Raczej pewne, że wyjdzie. W końcu to duży rynek, z którego Rockstar nie będzie chciał zrezygnować. Pytanie tylko kiedy.
jakoś przy "red dead redemption" za bardzo nie przejmowali się tym "dużym" rynkiem.
Tylko poprzednie części GTA były na PC i ma większą popularność wśród użytkowników PC niż konsol. Po prostu to byłby nierozsądny ruch, nawet wliczając piractwo.
ty wiesz w ogóle o czym piszesz? gta 4 w wersji na pc sprzedało się w ilości jednego miliona w krótkim czasie po premierze, ok. trzy miliony sprzedało się w formie promocji za 5 dolców na steam'ie i podobnym. ogólnie gta 4 sprzedało się w nakładzie 25milionów! umiesz liczyc? to powiedz na jakim rynku rockstar zarobiło więcej?
Rockstar wydaje wersje pc około 5 miesięcy po premierze nowej części..
A wy lejecie w gacie i się boicie że nie wyjdzie..
ja się nie boje, mam konsole i już za dwa tydnie z hakiem będę przycinał a kolegom komputerowcom współczuje.
ps. nie potrafie zrozumiec ludzi którzy pakują kupe kasy w sprzęt a nie mogą sobie odrzałowac 500 złoty i miec i to i to.
w fpsy gram na kompie a prawie całą resztę na konsoli i nie mam problemu.
Ja nie dodaję do komputera, bo wiem że jest dobry. A nie ma co wspominać o RDR, bo to produkt konsolowy tak jak Ratchet & Clank i Burnout (oprócz Paradise, który był hitem na PC).
Ps. Ja zbieram już na pleja, żebym nie musiał czekać na premierę PC.
a co to za gra jeśli w ogóle można spytać ? jestem graczem interesuje się grami, ale o tej grze usłyszałem pierwszy raz dopiero wtedy, kiedy Rockstar oficjalnie ogłaszał, że GTA V będzie od tej właśnie gry, ileś tam razy większe, WIĘC... :-D
Wątpie żeby wyszło na PC.
99% użytkowników PC i tak by to spiraciło dlatego nie opłaca im się.
Na szczęscie posiadam xboxa pre-ordera już mam i teraz tylko czekać :-)
trancefan1986 Jeśli miał by działac to na mocarnym sprzęcie. Zawsze jest taki potrzebny gdy trzeba emulowac.
Remik1230 Myślę że twoja opinia co do 99% jest krzywdząca. Owszem piractwo jest powszechniejsze na pc niż na konsolach a na biednych rynkach (takich jak np. Polska) to już w ogóle ale Generalizujesz po prostu a nie potrzebnie. Ja doszedłem do pewnych wniosków mianowicie, po co wydawac grę której produkcja kosztowała 100 baniek na pc? Na głównych rynkach docelowych dla tytułu i tak każdy ( no może nie każdy, myślę że 90%) gracz posiada pc i przynajmniej jedną konsole. po co pakowac kolejne miliony na konwersje skoro i tak prawie nikt tego nie kupi bo te 90% kupi na konsole. pozostałe 10% to my, biedne rynki. popraw mnie jeśli coś mi umyka:-) pozdro
ps. te 100 baniek dotyczy produkcji gta 4. Możesz sobie łatwo policzyc ile rockstar zarobiło na konwersji i odpowiedziec sobie czy na pewno im się to opłaca.(przybliżone dane sprzedażowe na pc masz kilka postów wyżej) RDR wyszło po gta 4 i obawiam się że zwiastuje nowy trend.
no 99% może przesadziłem ale w każdym razie na pewno brakiem szacunku wobec tych ludzi będzie okradanie ich...
Włożyli w to naprawdę dużo pracy by jakiś jełop na torrentach za free sobie pobrał . Jestem przeciw gta 5 na PC
ja w sumie nie jestem ani za ani przeciw ale wiem że im się to po prostu nie opłaca. pozdro
Na wersji pc-towej zarobili by sobie dodatkowo takie pieniążki, jakich jeszcze nigdy w życiu na oczy nie widziałeś!!! no chyba że jesteś milionerem... :-D
GTA 4 też według wielu osób miało nie wyjść na PC. I co się okazało? A jak się pojawia piracka wersja na torrentach, to może ludzie wtedy tej gry nie kupują? Kupują i to jak. Ludzie robią to z szacunku do gry i producentów. Albo nie mogą uruchomić pirata przez te wszystkie zabezpieczenia i wkurzeni idą do sklepu kupić oryginał.
z dupy to robią a nie z szacunku. mam już dośc waszego pieprzenia i wyssanych z palca argumentów. "kupują i to jak" podeprzyj się jakimiś danymi a nie gadasz bez sensu.
RamirezXvX no nie widziałem na oczy dużej kasy i co z tego? to jest argument? porównaj sobie przychody z kosztem konwersji i wtedy możesz sobie pieprzyc te swoje farmazony.
człowiek stara się jakoś argumentowac swoje wypowiedzi a w zamian otrzymuje z gówna WYSSANE pierdoły.
idź jeden z drugim zamów prepaida na gta v w wersji na pc i czym ryj.
No to masz dane: wpisz w google "Sprzedaż GTA 5 w Polsce: 60 tysięcy egzemplarzy w 24 godziny" bo link tu nie chce mi przejśc.
Piractwo staje się coraz słabsze, ostatnie dane pokazują jego spadek, a sami piraci to raczej do 16 lat. Ludzie o wiele starsi, myślą zupełnie inaczej, nie tak jak niedojrzała młodzież. Najlepszym przykładem braku piractwa są gry na steam, większości ich nie da się spiracić.
Wszystkie da się spiracić.
Tu nie chodzi o niedojrzałość, tu chodzi o pieniądze, a raczej ich brak. Dlatego po młodzież po 16 roku życia ma już więcej siana na gry.
Wyjdzie na 100% w końcu pojawi się obszerny multiplayer, co zachęca do kupna, a informacje były już dawno. Na pewno zakupie zwykłą wersję, bo kolekcjonerska ma kosztować powyżej 200 zł.
Oby nie wyszło na PCta... nie obraże się jak bedzie inaczej ale i tak pewnie większość z Was ściągnie tą grę i może kupi za kilka lat z sentymentu albo w jakiejś steam'owej promocji. Chcecie zagrać - kupcie konsole. Jest wiele tytułów których na konsoli nie ma, a są na PCtach i jakoś to da się przeboleć. Rozwiązanie jest proste, trzeba mieć i konsole i PCta, a fakt, że aby uskładać dobry sprzęt chociaż na dwa lata, który by pociągnął nowe tytuły to spory wydatek, a potem nie stać już na gry to inna sprawa. A piractwo to jest jedna z tych rzeczy, której nie cierpie i będę tępił pirackich trolli.
Pozdrawiam.
a ja popieram piractwo na 100%. W życiu kieruje się zasadą że nie kupuje kota w worku, nie daje się doic i nie jestem frajerem. dema nie ukazują się do każdej produkcji a jak już są to często nie odzwierciedlają tego co oferuje pełny produkt. ja zawsze zasysam pirata i jak gra jest tego warta to kupuje oryginał. zapewniam że mam pokaźną kolekcję na xbox i pc. i niech nikt mi nie pieprzy że są gameplay'e itp. colonial marines też miało super gameplay'e.
Na konsolach (tak, wiem, powtarzam się) każda gra ma wersje testową. Najczęściej jest to po prostu jeden poziom z gry, lub czasowa wersja finalnego produktu. Gra prawie zawsze wygląda tak samo w pełniaku. Nie spodoba się mimo to? Zawsze można sprzedać.
Nie kupisz (przypuśćmy) czekolady i nie zdecydujesz dopiero po jej zjedzeniu, czy za nią zapłacisz czy nie. Musisz za dany produkt zapłacić, inaczej jesteś złodziejem. Masz od tego reklame, degustacje, żeby zdecydować o kupnie.
Dla mnie jesteś frajerem piracąc gry, jeszcze w dzisiejszych czasach kiedy dema, wersje próbne są tak łatwo dostępne i darmowe, a pełniaki na PCcie można kupić za kilka złotych (Steam, Origin, Humble Bundle). Przytoczone przeze mnie paczki gier Humble Bundle to wydatek ok. 15zł gdzie masz od 4-5 gier do nawet 7-8 i są to pełnoprawne tytuły, warte chociażby uwagi.
Muszę stwierdzić, że ja kupuje oryginały i czerpie z nich o wiele wiecej satysfakcji i czuję sie lepiej od ciebie, kiedy ty piracisz.
napisałem przecież że kupuje oryginały. a że formę sprawdzenia preferuję taką a nie inną to moja sprawa. na xboxie raczej nie mam dostępu do próbnych, niedokończonych wersji gier(notabene, śmieszna teoria mówiąca że wersje próbne nie różnią się od finalnych). twój kąśliwy post wynika z tego że nie rozumiesz tego co napisałem.
a co ci do tego pc'towcy też chcą pograć .A na konsolę pirat i tak na x już jest na ps3 pewnie też będzie.
Ściągnie go może mały odsetek. Na kompie pewnie więcej niż połowa, szczególnie w naszym kraju (mogę sie oczywiście mylić). Poza tym piraci na Xboxie i PlayStation nie pograją po sieci, także połowa miodności gry im przepadnie.
Nic mi do tego. Po prostu niech nie mają tak wielkiego bólu dupy.
Po pierwsze: masz bardzo świeże informacje, to wiadomo już od E3 które było ponad tydzień temu.
Po drugie: Wyjdzie wtedy kiedy już wszyscy którzy chcieli zagrali w ten tytuł, sam już zdążyłem ograć całość, zrobić 100%, wszystkie achievementy, a na multi już nawet nie wiem który mam level, ale nie gram od dłuższego czasu.
No cóż, PCtowcy i tak rzucą się na ochłapy Konsolowców :P
Jesteś gimbusem do potęgi, dzieciakiem i totalnym fanboyem, każdy może sie o tym przekonać czytając twoje wypociny w stylu: "PCtowcy sa głupi, a konsolowcy nie, oby się nigdy nie pokazało na PC". Żałosne.
Sam jesteś człowieku żałosny, czytasz to co sam chcesz żeby było napisane. Dlaczego mam wspierać tzw. "pc master race"? Korzystam z konsol jak i komputera, gram także na tych dwóch sprzętach, jednak o wiele częsciej zdarza mi się korzystać z konsol, bo po to zostały stworzone, do tego przeważnie służą, nie ja komputery. Ale na plus pctów moge zaliczyć liczne promocje (dzięki humble bundle posiadam wielką biblioteke, zawsze jest w co pograć), platforma steam, gog.com ... mógłbym jeszcze dużo wymieniać...
Po prostu dla mnie nowe GTA jest typowo konsolowe, jest to jeden z tych exclusivów przez który co najmniej co drugi gracz typowo pctowy płakał, że nie może zagrać. Przecież komputery też mają swoje exclusivy, więc nie rozumiem o co ta wojna. Ja się nawet cieszyłem, że graczy konsolowych dzięki nowemu dziecku Rockstar przychodzi.
Kto bardzo chciał, ten już zagrał. Teraz rasowi pctowcy będą się podniecać nowym GTA, które już dawno przez miliony zostało ograne, także multi...Tylko nie wyskakuj mi z argumentami, że na pctach bedzie wyglądać sto razy lepiej... na konsole nowej generacji także GTA V wyjdzie i pewnie bedzie wyglądać tak samo, albo będzie to bardzo zbliżone.
Zresztą, po co ja mam się tłumaczyć? Nie bede wiecej karmił trolla, który czuje ból dupy, bo nie ma w co grać...