PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624440}
8,8 49 tys. ocen
8,8 10 1 48961
Grand Theft Auto V
powrót do forum gry Grand Theft Auto V

Dorwała sie gimbaza i nabija oceny.....

ocenił(a) grę na 9
redokoks

Tobie się znudziła ta gra,ale chyba po oglądaniu jej na YT.
GTA:SA na 10. A GTA 5 jak MIŚ USZATEK (we fajne gry grasz ;-) ) na 1.
Aż normalnie mi żal takich dzieci jak Ty.

Co do gry...nie jest to gra bez błędów czy głupich momentów itp. Ale bez wątpienia to najlepsza gra jakie ujrzało światło dzienne. Czekam niecierpliwie na VI.

stanlej83

Technicznie jest bardzo dobra, ale pusta jak bęben. Po zakończeniu wątku fabularnego nie ma prawie nic do roboty. Zupełnie inaczej, jak w "Red Dead Redemption". GTA V to gra dla dzieci i młodzieży. Dominują w niej samochody i o samochody w niej chodzi. To sandboksowa samochodówka z elementami przeciętnej przygody.

Dam tobie taki przykład. Wejdź na YouTube i wpisz "GTA V" free roam in single player. Zobaczysz, co najczęściej robią ludzie. Rozpieprzają otoczenie, próbują wjechać ferrari na szczyt góry, atakują policję, by potem przed nią uciec. Ta gra promuje największe kretynizmy.

ocenił(a) grę na 9
vermes

Myślę że ominęły cię założenia całej serii od jej początków...
Plus, posługując się twoim tokiem myślenia, to w Red Redemption dominują konie, czyli to o konie w niej chodzi.
Tak samo w RDR jak i GTA V (czy jakimkolwiek innym GTA, czy innej sandboxowej grze od R*) po zakończeniu wątku możesz robić wyzwania, wyścigi, misje poboczne. Jest to dokładnie takie samo w obu grach, które porównujesz.
Dalej, w RDR ludzie robią to samo - atakują pociągi, wiążą ludzi i targają ich przez pół mapy, atakują miasteczka.

Inaczej mówiąc - jak chcesz trollować to chociaż wymyśl coś co ma jakieś odzwierciedlenie w rzeczywistości, ergo zrób research zanim wymyślisz coś i zaczniesz gadać. Podkopuje to wiarygodność twojego podejścia do trollowania.
PS: a tak gwoli ścisłości to też lubię RDR bardziej od GTA V, co niestety nie znaczy że nie gadasz głupot.

Vid

Gdybyś nie był tak chamski, to napisałbym coś więcej. Idę spać.

ocenił(a) grę na 9
vermes

Chamski? Bo cię nazwałem trollem?

Vid

Bo zasadę analogii przedłożyłeś ponad wolność sumienia i subiektywne odczucia.

ocenił(a) grę na 9
vermes

Nie, subiektywizm wywaliłem do kosza bo napisałeś o czymś co jest praktycznie takie samo w obu grach.

Vid

Konie nie są takie same jak samochody. W GTA V nie zagwiżdżesz na auto i nie podjedzie samo. W RDR jest dość przejrzysty i uczciwy system nagradzania i karania za podjęte wybory. W GTA V możesz być największym gnojem i najwyżej policja cię zabije. Po chwili się zrestytuujesz.

ocenił(a) grę na 9
vermes

W GTA możesz zadzwonić po swoje auto i gość ci je dowozi więc praktycznie tak samo jakbyś wezwał konia.

Co do systemu karania - nieprawda. Zakładasz kominiarkę, jeśli ją zdejmiesz po raz kolejny nikt ci nic nie robi.

Vid

No hej, to znowu ja. Wiesz, że nie zgodzę się z tobą i tym razem?

ocenił(a) grę na 9
vermes

Trudno. Żyj w świadomości że uparłeś się dla zasady.

Vid

Tak to już jest. Nic się nie da zrobić, nawet gdy ktoś taki jak ty z łatwością wykazuje absurdalność mojego myślenia.

ocenił(a) grę na 10
stanlej83

Młodszy brat dobrał mi się kiedyś do konta i stąd te oceny, których nie da się usunąć. A tak w ogóle to mógłbyś nie oceniać mojego gustu po 2 ocenach, i tak oglądałem tą grę na youtubie, jedną godzine, kilka miesięcy potem pograłem i mi się znudziła, na szczęście nie kupiłem jej tylko pożyczyłem od kolegi.
Ps. San Andreas było po prostu lepsze jak na swoje czasy.

decik84

Wasz ból dupy o pierwsze miejsce GTA 5 w rankingu filmwebu jest niesamowity,tyle że nie tylko na FW gra zbiera najwyższe noty...

bobek90

Mnie gowno obchodzi ranking gta powinno byc na 1 miejscu w sprzedazy. tworcy raczej sie nie glowili zeby ja zrobic

ocenił(a) grę na 8
bobek90

Biber podobno też wydał zajebistą płyte....leć bobek do sklepu;) Zagłosuj na płyte wszechczasów....bo "zbiera najwyższe noty";)

decik84

Gra zbiera najwyższe noty bo się ludziom podoba,tak poza tym to nie umiem latać.

czekam na twój kolejny ból dupy...

ocenił(a) grę na 8
bobek90

Zbyt dużo mówisz o tym bólu dupy...jak masz z tym problemy to idź do lekarza...

decik84

Ból dupy, to idealne określenie dla postawy którą reprezentujesz ty i reszta tobie podobnych maruderów.

ocenił(a) grę na 8
bobek90

Nie dla wszystkich najlepsza gra to taka, która została wydana niecały rok temu....i która jest n-tą wersją tego samego....

decik84

Jasne,ale nie dla wszystkich najlepsza gra to taka która została wydana kilka lat temu (np te które wymieniasz).Każdemu podoba się co innego,ja miło spędzam czas z GTA 5 i nie widzę powodów żeby nie ocenić jej na 10,inni pewnie mają tak samo stąd wysoka ocena.

użytkownik usunięty
decik84

Na pewno GTA V bardziej pasuję do pierwszego miejsca niż te durne Heroes III.

ocenił(a) grę na 9
decik84

GTA V jest wyśmienitą grą ,ale faktycznie z tym pierwszym miejscem przesadzili.

Milosz12345678910

Ale kto przesadził?,przecież sam oceniłeś ją na 10 bo ci się podoba,pomyśl że takich jak ty jest wielu...

ocenił(a) grę na 9
bobek90

Gier ,które mi się podobają jest mnóstwo ,ale GTA V na pierwszym miejscu ? Pierwsze miejsce należy się: ,,The Legend of Zelda Ocarina of Time''.

Milosz12345678910

No tak,ale jak przeglądam tematy to każdy ma inny typ na pierwsze miejsce,jednemu pasuje to,innemu tamto i nikt nigdy nie będzie zadowolony.Może w ogóle wszelkie rankingi powinny zniknąć?

ocenił(a) grę na 9
bobek90

RANKINGI SĄ GENIALNE!

ocenił(a) grę na 10
Milosz12345678910

Zelda jest genialna, ale według mnie na pierwsze miejse zasługuje Phoenix Wright: Ace Attorney - Trials and Tribulations. Ba, gdyby nie liczono ilości głosów, tak właśnie by było, bo ta gra ma średnią 9,2.

ocenił(a) grę na 9
bobek90

GTA V jest świetne i bardzo mi się podobało i moim zdaniem powinno być w TOP 100 ,ale np. na 50 miejscu.

ocenił(a) grę na 7
decik84

No ja pie*dole, jak ta gra jest na I miejscu?? Grałam w Gothica, Heroes i inne świetne gry, to one powinny być na samym początku rankingu, a nie jakaś gra dla gimbazy która podnieca się mordowaniem wszystkiego co sie rusza.

masitax

A co ci do tego co kogo podnieca?,równie dobrze mogę powiedzieć że ludzie grający w Gothica lub Heroes to lamusy bo podniecają się jakimis grami o smokach,czarach w dodatku z kiepską grafiką.

btw

grałes w ogóle w gta?

ocenił(a) grę na 7
bobek90

W grach chodzi o grywalność a nie o marketing który targetuje dzieci w wieku 10-15 lat. W gta grałam poczynając od San Andreas ale naprawdę ta gra nie zasługuje na 1 miejsce. Nie powinna sie znaleźć w pierwszej 50-tce.

masitax

Gra powinna dostarczać rozrywki,GTA 5 mi jej dostarczyła więc w czym problem?,czy ty w ogóle grałeś w tę grę?

ocenił(a) grę na 10
bobek90

Za rok byś nie przeszedł Gothic, Heroes i FF7 ty gamoniu GTA V jest najlepsza gra online ale jeśli chodzi o single player to nie dorasta do piet wyżej wymienionych

dawidtsy

Gamoń to ci do wanny wchodził,GTA V online leży i kwiczy więc zamknij mordę.

ocenił(a) grę na 10
bobek90

Najpierw skończ gimnazjum a potem się wypowiadaj ... Narazie leszczu

dawidtsy

Odnośnie gimnazjum to ty raczej musisz do niego wrócić, bo jakoś nie kojarzę takiego wyrazu jak "narazie"

tak więc zamknij mordę.

ocenił(a) grę na 10
bobek90

Nie no jak można być takim debilem!? Dałeś grze 10 pkt a wypisujesz jaka to ona hu... Nie jest.

dawidtsy

Skrytykowałem tylko tryb multi,reszta jest świetna-zamknij ryj.

ocenił(a) grę na 10
bobek90

Chyba odwrotnie...

masitax

Ja uważam, że GTA 5 jest fantastyczne choć oczywiście nie powinno być numerem jeden. Natomiast ocenianie gry na 1 tylko żeby zaniżyć statystykę jest kalectwem umysłowym - Ty je reprezentujesz. Gothica I i II przeszedłem po kilka razy ale już trzecia część to porażka w porównaniu do wcześniejszych i na pewno nie zasługuje na miejsce nawet w top 300, ale czy to powód, żeby dać jej 1 skoro mimo wszystko grało się przyjemnie?

Bredzisz synu, dorośnij a potem dyskutuj.

ocenił(a) grę na 7
AVVOL

Zaniżam ocenę, bo 14 letnie dzieci ją zawyżają.

masitax

Twój argument jest równie biedny umysłowo co tych 14 letnich dzieci. Tak więc jesteś (jak zakładam) od nich starszy lecz niestety nie mądrzejszy. Gratulację.

masitax

Są tu jakieś statystyki które pokazują że 14 latki oceniają tę grę tak wysoko?.Uważasz że twoja jedynka coś zmieni w rankingu?,oceniając w ten sposób nie różnisz się niczym od 14 latków którzy wg ciebie zawyżają ocenę.

ocenił(a) grę na 7
bobek90

Oceniłeś tę grę na 10, gratulacje.

masitax

Nie masz zbyt wiele do powiedzenia na temat tej gry,nie dziwię się skoro pewnie nawet w nią nie grałeś.

ocenił(a) grę na 7
bobek90

Po pierwsze mógłbyś czytać ze zrozumieniem i z moich wypowiedzi wywnioskować, że jestem dziewczyną, a po drugie w grę grałam i jestem w 100% pewna, że nie zasługuje na ocenę powyżej 8.

masitax

Twoja postawa na forum i wypowiedzi są tak bezsensowne że dziewczyny nigdy bym o nie nie posądził.Twoim zdaniem gra jest dobra ale mimo tego dajesz jej 1 żeby zrobić na przekór wyimaginowanym 14 latkom podbijającym ocenę-żal.

ocenił(a) grę na 7
bobek90

Żal? I ty uważasz się za kogoś lepszego niż 14 latka podbijającego ocenę? Sam oceniłeś grę na 10, chociaż ona sama w sobie nie zasługuje na 10, a takich jak ty, przykro mi to mówić, jest więcej.

masitax

Jeśli uważasz, że zasługuje na ocenę 8/10 max. to dlaczego oceniasz niżej? Chyba lepiej głosować zgodnie z własnym sumieniem, rajt? Przecież twoja "jedynka" nie wiele tu zmieni...