w fizyce i grafice, to chyba logiczne, że wymagania gry muszą iść w górę. Jak na dzisiejsze czasy czwórka nie ma wygórowanych wymagań (w dniu premiery faktycznie miała, ale to było 5 lat temu!). Wystarczy 3 rdzeniowy procesor od AMD, karta graficzna ze średniej półki np. Radeon 7770 i 4 GB pamięci ddr3, która jest tania jak barszcz. Dodatkowo Polecam Patch 1.0.4.0, potrafi rozruszać grę nawet na starszych maszynach :)

ocenił(a) grę na 10
Danielak_Lucek

Oczywiście nie wiem jaki ma Pan komputer, tak przykładowo piszę. Może jest stary? a może jest jakiś problem z oprogramowaniem/grą? Ja też miałem początkowo problemy z gta, ale wszystko da się załatwić :) Patch do gry, nowsze sterowniki do karty graficznej i wszystko śmiga. Pozdrawiam.

ocenił(a) grę na 7
PawuWonka

ściągnąłem patcha tylko chyba nie wiem co dalej, umieściłem go w folderze z grą :) gra ogółem chodzi super więc chyba komp jest wporzo, chodzi mi tylko o poruszanie się pojazdami, wtedy przycina

ocenił(a) grę na 10
Danielak_Lucek

Ano wiadomo, jak jedzie się szybko autem to karta graficzna musi szybko renderować sceny i wczytywać coraz to nowe tekstury i tutaj potrzeba troszkę więcej mocy obliczeniowej. Co do patcha - po ściągnięciu po prostu go zainstalować. Jeżeli jest spakowany albo skompresowany to go rozpakować WINrarem i potem kliknąć w plik instalacyjny, postępować zgodnie ze wskazówkami i już. :)

ocenił(a) grę na 8
Agron334

za grosze możesz kupić konsole z GTA5 a przy okazji kupić GTA4,
gra ani trochę się nie zestarzała, nie czuję kompleksów grając w GTA4 kiedy wszyscy już młócą w GTA5

ocenił(a) grę na 9
Agron334

Oj warto, przeszedłem to GTA z 6 razy i za każdym razem się dobrze bawiłem. Nie ukończyłem jeszcze GTA V ale na ten moment lepiej wspominam GTA IV. 50 zł to nie duża cena za taką świetną gierkę przy której spędzisz wiele godzin nie nudząc się :)

użytkownik usunięty
Agron334

Jeśli grałeś w SA i ci się podobało to GTA 4 wyda się biedne. Lepiej zainwestuj w Red Dead Redemption - epicka przygoda, OGROMNA mapa, świetne postacie i masa pobocznych atrakcji. Na czwartym GTA się zawiodłem jak na żadnej innej grze.