Nie mówię że to słaba gra bo jest zajebista, ale serio ? Pierwsze miejsce w rankingu ?? Na
pewno nie
Prawie każda nowa gra ma teraz średnią powyżej 9. Spokojnie, za kilka miesięcy ocena spadnie o kilka dziesiątych, gra najprawdopodobniej wyleci z pierwszej pozycji, ale najpewniej utrzyma notę 9,1-9,3 i być może przedzieli Heroesy.
A tak serio to gra jest znakomita ale nie czuje takiego klimatu jak w Vice City.
Większość widziała tylko trailer, nie mieli styczności z grą, przeczytało kilka recenzji, że gra mega hiper i kisiel w gaciach :P 10 trzeba dać!
Co za gimbdebilizmy zapewne jeszcze nawet nie poprzechodzili ani jednego poziomu ale odrazu oceniają gre na 10p.
I dobrze. Bardziej zasługuje na to niż Heroesy. To jest GTA! Z tym się nie walczy :P
Nie za bardzo to tylko przejazd na sukcesach poprzednich odsłon GTA jest po prostu nudne po przejściu głównego wątku nie ma sensu do niej wracać. Dla mnie 3/10 nie ma w niej niczego wyjątkowego poza grafą, a szczątkowa namiastka humoru i fabuły nie zachęca do jej zgłębiania
Nie ma nic poza grafą?
No, przepraszam, ale grafa to w tej grze nie jest jakaś szczególna :p Owszem, jest bardzo ładna, nie przeczę, ale taki poziom (technologiczny) prezentuje chyba każda duża gra tego roku. Minusem natomiast jest brak jakiegokolwiek... stylu. Czasy się zmieniły, grafika rozwija się coraz wolniej i producenci gier wiedzą, że nie wystarcza już wydać grę z dobrą grafą, żeby się sprzedała. Coraz bardziej stawia się na specyficzny klimat uzyskiwany dzięki efektom audiowizualnym- patrz bioshock, tomb raider, borderlands, journey, walking dead, Skyrim i dziesiątki innych. Gta jest pod tym względem bardzo zwyczajne, niczym się nie wyróżnia, poza byciem Gta.
To ty chyba człowieku grałeś nie w tą grę ty chyba jesteś nienormalny jak GTA 5 ma tak otwarty świat i mozliwości że można grać w to latami jak San Andreas a jak ty napisałeś że GTA 5 jest nudne to idź graj w metina frajerze bo tacy jak ty mnie denerwują. Zrób lepszą grę to wtedy pogadamy kozaku.
nom zgadzam się ,żenada ,ale trzeba liczyc ze spadnie za Herosów bo tak nie może być:D jak sie wkurze to zrobie jak gimby i zamiast 10 dam 1 bez grania hihi:)
Bez obijania gra bardzo dobra bo cholernie zabija czas już dawno nie spędzałem tak wielu godzin przed PS3. Świetne jest, że możemy grać trzema postaciami, każda jest inna i ma inne misje poboczne, dzięki temu gra jest bardziej urozmaicona i nie nudzi się szybko.
GTA IV było średnie więc czemu V miałoby nagle stać się arcydziełem? Zacznie spadać w rankingu na łeb na szyję jak tylko wyjdzie na PC i ludzie będą piracić. I tak wszyscy wiemy że stare dobre Herosy dają więcej frajdy.
Na 100% osoby które uważają że ta gra jest arcydziełem i zasługuje na 1 miejsce prawdopodobnie nie grały w inne 100 razy lepsze gry (np. Fallout 2 i 1, Baldur's Gate 2 i 1)
nawet jakby zagrali to by dali dla tych gier 1 bo przecież tam nie ma dobrej grafiki i za mało akcji a oni chcą naparzać setki zombiaków czy niewinnych NPC na ulicach... i jeszcze co najgorsze w tych grach trzeba myśleć...
Mówicie zupełnie tak, jakby ranking miał jakiekolwiek znaczenie. O to, co powinno być na tej liście, czego nie ma a jest, możemy się wykłócać do śmierci, a i tak zawsze dla kogoś będzie to potwarz i kpina. Vox populi, sama nie byłabym w stanie wybrać, co jest moją grą namber łan, i dlaczego nie Hirołsi, których szalenie sobie cenię.
Zresztą, zawsze tak jest, że w przypadku większej premiery jest najpierw ogromne BOOM!, same 10, a jak emocje już opadną, to i ocena trochę się obniży, i w rankingu spadnie, a i czas zrobi swoje... Tak było w przypadku "Bioshock", "Half-Life 2", "Far Cry 3", "Skyrim" - nie pamiętam, jakie były najwyższe ich pozycje, ale zdecydowanie spadły o tamtego czasu.
Z wyrazami szacunku
Kazik
Najlepiej, jak każdy ułoży swój własny ranking i się nie przejmuje tym na stronie :)
Zgodzę się z tobą. Herosy to Klasyka gatunku i każdy tą grę zna , a większość z nich grała. Żadna inna gra nie przebije godzin spędzonych w H3 wspólnie z kolegami...
A pojawia się jakieś marne GTA , w którym chodzi tylko o zabijanie , przestępstwa itd. I za sam tytuł dostaję 10/10... Nie o to tutaj chodzi. Nie będę oceniał tej gry , bo nie grałem , nie dam jej ani 10 za tytuł , ani 1 za to , że nie lubię takich gier. Tyle w temacie :)