PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624440}
8,8 49 tys. ocen
8,8 10 1 49072
Grand Theft Auto V
powrót do forum gry Grand Theft Auto V

Czy wy też macie takie przeczucie (bardzo złe) ze GTA V może nie wyjść na PC w tym roku ??!!

KingLiveSton

Ja nawet licze na to że wyjdzie w następnym, gdyż tak szybko nie uzbieram na nowego pc'ta, a byłbym wielce zdruzgotany jeżeli wielu graczy mogło by zagrać w gta 5 na kompie przede mną :P

5476

R* mógłby chociaż powiedzieć czy w 2013 czy w 2014 r. wyjdzie, mogło by nawet wyjść w w grudniu, ale byle w tym roku. A co do nowego PC'ta to ja już nawet jestem ustawiony. : )

KingLiveSton

Nie znamy jeszcze dokładnych wymagań, a ty już wiesz że jesteś ustawiony. To musi być kombajn z NASA :D

5476

Nie no myślę że mój PC to w miarę ogarnie ( w końcu masie wujaszka w NASA) :D

ocenił(a) grę na 9
5476

Z NASA? Stary, popatrz na te zwiastuny opublikowane i na to jak wyglądają ludzie - mam nadzieję że się tym zajmą, bo póki co bohaterowie i osoby postronne wyglądają jak żywcem wyjęte z Simsów

waldeck

nie chodzi o grafikę, lecz o procesor. Mapa jest tak duża że jeżeli będziesz miał zbyt słaby to nie załaduje ci się większość obiektów w mieście przez co nie będzie dało się grać. Albo będzie nieźle ciąć ;p
A grafika podoba mi się bardziej niż w gta 4, jest bardziej przyjazna dla oczu, kolorowa i optymistyczna, a tam dominował syf i szarość

ocenił(a) grę na 9
5476

No styl ma lepszy ale wykonanie na tych trailerach paskudne. Juz wieksza szczegolowosc postaci byla w Mafii II.

Procek to zawsze byl problem w GTA, ale mysle ze nie bedzie kosmicznych wymagan - w końcu R* pokazalo Maxem Payne'em 3 ze potrafia zoptymalizowac gre. Przy GTA V dodatkowo beda mieli kilka miesiecy czasu zeby to dopracować. Mam nadzieję że dobrze ten czas wykorzystają

waldeck

no ja mam nadzieje...to gra która ma szanse byc w hu wyjebista!

ocenił(a) grę na 10
5476

Też już jestem ustawiony. GeForce GTX 670, Intel Core i5-3570K i 16 GB RAM-u na pewno mi wystarczy, a przynajmniej w GTA IV gram na maksymalnych ustawieniach grafiki (absolutnie wszystko na maksa) i mam 65 fps-ów. :)

lostek815

Nie no nie powiem ładnie, tyle że jeszcze nie wiadomo jakie dokładne będą wymagania ja mam: Intel Core i7-3770k@3,5Ghz, nVidia GTX 670 Gigabyte OC i również 16 GB RAM :) myśle że ładnie pójdzie....

ocenił(a) grę na 10
KingLiveSton

Myślę, że zarówno Ty, jak i ja nie musimy przejmować się wymaganiami bo spokojnie nam pójdzie na maksymalnych ustawieniach z minimum 40 fps-ami. Tym bardziej, że GTA V podobno ma być lepiej zoptymalizowane. Fani Xboxa i PlayStation mogą się schować ze swoją konsolową grafiką. :D

użytkownik usunięty
lostek815

Też mam Intel core i3 4x3.1GHz, 8 gb ramu, GTX 550 TI 1 GB, win 7 x64. Ale martwi mnie karta graficzna, w IV na maksymalnych detalach pamięć karty jest już lekko przeciążona, więc będzie cięło. I tak prawdopodobnie kupię grę na xboxa za jakieś 220 zł, bo na xboxie nie będzie lagowało, natomiast celowanie mnie rozwali...

lostek815

żaden wynik, odpal se gta IV z porządnym ihanceremi wtedy pogadamy:)

ocenił(a) grę na 10
Rockman92

Nie używam modów w grach, tak samo jak nie używam kodów - wolę grać w grę taką, jaką została stworzona przez twórców i bez żadnych ułatwień.

lostek815

a ja nie mówie o ułatwieniach tylko jeśli chcesz na prawdę przetestować wydajność swojej karty to odpal GTA IV z ICehancerem.

http://gta.pl/wp-content/uploads/2011/07/iCEncher-41.jpg

ocenił(a) grę na 10
Rockman92

Nie mam w zwyczaju instalować jakiegoś syfu na kompie. Poza tym po co mam testować kartę na czymś co nie jest oficjalną grą? Ważne, że mi wszystkie gry chodzą bardzo płynnie, a nie jakieś mody. A tak poza tym jeśli autorowi tego moda chodziło o bardziej rzeczywisty i realny wygląd, to chyba trochę go poniosło bo ten screen nie wygląda naturalnie - zbyt kontrastowy i błyszczący.

lostek815

ja nie widzę , żeby coś tam błyszczało widzę jak pięknie wszystko się odbija w karoserii tego Vipera, takie coś nazywasz syfem? Gratuluję!:) A swoją drogą wiele straciłeś grając w GTA IV bez ICEhancera skoro masz kompa który by to uruszył, co jak co ale GTA IV z ICehancerem wygląda lata świetlne lepiej niż GTA V. Ale jak wspomniałeś, lubisz grać w gry Vanilla to trudno, ale jeśli nie widzisz różnicy to ślepy jesteś.

http://www.youtube.com/watch?v=OBw0R1AUU64

ocenił(a) grę na 10
Rockman92

To teraz wyjdź proszę na dwór i poszukaj równie lśniącego samochodu. Nie znajdziesz choćby wyjechał prosto z myjni. To wygląda po prostu nienaturalnie.

użytkownik usunięty
KingLiveSton

Ja liczę że GTA V pójdzie śladami Red Dead Redemption, które jest zajebistą gierką tylko na konsole

a ja liczę że się przeliczysz

ocenił(a) grę na 10
KingLiveSton

V @ PC wyjdzie bankowo bo to dodatkowy zysk ze sprzedaży. Problem tylko będzie jeśli wymagania będzie spełniał sprzęt wchodzący dopiero na rynek w czasie premiery.

mrowator

Taaa ale jakoś Red Dead Redemption nie wydali na PC'ty, a napewno mieli by duże zyski, z jednej strony godne pochwały ponieważ widać że R* nie leci na kase, ale z drugiej strony mam wrażenie że bardziej skupiają sie na konsolach co już nie jest godne pochwały.

ocenił(a) grę na 9
KingLiveSton

Red Dead to cały czas była seria na konsole o ile mi wiadomo. GTA zawsze było na PC i tym razem będzie tak samo, tyle że oczywiście z opóźnieniem ( początek 2014 zapewne)

ocenił(a) grę na 10
waldeck

Dokładnie. Każde GTA z głównej serii wyszło i będzie wychodzić na PC. A to jest właśnie taka część. Jedynie jakieś poboczne projekty typu Liberty City Stories albo Chinatown Wars były przeznaczone na tylko niektóre platformy, a tak to na bank będzie GTA V na PC. Ja obstawiam najprędzej, że wyjdzie w grudniu 2013 albo tak jak mówisz, początkiem (a raczej w pierwszej połowie) następnego roku.

użytkownik usunięty
KingLiveSton

Wiadomo czy pojawi się na PS4 i X720?

Na razie R* nic o nowych generacjach nie wspominał

użytkownik usunięty
KingLiveSton

Wyjdzie co ma nie wyjśc ...

Ale czy w tym roku ??

KingLiveSton

aaa i mam nadzieje że nie będzie takich problemów z instalacją jak było w przypadku GTA IV, jakieś Games for Windows Live itp

KingLiveSton

Ja myślę że będzie. To bardzo utrudnia sprawę piratom, a jak ktoś jest ogarnięty, to z windows live i socialclubem poradzi sobie i tu, i tu.
Poza tym jeżeli masz już tam konta z innych gier, to będziesz mógł się logować za pomocą loginu, tylko numer seryjny będziesz musiał podać

5476

Ciekawy jestem czy wyjdzie na dobrego, starego XP'eka...

użytkownik usunięty
5476

Pfff... Mam gta 4 pobrane z neta i podpięte do konta xbox live, zapisuje mi osiągnięcia, a gra jest piracka. Natomiast EFLC mam oryginalne.

bo ty jesteś ogarnięty ;p

5476

To bardzo utrudnia sprawę przede wszystkim graczom, którzy kupili oryginalne kopie gry. Zabezpieczenia mają to do siebie, że są prędzej czy później łamane. Dla przykładu, Ubisoft trąbił o tym, że w AC2 nie pograją sobie piraci, a ci znaleźli sposób w 2 dni po premierze...

użytkownik usunięty
KingLiveSton

Nie wiadomo czy w tym ....
Zawsze GTA było wydawane też na PC więc napewno wyjdzie .

ocenił(a) grę na 9
KingLiveSton

Na PC ma wyjść. Chyba około marca 2014 roku, ale nie jestem pewien.

Etlerek

Gdzie to dokładnie słyszałeś ??

ocenił(a) grę na 9
KingLiveSton

Albo tu:
www . youtube . com / watch ?v=h3HKHfm6cRU
albo tu:
www . youtube . com / watch ?v=j_2B0-rWbL8

Usuń spacje.

Etlerek

No to mnie troche zasmuciłeś....

Etlerek

Oooo i dzięki za niezły kanał, można wiele sie dowiedzieć :)

KingLiveSton

kup se konsole, zanim doczekasz się informacji o GTA V na PCta zdążysz już przelecieć całą fabułę :)

Nethvoy

No tak bo to tak łatwo wytrzasnąć ok. 500 zł na konsole...szczególnie w okresie września gdzie większość kasy poszła na szkołe....

KingLiveSton

Łatwiej taniej jest upgrade'ować kompa za kilka tysięcy. Poza tym okres wakacyjny był, można było sobie zarobić.

Nethvoy

wole upgrade'dować inna bajka jak jusz kompa masz w miare zrobionego...

KingLiveSton

już*

KingLiveSton

Ja wole zagrać już za tydzień na konsole, której nie musiałbym teraz kupować :)

KingLiveSton

mam nadzieję w ogóle, że wyjdzie na PC bo te konsole strasznie obniżają dzisiejsze standardy graficzne. A jak już wyjdzie na PC to maa to wyglądać 2x lepiej niż na konsolach kuźwa!

ocenił(a) grę na 9
Rockman92

Grafika nie jest najważniejsza...

użytkownik usunięty
Spinel

Grywalność, fabuła oraz oprawa audiowizualna, to są właśnie trzy najistotniejsze elementy w grach.
Wniosek z tego taki, iż owszem grafika nie jest "najważniejsza", ale niezaprzeczalnie jest jedną z najważniejszych rzeczy,
mających bezpośredni wpływ na jakość grania.

Spinel

przestań opowiadać te frazesy, nikt nie mówi, że najważniejsza ale grafika jest wyznacznikiem postępu i jest również bardzo ważna, do tego wiadomo, że jeśli większość osób ma komputer z o wiele większymi możliwościami niż stare konsole na które wydane będzie GTA V to wiadomo, że się oczekuje lepszej, bardziej szczegółowej grafiki. Dobra grafika zwiększa imersję ze światem gry, lepsze wrażenia wizualne sprawiają, że gra jest jeszcze lepsza, chociaż oczywiście gameplay i fabuła to jest motor napędowy udanej gry.