No właśnie. Pytanie do osób zainteresowanych GTA V, które jeszcze jej nie zakupiły: ile jesteście w stanie wydać na ten tytuł? Czy kupujecie od razu, w takiej cenie, jak w dniu premiery, czy będziecie czekać, aż efekt nowości przestanie działać i cena zleci o połowę?
Ja nie należę do osób, które lubią przepłacać za cokolwiek. Przede wszystkim zaczekam, aż zostanie wydana wersja na PC i nie dam za nią więcej, niż 50 zł. Nie dlatego, że gra jest jakaś zła (nie wiem, jaka jest, bo nie grałem), po prostu wiem, że R* zależy na takich fanach, którzy kupują nowy tytuł w dniu premiery za mocno wywindowaną cenę (wspomniany efekt nowości), dzięki nim firma otrzymuje na starcie bardzo solidny zastrzyk gotówki. Dlatego osobiście wolę zaczekać, aż cena spadnie do akceptowalnego poziomu.
Ja osobiście na PC nie czekam, bo prawdopodobnie ta wersja nigdy nie wyjdzie. :)
Kupię gdzieś za rok, półtora, wówczas już pewnie za 100 zł będzie stała. No albo jednak na tego peceta, czyli od razu po premierze - zwykle pecetowe wersje są tańsze. Natomiast jak mówiłem, PC pewnie nie wyjdzie i trzeba będzie czekać na spadek cen wersji ps3. W ogóle 200 zł to jakiś kosmos za jedną grę dla mnie, w życiu bym nie kupił niczego w takiej cenie.
Za 50 zł to ta gra będzie za kilka lat (5-6?)...nie oszukujmy się. Spójrz na Steam, że GTA IV w promocji -75 % można dostać za 5 € - takie hity wolno lecą z ceny.
Używana z allegro na konsolę. Max 100zł, bo to xbox w końcu. Nie będę czekać pół roku, już dość czekania.
Jak chcesz ją kupić za mniej niż 50 zł. to musisz jeszcze z pewnością spoooro poczekać
Ja zapłaciłem 219 zł i nawet jakby była za 300 zł. to bym kupił,za taką grę można zapłacić nawet 3 stówy,kiedy ty chcesz ją kupić za 50 zł? za 5 lat? Jak wyjdzie Gta 6,o ile wyjdzie to może wtedy piątke kupisz za 50 zł,ale to też nie wiadomo
kampinosek1990 - a czemu miałaby nie wyjść? Nie wydać takiego tytułu na tak popularną platformę to jak, zacytuję klasyka, "urwać kurze złote jaja". Poza tym, w Sieci już krążą informacje o wersji PC, choć w tym roku na pewno nie wyjdzie.
Pięćdziesiąt złoty? Niepoprawny optymista, albo człowiek o wielkiej cierpliwości i żelaznej woli. Na taką obniżkę trzeba poczekać szmat czasu, nawet biorąc pod uwagę, że wersja PC będzie tańsza... "Batman: Arkham Asylum" kupiłam w ramach Kolekcji Klasyki za 35zł (!) w cztery lata po premierze, a był to swego czasu głośny tytuł i w dniu premiery wołali sobie za niego pełną stówę.
Oczywiście, sam najlepiej wiesz, na jaki wydatek możesz sobie pozwolić. Sama jestem z tych, co spokojnie sobie poczekają na satysfakcjonującą cenę, ale sama pewnie kupię, gdy cena spadnie w okolice 80zł. Z tego co widzę to solidna gra zapewniająca wiele godzin zabawy, zacna marka, to co mają sobie mało wołać za dobrze wykonaną robotę.
Z wyrazami szacunku
Kazik
200-230 zł to na pewno nie dam. Nie żyję w niemczech czy uk, że te 50 euro to jak splunąć. Ale jak zejdzie tak do 130-150 to już się szarpnę. Mam nadzieję, że może na okres świąteczny, albo noworoczny będą jakieś przeceny.
Można się jeszcze złożyć z kolegą/koleżanką i kupić w PSN to wyjdzie bodajże 120zł na łebka na dzień dzisiejszy a w tak zakupioną grę można grac na 2 konsole :)
Niby tak, ale ja jestem z tego pokolenia co zbiera "pudełka" ;) Tak są jeszcze tacy dziwacy :P Więc ja sobie poczekam. Jestem cierpliwy. :D
obserwuj allegro i gametrade za jakiś tydzień, dwa. Wiele osób kupuje daną grę, przechodzi i od razu odsprzedaje. Wówczas grę praktycznie 2-3 tyg. po premierze można dostać za 160-170zł. Trzeba jednak na bieżąco obserwować wspomniane przeze mnie portale, gdyż takich okazji jest niewiele i bardzo szybko znikają.
Na obniżkę w sklepach za szybko bym nie liczył, np. The Last of Us wciąż w cenie.
Używki jednak można już dostać za rozsądne pieniądze.
ja kupiłam za 209zł ... i nie żałuję. Ten tytuł musiałam mieć po prostu oryginalny w 100% ^^