ma się ukazać w sprzedaży 19 Marca 2014.
P.S.
Nie trolluje wyczytałem to z najnowszego CD-Action
Jako Gracz od 1995 posiadajacy PC (od 2008 takze PS3) mam nadzieje, ze GTA V nigdy nie wyjdzie na PC. Dlaczego? Po przykrych doswiadczeniach z GTA IV a konkretnie z oszustami uzywajacymi modow w trybie online przestalem w nia grac. Nie da sie. Dlatego mam nadzieje, ze z GTA V tak sie nie stanie i gra nie wyjdzie nigdy na PC i nigdy tryb online nie bedzie zniszczony.
Dajcie spokoj. PS3 kosztuje mniej niz sredniej klasy karta graficzna do PC... Konsola to konsola :) PC-ty sa dobre do strategii...
GTA 4 miało - ogólnie - bardzo leniwie napisane programowanie. Przypuszczam, że jeśli GTA 5 wyjdzie na PC, to raczej dopiszą algorytm sprawdzający poprawność wersji, która łączy się z serwerami. ;)
Weź też pod uwagę, że dużo osób w dzisiejszych czasach zupełnie olało oglądanie telewizji i nawet nie mają telewizora. Kupowanie dobrego TV i konsoli dla jednej gry to taka raczej średnia inwestycja. :P
Ale z jednym się zgodzę - PeCety są dobre do strategii - yes yes yes
Kolego, nie ogladam TV od 1999 roku. Nie posiadam tez TV. Zastanawiasz sie jak gram na konsoli? Public Display NEC LCD4020 taki jak maja na lotniskach do wyswietlanie rozkladu lotow. Oczywiscie to nie jedyna opcja bo mozna podlaczyc sie do monitora poprzez DVI lub HDMI czyli do kazdego monitora. Kolejna opcja jest projektor aczkolwiek ja swojego nie uzywam bo zle mi sie gra na zbyt duzym ekranie. Ostatecznie zakup TV wyjdzie chyba jednak mimo wszystko najtaniej i wcale nie trzeba do niego podlaczac anteny, wystarczy sama plejstacja.
Cytuję z pisma CD-Action 12/2013 str.6
Nieskonsolowani fani GTA wciąż czekający potwierdzenia pecetowej wersji ..piątki'' (megarecenzja w numerze) na razie zadowalać się muszą pośrednimi dowodami istnienia planów jej wydania.Stanowią je na razie wzmianki w kodzie gry,jak również oferta norweskiego sklepu internetowego Komplett.no,który Grand Theft Auto V w wersji PC wpisuje na 19 marca 2014.Czyżby rzeczywiście mieli rację ci twierdzący,że Microsoft i Sony stać było na wykupienie sobie w Rockstarze wyłączności na zaledwie pół roku ?
Zarówno Sony jak i MS nie interesuje wersja na komputery.PC to rynek mały, neutralny i marginalny.W jakim celu miały by płacić żeby nie wyszło na PC ? Te dwie firmy walczą między sobą a nie z PC.
Plus pc to microsoft jak nie patrzec wiec im byloby na reke jak najszybciej trzepac hajs za wersje na windowsa.
Oni nie trzepią kasy za gry wychodzące na PC, bo nie ma systemu licencyjnego. Każdy może wydawać. Dlatego są tańsze i mają często problemy z optymalizacją.