PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624440}
8,8 49 tys. ocen
8,8 10 1 49079
Grand Theft Auto V
powrót do forum gry Grand Theft Auto V

No właśnie. Pytanie do osób zainteresowanych GTA V, które jeszcze jej nie zakupiły: ile jesteście w stanie wydać na ten tytuł? Czy kupujecie od razu, w takiej cenie, jak w dniu premiery, czy będziecie czekać, aż efekt nowości przestanie działać i cena zleci o połowę?
Ja nie należę do osób, które lubią przepłacać za cokolwiek. Przede wszystkim zaczekam, aż zostanie wydana wersja na PC i nie dam za nią więcej, niż 50 zł. Nie dlatego, że gra jest jakaś zła (nie wiem, jaka jest, bo nie grałem), po prostu wiem, że R* zależy na takich fanach, którzy kupują nowy tytuł w dniu premiery za mocno wywindowaną cenę (wspomniany efekt nowości), dzięki nim firma otrzymuje na starcie bardzo solidny zastrzyk gotówki. Dlatego osobiście wolę zaczekać, aż cena spadnie do akceptowalnego poziomu.

GPS_Grzegorz

Ja osobiście na PC nie czekam, bo prawdopodobnie ta wersja nigdy nie wyjdzie. :)
Kupię gdzieś za rok, półtora, wówczas już pewnie za 100 zł będzie stała. No albo jednak na tego peceta, czyli od razu po premierze - zwykle pecetowe wersje są tańsze. Natomiast jak mówiłem, PC pewnie nie wyjdzie i trzeba będzie czekać na spadek cen wersji ps3. W ogóle 200 zł to jakiś kosmos za jedną grę dla mnie, w życiu bym nie kupił niczego w takiej cenie.

Za 50 zł to ta gra będzie za kilka lat (5-6?)...nie oszukujmy się. Spójrz na Steam, że GTA IV w promocji -75 % można dostać za 5 € - takie hity wolno lecą z ceny.

użytkownik usunięty
kampinosek1990

Według mnie GTA 5 wyjdzie na PC na 99%.

GPS_Grzegorz

Używana z allegro na konsolę. Max 100zł, bo to xbox w końcu. Nie będę czekać pół roku, już dość czekania.

ocenił(a) grę na 10
GPS_Grzegorz

Może i gra nie jest tania ale jest warta wydanych pieniędzy :)

alienowa

Potwierdzam ;)

ocenił(a) grę na 10
V3X_

I ja też potwierdzam :)

użytkownik usunięty
alienowa

Właśnie

GPS_Grzegorz

Zagrasz za jakieś 4 lata :)

neo_angin

Optymistyczny wariant, zwłaszcza że do tej pory nie widziałem SA za mniej niż 70 zł.

Evangarden

Mnie się udało kupić SA 2 miesiące temu za 45 zł. :)

użytkownik usunięty
Evangarden

xD 7,5 euro wszystkie dostępne na pc wersje gta @steam

Chodzi mi o wersje pudełkowe.

użytkownik usunięty
Evangarden

owszem trudno ;]

ocenił(a) grę na 10
Evangarden

Słuszna uwaga

użytkownik usunięty
GPS_Grzegorz

Jak chcesz ją kupić za mniej niż 50 zł. to musisz jeszcze z pewnością spoooro poczekać

ocenił(a) grę na 10
GPS_Grzegorz

Ja zapłaciłem 219 zł i nawet jakby była za 300 zł. to bym kupił,za taką grę można zapłacić nawet 3 stówy,kiedy ty chcesz ją kupić za 50 zł? za 5 lat? Jak wyjdzie Gta 6,o ile wyjdzie to może wtedy piątke kupisz za 50 zł,ale to też nie wiadomo

GPS_Grzegorz

kampinosek1990 - a czemu miałaby nie wyjść? Nie wydać takiego tytułu na tak popularną platformę to jak, zacytuję klasyka, "urwać kurze złote jaja". Poza tym, w Sieci już krążą informacje o wersji PC, choć w tym roku na pewno nie wyjdzie.

Pięćdziesiąt złoty? Niepoprawny optymista, albo człowiek o wielkiej cierpliwości i żelaznej woli. Na taką obniżkę trzeba poczekać szmat czasu, nawet biorąc pod uwagę, że wersja PC będzie tańsza... "Batman: Arkham Asylum" kupiłam w ramach Kolekcji Klasyki za 35zł (!) w cztery lata po premierze, a był to swego czasu głośny tytuł i w dniu premiery wołali sobie za niego pełną stówę.

Oczywiście, sam najlepiej wiesz, na jaki wydatek możesz sobie pozwolić. Sama jestem z tych, co spokojnie sobie poczekają na satysfakcjonującą cenę, ale sama pewnie kupię, gdy cena spadnie w okolice 80zł. Z tego co widzę to solidna gra zapewniająca wiele godzin zabawy, zacna marka, to co mają sobie mało wołać za dobrze wykonaną robotę.

Z wyrazami szacunku
Kazik

ocenił(a) grę na 9
GPS_Grzegorz

200-230 zł to na pewno nie dam. Nie żyję w niemczech czy uk, że te 50 euro to jak splunąć. Ale jak zejdzie tak do 130-150 to już się szarpnę. Mam nadzieję, że może na okres świąteczny, albo noworoczny będą jakieś przeceny.

ocenił(a) grę na 8
robert163

Można się jeszcze złożyć z kolegą/koleżanką i kupić w PSN to wyjdzie bodajże 120zł na łebka na dzień dzisiejszy a w tak zakupioną grę można grac na 2 konsole :)

ocenił(a) grę na 9
Joimbo

Niby tak, ale ja jestem z tego pokolenia co zbiera "pudełka" ;) Tak są jeszcze tacy dziwacy :P Więc ja sobie poczekam. Jestem cierpliwy. :D

ocenił(a) grę na 9
robert163

obserwuj allegro i gametrade za jakiś tydzień, dwa. Wiele osób kupuje daną grę, przechodzi i od razu odsprzedaje. Wówczas grę praktycznie 2-3 tyg. po premierze można dostać za 160-170zł. Trzeba jednak na bieżąco obserwować wspomniane przeze mnie portale, gdyż takich okazji jest niewiele i bardzo szybko znikają.

Na obniżkę w sklepach za szybko bym nie liczył, np. The Last of Us wciąż w cenie.
Używki jednak można już dostać za rozsądne pieniądze.

GPS_Grzegorz

Dychę dam.

ocenił(a) grę na 10
GPS_Grzegorz

ja kupiłam za 209zł ... i nie żałuję. Ten tytuł musiałam mieć po prostu oryginalny w 100% ^^

camelflo

Też byłby oryginalny i po 2-3 latach.

GPS_Grzegorz

dla tej gry kupuję konsolę na dniach ; )