Przeszedłem, w fabułę niestety nie mogłem się wczuć tak jak w poprzednich częściach, nie przypadł mi pomysł 3 bohaterów a większość misji była taka nijaka i sporo było banalnych i nudnych. Gra niestety mnie zawiodła i przed premierą w ślepo dałbym 10 jednak po przejściu tylko 8/10.
Poziom trudności może i był za łatwy, ale moim zdaniem misje były o wiele ciekawsze niż w GTA IV, tam schemat się powtarzał co kilka misji, a w GTA V każda zaskakiwała czymś innym.
Jak dla mnie w GTA IV były ciekawsze, żadna misja z GTA V nie zapadła mi tak dobrze w pamieć jak np. napad na bank w GTA IV bądź odzyskiwanie kokainy ze starego szpitala dla Elizabethy. I bardzo mnie rozczarowało to, że było tylko 69 misji, w czwórce było ich jakoś ok. 100. A misje nieznajomych i dziwaków niestety w większości są nieciekawe i również zbyt banalne.
W czwórce było ich 81, może i misje zapadały w pamięć, ale jakoś wydawały mi się bardziej schematyczne i powtarzalne.
Czy wszystkim się musi podobać i muszą tą grę ubóstwiać ? Wyrażam po prostu swoją opinie, gra jedynie trochę zawiodła moje oczekiwania, nie mówię przecież że jest zła ...
Czyli ktoś, kto nisko ocenia daną grę musi umieć zrobić lepszą? To przecież nie ma sensu. Mi GTA V również nie przypadło do gustu, HoMM3 powinien dalej trzymać się w TOP 3.
Marna prowokacja. Swoją drogą, chętnie wysłuchałbym Twoich argumentów, a nie jakiegoś "bo nie". Tak właściwie, to pikselami chodzisz w każdej grze.
Prowokacja ? Ja nikogo nie prowokuje tylko takie jest moje zdanie. Może i pikselami, ale mam przynajmniej dobrze zarysowane postacie i lepszą grafikę, a nie to gówno dla dzieci. Ta gra jest stara i gówniana. Prawdziwy klasyk to Half life gra 1997 roku i do dzisiaj fascynuje, albo Quake.
Po pierwsze, Half-Life jest z 1998 roku. Po drugie, proszę o argumenty, czemu Heroes jest według Ciebie dla dzieci. Po trzecie, idąc Twoim tokiem myślowym, stara gra = zła gra?
Stara gra to dobra gra przecież ci napisałem klasyki. A heroes to gra dla ludzi z porażeniem mózgowym. Jakieś piksele, ja bym w taką gre nie zagrał nigdy to po prostu nie mój gust i tyle. Dziwie się że takie coś jest tak wysoko w rankingu, a taki Half life jest o wiele niżej. Widać sami fanboje i nerdy oceniają.
Half-Life jest również świetną grą, ale dalej nie napisałeś, czemu Heroes 3 jest poniżej wszelkiego poziomu. OK, każdy może mieć swoje gusta, ale jak nie lubisz strategii, to się na nich nie znasz, a jak się na nich nie znasz, to ich nie oceniaj. No i wyjaśnij, czemu to gra dla upośledzonych umysłowo dzieci.
Wystarczy zobaczyć screeny z tej gry. Jakieś koniki, czarodzieje, kucyki, ptaszki ziejące ogniem a wszystko to oprawione jak w książkę o litle pony czy jak to się pisze. Masakra. Można zrobić dobrą taktykę z przytupem, a nie jakąś bajeczke dla dzieci. Lepiej pograć w szachy.
Takie coś nazywa się fantasy. Poza tym, nie sugeruj się jedynie screenami. Ta gra naprawdę kładzie właśnie na taktykę. Gdybym widział po prostu obrazki z Half-Life'a, to również powiedziałbym, że to po prostu koszmarny zbiór pikseli w którym jedyne zadanie to strzelać do zmutowanych potworów.
Mów za siebie jak ja pierwszy raz widziałem screeny z HL to odrazy wiedziałem, że to będzię zarąbista gra. Więc się mylisz. Tak jak pisałem wcześniej lepiej grać w szachy jeśli chodzi o taktyke i myslenie :)
Owszem nota wysoka, jednak w przypadku GTA V spodziewałem się raczej że wystawię 9 lub 10 ;)
Zgodzę się! Rozumiem Gta jest fajne ,ale pierwsze miejsce w Rankingu Filmweba?! Moim zdaniem Red Dead Redemption powinno mieć 1 miejsce w rankingu Filmweba i jest to najlepsza gra RockStar.
Gdy komuś wytykasz błędy, sam ich nie popełniaj
http://www.filmweb.pl/rankings/game/world
Można popełniać błędy, nie przeczę, ale popełniać je podczas ironizowania z kogoś ? ekhm...
Myślałem że o tym mowa
http://www.filmweb.pl/news/Najlepsze+gry+2013+roku+wed%C5%82ug+u%C5%BCytkownik%C 3%B3w+Filmwebu-101609
gościu to zamieścił 17 października, wskazany przez Ciebie artykuł jest sprzed 5 godzin :)
Ale ok, nie odbiegajmy już od tematu.
v nie jest ciągle gangsta, tylko Franklin taki jest.
Nie grałes w V coś, co najwyżej w San Andreas albo IV, bo V to jest satyra na społeczeństwo, a gangsterka 2 plan tam gra
Ale przez to, że są super moce(Saint Row 4) ogranicza się użycie broni czy jazdy samochodem . Bo po co strzelać z pistoletu jak można używać super mocy ? Po co jeździć samochodem jak można szybko biegać ? Przez te super moce gra straciła zupełnie klimat.
Z gangsterskich gier GTA na łeb bije Mafia I i II.
"To samo można powiedzieć o hirołsach of mejt end medżik" one są przynajmniej bardziej rozbudowane i nie powodują demoralizacji społeczeństwa.
Na pierwsze miejsce zasługuje np. Max Payne, STALKER, Metro 2033 i Last Light, Alan Wake, Bioshock i nie mówcie mi że GTA jest lepsze od tych gier.
2 mafia to żałosne popłuczyny po chłopcach z frajny, 2 ojcu chrzestnym i shawshank
Żadna z tych gier nie ma takiej grywalności co Gta 5.Tą grę trzeba po prostu zrozumuieć
Stalker ma 8 zakończeń w choj modów fabularnych i genialny klimat
Chcesz gry grywalnej Fallout 3 i new Vegas.
Kwestia gusty. Max Payne podoba się 4 osobom na 10. A GTAV 9 (niech będzie nawet 8) na 10. W tym przypadku statystyki nie kłamią.
Klatkę piersiową od śmiechu chce mi rozerwać od wiadomości typu - Gjeta nie zasługuje, łeee. - Jeżeli jest tak wysoko, to najwidoczniej zasługuje. Tutaj już nie chodzi o sentyment jak w przypadku Heroes 3. Tutaj oceniali i starzy i młodzi, bo każdy miał przyjemność zagrać świeżo po premierze. Fakt, oceny filmów na tym portalu są bardziej przekombinowane, ale dziesiątki recenzji wielkich zagranicznych portali czy gazet mylić się w kwestii GTA5 chyba nie może.
Więc Mikołaju, zamiast wpychać komuś na chama swoje zdanie postaraj się wyrażać przejrzyściej na przyszłość. Bo mógłbym zachować się tak jak Ty i odpisać - hue hue hue Stalker, cóż za licha gra. - fajnie? Nie.
W GTA V nie chodzi tylko o bezmyślne strzelanie do wszystkiego, ta gra ma też zajebistą fabułę i grafikę. Zakładam, że nawet w nią nie grałeś, więc najpierw zagraj, potem krytykuj.