Ostatnio mi się przypomniało w sprawie sprzedaży np Cienia Mordoru w UK gdzie 97% zakupów to wersje konsolowe... Niestety może PC dobrze sobie radzi w PL ale gdzie indziej ogromna lipa, i niestety będzie co raz gorzej. Jak już robią na niego gry to na odwal się i dostają je na końcu tu masz link:
http://www.ppe.pl/news-31384-nowy_ranking_sprzedazy_z_uk__97__kopii_cienia_mordo ru_przypadlo_na_konsole.html
Czyli jeśli dobrze rozumiem jest tak.
Producenci nie dopracowują gier na PC, bo PCtowcy piracą.
PCtowcy piracą, bo producenci nie dopracowują gier na PC.
Na konsolach raczej emulatorów nie ma, ale powodzenia z emulacją gier z PS3 i X360 na swoim PC, mój ledwo daje radę z emulatorem PS2 jak nie ma spadków fps to śmiesznie się buguje (np. same oczy i język zamiast głowy :D).
Co źle świadczy o PS4? Że żaden obecny PC nie byłby w stanie emulować gier z PS4? Nadal nie rozumiem.
"śmiesznie się buguje (np. same oczy i język zamiast głowy "
Chodzi mi o to, że jak ktoś kupi na PS4 oryginalne Assasins krid juniti, to ma takie same bugi. ;/
Nie rozumiem co wspólnego ma jakość wykonania emulatora PS2 na PC do jakości gier na PS4? To co pisałem świadczy jedynie o tym że na naszych PC nie jesteśmy w stanie cieszyć się w pełni grami z PS2, a co dopiero z PS3 albo PS4. Emulatorów PS3 i X360 jeszcze nie ma (mogę się mylić), ale chyba nie ma jeszcze tak zaawansowanego PC który podołałby w ten sposób grze z konsol poprzedniej generacji.
Z Twojego zestawienia to jedynie wspomnienie o Legend of Zelda i Uncharted są warte uwagi, a co do Fable to jedynie druga część jest tylko na konsole.
Jeżeli dla Ciebie np The Last of Us i seria God of War nie są warte uwagi to widzę że o grach nie masz żadnego pojęcia...
Co do Fable z tego co pamiętam to ostatnio byl EX na Xboxa ale teraz nawet EX z Xboxa 1 są na PC więc już sam się pogubiłem
Dla mnie Fable to przede wszystkim pierwsza część (w drugą nie grałem). Trzecia to jakaś pseudo-parodia, a o tym ostatnim exclusivie to tylko raz usłyszałem, więc w moim poście skupiłem się na "trylogii".
Źle sformułowałem - po prostu Ja się nimi nie jaram.
Za The Last of Us wymieniłem jedną z moich gier, a po przejściu znowu wymieniłem na inną. Dla mnie to gra na jedno przejście, i nie czuję po niej jakiegoś zachwytu, lecz wykonanie dobre. Uncharted jakoś bardziej mnie pociąga, i to była jedna z dwóch gier (czy może seria), na które napaliłem się by w nie zagrać przy kupnie konsoli. Druga gra to RDR, która jest arcydziełem.
Proszę, nie mów jakie mam pojęcie o grach na podstawie mojego nastawienia do wymienionych przez Ciebie gier.
Następnym razem wspomnij nie pisz że tylko z tych co wymieniłem tylko 2 są warte uwagi, bo dla mnie to śmieszne. PS3 miało bardzo mocne EXy i trzeba to docenić. Jeszcze jest wiele tytułów choćby seria Resistance która również jest fajna jednak z racji że nie przepadam za FPSami to ograłem tylko 1 i trochę 2. Ale trylogia mam całą w swojej kolekcji
Nie cieszyłbym się jeszcze. Pogadamy 27 stycznia kiedy okaże się że wersja na PC jest dobrze zoptymalizowana i że przy tym 4K i 60 fps-ach nie będzie cierpieć na choroby na które cierpią konsole obecnej generacji - spadki animacji i doczytujące się czasem szczegóły tekstur.
Nie wierzę że na PC nie będzie takich wpadek. Może będzie lepiej niż było w GTA 4 ale na przełom i duże różnice w porównaniu z wersjami konsolowymi bym nie liczył.
połowa graczy polskich będzie grało na minimalnych ustawieniach w GTA V na PC a na forach będę opisywać jakie to mają wypasione PC i jaka ta gra jest zła wspaniała lub zła bla bla bla. Nie ma co dyskutować na temat tej i innych grach z Polaczkami każdy w innych krajach wie jaki nasz kraj jest...
Tylko na filmikach;)
Nie jest to jakieś żałosne ale do poziomu dobrych wyścigów i strzelanin trochę brakuje. Mnie to nie przeszkadza bo nie używam tego trybu. Lubię widzieć postać.