Jeśli plotki okażą się nieprawdą i R* nie wyda na PC to mam im do powiedzenia tyle:
Nie to nie jak nie chcą wydać to ich sprawa będę musiał z tym żyć owszem z niecierpliwością
czekam na wersję PC ale jeśli nie chcą moich pieniędzy to nie mam zamiaru całować ich po
dupach żeby ją wydali tak samo jak zrobili z RDR wypieli się na pecetowców,dlaczego?CO ONI DO
NAS MAJĄ?
Nie wiem. Podobno piractwo, ale to nie może być to bo GTA to jest taka potężna marka że, nie powinni się martwić sprzedażą, bynajmniej nie na samym początku. Po trzech dniach od premiery GTA na X360 i PS3 przekroczyło barierę miliarda sprzedanych kopi. Oczywisty jest zatem fakt że gdyby na PC także była premiera w tym samym czasie, to ta gra sprzedała by się jeszcze lepiej i różnica być może była by ogromna. Ale jeżeli wydają grę na PC po 8 miesiącach po premierze na konsole, to czego oni się spodziewają?, że będą rekordy?, a jak ich nie ma to piractwo?. No sorry ale to nie logiczne żeby gra po 8 miesiącach sprzedała się tak samo, i przyczyn jest wiele, nie trzeba nawet ich przedstawiać. A gra na PC oczywiście wyjdzie, ale moim zdaniem to powinno to już mieć miejsce we wrześniu.
miliarda? coś Ci się pomyliło. A wracając do tematu to gry na PC potrzebne są jedynie w państwach rozwijających się, w bogatych społeczeństwach sprzedaż gier na piece to zaledwie kilka % tego co sprzedaje się na konsolach.
Nic mi się nie pomyliło, trzy dni po premierze, ponad miliard kopi sprzedano na całym świecie GTA V.
R* wycofuje się z rynku PC to chyba proste. Dlaczego ? Otóż wraz z ciągle rosnącym piractwem, wydawanie tak dużych gier na PC przestaje się opłacać. Gry są pierwotnie robione na konsole, następnie trzeba poświęcić sporo czasu i pieniędzy na zrobienie portu na PC, nie wepominając o zabezpieczeniach które w przypadku GTA zostaną złamane pewnie w dzień premiery. A potem i tak okaże się że optymalizacja kuleje, że gra chodzi w 30 klatkach na sekunde itd, itp,
Więc po co ?
Pewnie nie spieszno im ze względu na piractwo,przez to zarobek będą mieli marny a nie o to przecież chodzi.