Mogę dać max 8/10
-Grafika średnia, dobrze że niedługo wychodzą nextgeny, bo już się patrzeć nie da na obecne gry.
-Słaby model zniszczeń i kolizji, w gta iv ten element był lepszy, więc krok wstecz
-Znikający ludzie i samochody, przez 5 minut biegałem sam przez miasto, z tego co wyczytałem nie tylko ja miałem taki błąd.
-Strasznie prymitywny system walki wręcz
-Model jazdy jest gorszy niz w czworce, szczegolnie motory, tam opanowanie ich nie bylo proste a tu jezdza jak po szynach. fury tez. znajduje jakiegos klasyka a tu zero bujania tylko jazda jak sportowym.
-straszne spadki animacji
-nie mozna ukrasc pociagu
Cokolwiek byś nie napisał i tak za chwilę zaatakują Cię fani kretyni którzy widzieli grę tylko w zwiastunach, a już ocenili ją na 10/10. Minusy które napisałeś są bardzo rozczarowujące. Ale większość pewnie zostanie poprawiona w wersji na PC, XBO i PS4. Faktem jest to, że teraz wydali okrojoną wersję, a to jest smutne.
Gra ma więcej plusów i jest dobra, ale że tyle tu pochwalnych pieśni to dla równowagi chciałem wypunktować to co uważam w grze za słabe.
Myślę, że większość ataków na negatywne recenzje wychodzi od osób które wydały na grę ponad 200zł i ona po prostu NIE MOŻE mieć minusów. Obiektywne recenzje dopiero po piratach na pc :P.
To ja mam trzy pytanka, ponieważ ciężko to "wyczuć" po gameplayach: czy strzelanie sprawia frajdę (nie wiem jak to precyzyjnie ująć)? Czy tak sławione aktywności mają tu jakiś sens, czy jest to raczej niepotrzebny bajer w stylu "internetu" w GTA IV? Czy da się jeszcze wyłapać jakieś odniesienia do klasyki filmowej? Pozdrawiam.
Nie zagłebiałem sie jeszcze w minigierki, raczej zwiedzalem miasto. Do strzelania raczej nie mam zastrzezen, ale ARMA czy BF to nie jest.
A można wejść do tych wielkich samolotów na lotnisku? Widziałem na gameplayu, ale gość zamiast próbować do nich wejść to zaczął je rozwalać :D .
Ufff. To przynajmniej wynagradza, brak możliwości przejęcia pociągu. Dzięki za odpowiedź.
nie wiem na jakich grach się wychowałeś, skoro grafika w gta5 jest dla ciebie "średnia"... Właśnie przez takich ludzi jak ty forsa jest pompowana w grafikę a nie w to, co w grach ważne.
Stwierdziłeś, że nie da się patrzeć na gry więc dużą wagę przywiązujesz do grafy, a ja zerową :)
Swoją drogą w jednej misji steruje się pociągiem i może od wtedy się da go ukraść, nie próbowałem.
Model jazdy jest bardziej arcade'owy co pasuje jak ulał do GTA. W IV aż mi się nie chciało bezcelowo jeździć po mieście. Czwarta część podzieliła fanów, bo była zbyt realistyczna i mroczna więc rockstar wrócił do korzeni (to się tyczy też zniszczeń jak i modelu jazdy)
Gra przynajmniej u mnie hula w stałych klatkach. Nie wiem na czym grasz.