PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624440}
8,8 49 tys. ocen
8,8 10 1 49072
Grand Theft Auto V
powrót do forum gry Grand Theft Auto V

Na Konsole

ocenił(a) grę na 10

Mam PC i mam konsole ps3, i szczerze mówiąc po kupieniu sobie GTA V na ps3 stwierdzam
że ta gra nie ma przyszłości na pc, przede wszystkim misje. Zbyt łatwo przechodziło by się je na
PC, graficznie wyglądało by to może lepiej a może gorzej. Jednak pewnie gorzej gdyż mieli by
mniej roboty i gdyby dali większe wymagania to nie każdy by sobie pograł. Rockstar'owi nie
opłaca się wydawać tej gry na pc, dlaczego? Możecie mi tu nie przyznać racji, jednak na
konsolach jest o wiele mniej piracących ludzi niż na pc, ponieważ kiedy ściągasz grę na
komputer, nie musisz go przerabiać i tym samym eliminując sobie tryb grania online w innych
grach, a na konsolach tak jest gdyż jeżeli grasz przerobionym to cię zbanują. Nie rozumiem też
walk posiadaczy ps3 i xbox360 grałem w tą grę na xbox360 (u kolegi) i na ps3 (u siebie) i
mogę stwierdzić że grało mi się tak samo dobrze, no może poza tym że pad od xbox'a był
cięższy ale to nie robiło mi żadnej różnicy. Przykro mi pc'towcy zainwestujcie sobie w konsolkę
zamiast co 2 lata ulepszać kompa, bo gra wam nie pójdzie. Po prostu jest to żałosne kiedy
widzę tak zwany ból dupy "prawdziwych" graczy (jak niektórzy siebie tak nazywają) o to że GTA V
nie ma na pc. Macie racje ta gra zaczęła się od blaszaka, ale to, że się zaczęła nie znaczy że się
skończy.

Czekam pod tym postem na kolejny ból dupy

Ps.Starajcie się pod tym postem nie spoilerować ze względu na mnie (gdyż jestem dopiero po
misji gdzie Franklin uratował Michael'a z rąk Chińczyków) jak i na innych graczy którzy nie
przeszli jeszcze całej gry.

olekczerwony

Jakby Piątka wyszła na PC, to na pewno usuneli by stuprocentowego aimbota, który jest na konsolach, więc gra nie byłaby taka łatwa. A po drugie raczej grafikę każdy gracz by dopasowywała do wymagań swojego sprzętu, bo od tego są opcje grafiki. Jeżeli by zastosowali ten system co EA w Simcity to piractwo byłoby ostro okrojone, ale racja piraci na PC to wirus tego rynku ;)

ocenił(a) grę na 10
Retrospekt

Nie wiem czy wiesz, ale i tak pierdylion (że się tak wyrażę) ludzi pobrało SimCity gdyż łatwo było je spiracić, ja osobiście kupiłem gdyż nie miałem pewności czy jednak działa muliplayer, czy tylko taki niby multi ale single.

olekczerwony

Dobrze, że nie ty o tym decydujesz a Rockstar i gra na 120% trafi na PC...

ocenił(a) grę na 9
olekczerwony

PC można ulepszać, modyfikować a konsoli nie. Tym sie bronią PC-towcy.

A co do GTA V na blaszaka - uważam że to już nie ma sensu. Nie sprzeda się ponieważ ci którzy chcieli to już w to zagrali na konsoli. Znam kilka osób którzy ps3 kupili specjalnie dla tej jednej gry. PC-owca wersja GTA miała by sens gdyby Rockstar pokusiło się o jakiś dodatek do niej, dodatkowe wozy, misje poboczne itp.

ocenił(a) grę na 10
Penguin27

Konsoli nie musisz ulepszać, a pc co jakiś czas trzeba gdyż gra ci nie pójdzie, zresztą co ja się będę kłócił. Prawda jest taka, że niektórzy wolą grać na pc a niektórzy na konsolach i nie widzę sensów tych wszystkich kłótni ludzi ze sobą na różnych forach internetowych.

ocenił(a) grę na 9
Penguin27

Zainteresowali mnie ludzie, o których piszesz, co to kupili konsolę dla tej gry. Jesli możesz, to napisz - sa majętni? Czy są graczami zapalonymi, czy rzeczywiscie kupili konsolę ot tak, dla jednej gry?

ocenił(a) grę na 9
laxman

Nie są szczególnie majętni. Zarabiają między 1200 a 200 netto;)
Są za to napaleni. Twierdzą że konsola im się przyda także jako odtwarzacz filmów, mp3, dodatkowy dysk do mediów, fotek. Poza tym zawsze można taką konsolę sprzedać.

PS. Mogli poczekać i kupić PS4. Podobno na niej da się odpalić gierki z PS3. No ale jak ktoś się tak podjarany jakimś tytułem to nie może czekać:D

Penguin27

Owszem, na PS4 będzie można odpalić gry z PS3, ale raz, że nowa konsola będzie absurdalnie droga i dwa, że streaming nie będzie tani (ponoć mowa o kilkudziesięciu dolarach za grę - łatwo to przeliczyć na złotówki).

ocenił(a) grę na 9
Evangarden

PS4 będzie kosztować ok. 1800 zł. To nie tak drogo. 1-1,5 wypłaty:)
Z tego co słysze to jednak wielu nadal pozostanie przy PS3 tym bardziej że ma na nią wyjść jeszcze 300 gierek.

Penguin27

"Nie sprzeda się ponieważ ci którzy chcieli to już w to zagrali na konsoli."
Zdziwiłbyś się.

ocenił(a) grę na 9
olekczerwony

A i tak na pctach większość z was już w sklepie patrząc na wymagania podwyży se wage gaci ;) Serio myślicie że taka gra pójdzie na 1szym lepszym pc'cie kupionym 2-3 lata temu?Nie ta czasy panowie,tu w grę wchodzą tylko najlepsze blaszaki i najlepszymi kartami graficznymi/dyskami itd.Mi ta gra na laptopie zeżarła by z 80% miejsca na dysku więc po prostu se darowałem,taniej było kupić ps3+gtaV w zestawie za 1,3k niż ulepszać laptopa za 2k+ specjalnie dla 1 gry,a ps3 i tak mi się przydaje do filmów,mp3 zdjęć itd+nie jest kupione tylko dla Gta.

Już z GTAIV na pcty było mase problemów,większość to to że ludzi ograniczała wolność miejsca na dysku bo wymagań jeszcze takich dużych to wtedy nie miało,ale V już po prostu 80% pctowców przerośnie w każdym detalu.

ViAiPi

"GTA IV" zajmuje 16 GB na dysku. To dwa razy mniej niż "Max Payne 3". Patrząc na to, że wersja PS3 "piątki" nie zżera zbyt wiele przestrzeni (jakieś 8 GB), nie sądzę, by wersja pecetowa była ciężka na kilkadziesiąt gigabajtów. Musisz mieć strasznie ciasny dysk.

ocenił(a) grę na 9
Evangarden

Oj uwierz że i tak wymagania bd duże do tej części.Z 80% to może przesadziłem ale koło 40-50% mi zżarło.Z resztą tu nie chodzi o dysk ale bardziej o grafike na której większość pctowców się rozłoży.
Tak czy siak teraz już powoli nastaje era że do gier bardziej odpowiednie bd konsole niż blaszaki.Czemu?Bo tak czy siak taniej wszystko wychodzi na 1 konsoli 500gb pograsz we wszystkie gry bo nie ma nic takiego jak karta graficzna kupujesz raz konsole i masz cały czas taką samą (chyba że jak kupiłeś z małym dyskiem i ci nie starcza to dokupujesz lepszy),a blaszaka tak czy siak jak chcesz pograć w jakieś nowości to co 5-6 lat trzeba go ulepszać,wymagania do gier co raz większe a sprzęt w ciąż taki sam.

ocenił(a) grę na 9
ViAiPi

"Serio myślicie że taka gra pójdzie na 1szym lepszym pc'cie kupionym 2-3 lata temu"

Skoro idzie na jeszcze starszych konsolach, to nie widzę problemu.

olekczerwony

Moim zdaniem ten tytuł jest system-seller dla PS3/X360 a te konsole są już BARDZO przystępne cenowo. Nie wiem czy pamiętacie poprzedni sandbox Rockstara osadzony na Dzikim Zachodzie, a mianowicie Red Dead Redemption - świetny tytuł, mistrzowsko wykonany okazał się exclusivem dla konsolek.

ocenił(a) grę na 10
olekczerwony

Nie żebym chciał być złośliwy dla osób nie posiadających konsoli ale się zgodzę. Nie widzę tej gry na PC.