PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608436}
8,0 26 tys. ocen
8,0 10 1 26096
Grand Theft Auto IV
powrót do forum gry Grand Theft Auto IV

monotonna fabuła. Postacie nudne albo irytujące. Najsłabsze GTA w jakie grałem. (wszystkie oprócz I, II, V)

użytkownik usunięty
Zachodniak24

Zgadzam się :)

ocenił(a) grę na 7

Duże oczekiwania no i..duży zawód. Słaba część, aż się zatęskniło za starym dobrym VC czy SA ;)

ocenił(a) grę na 9
Zachodniak24

Przez sporą część gry wozimy tłustego kuzyna i jakieś laski.

ocenił(a) grę na 7
JackRobertkokos

I te telefony od znajomych wcinające się ciągle w grę "Niko bowling" "Niko Darts".. I w ogóle ten Niko jakiś bezbarwny. gdzie mu do takiego CJ'a z San Andreas czy Tommy'ego Vercetti.

Zachodniak24

GTA zwykło mieć nadętą fabułę i zwykło mieć niezwykle wielkie możliwości, podając CJ jako wzór sam się ośmieszasz. Pod względem fabularnym pierwszym dobrym GTA jest GTA V

ocenił(a) grę na 7
wisnia1892

W grach chyba nie jest najważniejszy realizm tylko przyjemność z grania. GTA miało nierzadko lekko przerysowane misje ale za to jaką frajdę z grania. Między innymi te przerysowanie było tym co charakteryzowało tę serię i co przyciągało jej fanów. W IV większość misji była w jeden deseń "jedź i zabij" co z tego że gra była bliższa realizmowi skoro wiało w niej nudą? A CJ jest zdecydowanie ciekawszą postacią od Niko. Charakter, poczucie humoru, życiowe perypetie tym wszystkim przewyższa nudnego Bellica. Ośmieszam się CJ'em? Niby dlaczego? Ośmiesza się ten co nie potrafi uzasadnić swojej krytyki tak jak ty.

Zachodniak24

Potrafię, nie wiem co jest dla Ciebie śmieszne, ale sądząc po komentarzach coś strasznie prymitywnego jak humor w GTA. CJ został zrobiony jako typowy murzynek który przychodzi sobie na dzielnię i odpieprza manianę, go nie da się lubić, albo nie lubić, nim się po prostu gra, postać jest bezbarwna jak całe GTA.
Nikt, zapewne oprócz Ciebie, ale Ty jesteś kretynem, nie gra w GTA dla fabuły, bo co druga gra ma lepszą, GTA od zawsze daje możliwości, frajdę z rozjeżdżania różnych osób, rozwalania pojazdów i innych typu rozrywek, to jest siłą gta, a nie fabuła która zawsze była drugorzędną sprawą.

ocenił(a) grę na 7
wisnia1892

"Nikt, zapewne oprócz Ciebie, ale Ty jesteś kretynem, nie gra w GTA dla fabuły" Pomijam te Twoje inwektywy które świadczą tylko o Twoim prostactwie a ja nie zamierzam się babrać w szambie wyzwisk jak Ty ale teraz to dopiero wystawiasz się na śmieszność fanów GTA. W GTA fabuła to podstawa. Nie mierz swoją mała nikczemną miarą że cała frajda z GTA to naparzanie przechodniów kijem baseballowym i niszczenie pojazdów. Może dla osoby Twojego pokroju tak ale to nie znaczy że dla każdego.

Zachodniak24

Jesteś tak głupi czy tylko udajesz? Skoro na Ciebie robi wrażenie marna fabuła GTA, to pewnie dostałbyś zawału grając w wiedźmina, czy the last of us

ocenił(a) grę na 7
wisnia1892

Podoba mi się GTA i tyle. Nie muszę grać we wszystko. Masz się za lepszego bo grasz w gry które według Ciebie są lepsze? To jest wg Ciebie wyznacznikiem inteligencji i prestiżu? Przecież to żałosne.

Zachodniak24

Nie, mam Cię za osobę która nie ma pojęcia o grach, a mnie poucza. Z tego wywnioskować można, że jesteś głupi po prostu.

wisnia1892

Olewając wszystkie nasze sprzeczki, swoją drogą nie powinienem tak zaczynać wszystkie, ale byłem lekko zszokowany takim chwaleniem Vice city i SA, to zdecydowanie polecam gry z serii wiedźmin, skoro cenisz fabułę to po zagraniu automatycznie zostaniesz ich fanem

ocenił(a) grę na 7
wisnia1892

Spoko. Dobrze że zauważyłeś bezsens tej kłótni. Są po prostu gusta i guściki. W grach również. A w wiedźmina z pewnością zagram.

ocenił(a) grę na 8
Zachodniak24

wiedźmin to klasyk, ale gta też jest popularne i fajne. dajmy na to: w gta grają 6 letnie dzieci a na przykład w need for speed albo pokemony 50 letni ludzie. gry zawsze będą są i były zabójcami czasu i nudy.

Zachodniak24

Nie potrafisz kretynku jeden zrozumieć idei gier, w nich nie chodzi o rozwój intelektualny, którego Ty na żaden sposób nie doświadczysz, a o rozrywkę. GTA nigdy nie dawało dobrej fabuły, dawało klimat w miarę dobry, płytką ścieżkę fabularną i ogrom możliwości dzięki którym te gry są legendami.

wisnia1892

O bosze, serio nie masz już czego wymyślić żeby się dowartościować, frustracie?

Czerwon_Kat

napisz coś konstruktywnego :)

ocenił(a) grę na 8
wisnia1892

ale kłótnie. i tak są długie i i tak nikt ich czytał nie będzie. napisz do niego wiadomość i tyle. niektórzy graja tak niektórzy tak. są trzy typy ludzi grający w gta:
1. dla fabuły
2. dla wolnego świata
3. dla fajnej rozpierduchy i zabijania kogo się chce oraz uciekania przed policją. i tyle.
GTA IV nie jest takie dobre jak inne częśći ale grać się da, z miłą nutką przyjemności.

Giveraa34

Ci grający dla fabuły to bardzo wielka rzadkość. Wyjątek to gra GTA V gdzie zostało dużo postawione na historie, ale już przeprosiłem kolegę Zachodniaka bo mnie poniosło :)

ocenił(a) grę na 7
Giveraa34

Ja gram zdecydowanie dla fabuły choć nie ukrywam że swoboda w GTA też mnie bardzo pociąga. Lecz nie jest najważniejsza. Dajmy na to Vice City i IV. Vice City jest kilkanaście razy (jak nie kilkadziesiąt razy) mniejsze od Liberty City z IV. W LC jest więcej do roboty poza głównymi misjami jednakże IV przegrywa z VC atrakcyjnością fabuły i klimatem. Grałem również w Scarface. Miasto też większe od VC, ładnie wykonane i co z tego jak fabuła a co za tymi idzie misje są powtarzalne i nie dające tyle frajdy jak te w VC. Ale to tylko moja subiektywna ocena żeby nie było :)

ocenił(a) grę na 8
Giveraa34

mi się wydaje że dużo osób mówi żę GTA 4 jest słabe bo po prostu mieli bardzo wysokie oczekiwania

jak na moje oko gra jest dobra
+ciekawa fabuła
+dobra grafika
+fajny model strzelania
+internet,komórka - można z nich zrobić użytek
+social life

-monotnonnośc misji (pojedź, zabij/ukradnij, ucieknij)
-brak posesji do kupienia
-brak możliwości rozwoju postaci - to co było w San Andreas
-niskie AI wrogów, misje nie sa zbyt ambitne

ocenił(a) grę na 8
7mari

w sa można było rozwijać postać? przeszedłem całą gre i nic o tym nie wiedziałem.

ocenił(a) grę na 8
Giveraa34

a siłownia i poziom umięśnienia, wytrzymałości to co niby miało być? równie dobrze można go było utuczyć. do tego były umiejętności prowadzenia, latania, pojemność płuc

w gta 4 nie ma żadnej z tych rzeczy

ocenił(a) grę na 7
Zachodniak24

Popieram

ocenił(a) grę na 7
raiden19

Pozdrawiam;)

ocenił(a) grę na 7
Zachodniak24

II słaba? żartujesz? :)

ocenił(a) grę na 7
Ziutencja

Nie stwierdziłem że dwójka słaba.Napisałem tylko że grałem we wszystkie GTA oprócz jedynki, dwójki i piątki ;) Nadrobię tą zaległość;)

ocenił(a) grę na 7
Zachodniak24

I bardzo dobrze, nie wiesz ile straciłeś :)

ocenił(a) grę na 7
Ziutencja

Mam nadzieję, że bardzo dużo;) Pisałaś coś o żartowaniu. Tylko 7 dla VC to dopiero żart:p ;)

ocenił(a) grę na 7
Zachodniak24

W VC nigdy nie porwała mnie ani grafika, ani fabuła. Jedyną rzeczą na + był niezły model jazdy.

ocenił(a) grę na 7
Ziutencja

Rozumiem. Zdecydowanie VC nie jest idealne pod względem technicznym ale stworzony w niej klimat jest rewelacyjny;)

ocenił(a) grę na 7
Zachodniak24

Meh, jeśli chodzi o klimat to San Andreas jest najlepsze bez dyskusji!

ocenił(a) grę na 7
Ziutencja

Świetnie rozbudowany obszar gry, więcej możliwości, lepsze poruszanie się, lepszy model jazdy. W paru kluczowych aspektach SA jest lepsze od VC ale akurat nie w kwestii klimatu:)

ocenił(a) grę na 7
Zachodniak24

Jak sądzisz. Ale jednak to CJ jestu już kultową postacią :)

ocenił(a) grę na 7
Ziutencja

CJ niczego mu nie ujmując to taki dresiarz ale poczciwy;)

ocenił(a) grę na 7
Zachodniak24

No właśnie, dresiarz, prosty i chwytliwy ;P

ocenił(a) grę na 7
Ziutencja

I jaki doświwadczony przez los.Normalnie współczułem mu wpadnięcia w ręce Cataliny;)

ocenił(a) grę na 7
Zachodniak24

Catalina :') Z tą to się na randki nie chodziło tylko omijało z daleka.

ocenił(a) grę na 7
Ziutencja

Taka wyważona, kulturalna i spokojna pani;) dosłownie kochała na zabój. Claude z GTA III coś o tym wie.

ocenił(a) grę na 7
Zachodniak24

W III miałam epizod dosłownie 10minutowy o koleżanki więc nie wypowiem się.

ocenił(a) grę na 7
Ziutencja

aha krótko mówiąc tam Catalina też daje czadu ;)